Egy debreceni, off-shore tulajdonban álló ingatlanbefektető alap szerezte be a Vas megyei gyermeküdülőt Balatonberényben

Bazsó Bálint 2021-09-02 18:39:00
A megyétől elvett és botrányosan alacsony áron elárverezett ingatlanegyüttest egy a balatoni ingatlanbefektetésekben érdekelt off-shore cég szerezte meg.

Ahogyan arról már többször írtunk: a megyétől 2012-ben elvett üdülő május 10-énkerült fel az Elektronikus Aukciós Rendszerbe, majd május 26-án már le is zárul a licitálás: az egyetlen - akkor még nem ismert vevő - a nevetségesen alacsony kikiáltási áron, 527 millió forintért szerezte meg a Vas megye dolgozók  társadalmi munkájából felépült épületegyüttest és területet.

Most végre kiderült a vevő is. Czeglédy Csaba Facebook-posztjából derült ki, az értékes üdülőt az Aranypart Ingatlanfejlesztő Alap szerezte meg. Ennek kezelője a balatoni, azon belül is főleg a finoman szólva is nagy vitát kiváltó siófoki és balatonszéplaki ingatlanfejlesztésekből már jól ismert debreceni Divinus Befektetési Zrt., amely pedig egy liechtensteini off-shore cég tulajdonában van 2020 májusa óta.

A cég vezérigazgatója, Kéri Attila - Tarsoly Csaba rokona - korábban maga is a Quaestor Ügyviteli Zrt. vezető képviselője volt - hívta fel utóbbi tényre a  figyelmet a szombathelyi közgyűlés képviselője, aki szerint 

"a Fidesz irányította Nemzeti Vagyonkezelő fideszes vállalkozók kezére játszotta azt az értékes Balaton-parti ingatlant, ahol több ezren nyaraltunk kedvezményesen az elmúlt évtizedekben."

A cég kiváló kapcsolatait jelzi, hogy pár éve, a siófoki ingatlanfejlesztések kapcsán Kéri az akkori fideszes városvezetésről szólva azt mondta: „A várossal karöltve fogalmaztuk meg fejlesztési elképzeléseinket, melyek a következő 100 évre meghatározhatják, legalábbis kedvezőbb irányba befolyásolhatják az Ezüstpart minőségét.”

A balatonberényihez hasonló üzlet volt a siófoki is: a debreceni cég egy volt SZOT-üdülő területén található épületeket bontott le vagy épített át. Ezekből luxuslakásokat és társasházakat húztak fel a Magyar Narancs 2020-es tudósítása szerint.

Államosítása óta, 9 év alatt egyszer sem hozták szóba a Parlamentben a vasi fideszes képviselők a balatonberényi gyermeküdülő ügyét

Tíz nap alatt lett új gazdája a Balatonberényi gyermeküdülőnek. Ez talán önmagában még nem is lenne hír, csakhogy az üdülőt a vas megyeiek társadalmi munkában, vagyis fizetés nélkül a szabadidejükben építették meg, az első turnust 1976-ban fogadta az épület. Vas megyei gyerekek üdültek itt. Ki kedvezményesen, ki jutalomból.

Láthatóan nem izgatja a fideszes képviselőket az vasiak üdülője

Ahogyan arról korábban írtunk, a parlament.hu adatbázisa szerint Vas megye három fideszes országgyűlési képviselőjét, Ágh Pétert, Hende Csabát és V. Németh Zsoltot sem írásbeli kérdést nem tett fel, sem parlamenti felszólalásban nem tért ki a vasiaktól elvett és most elkótyavetyélt üdülőre. 

Szólj hozzá!

Hollandiában több ezer baromfit vágtak le madárinfluenza miatt

A reggeli órákban azonosították be a fertőzést, gyorsan döntöttek a szakemberek.

Ismét nekifut a győri önkormányzati bérlemények rendezésének a városvezetés

Az új szabályokkal meg akarják akadályozni az önkormányzati bérleményekkel nyerészkedést, négyszeres áron lehet csak továbbadni majd albérletbe a helyiségeket.

Új illetéket vezetnek be Németországban a gázszolgáltatók veszteségeinek csökkentésére

A németeknél kilowattóránként 2,419 eurócenttel, azaz 9,6 forinttal drágul a gáz.

Hamarosan Győrbe is begurulnak az elektromos rollerek

Csak a kijelölt helyeken lehet majd őket letenni.

LMP: már több ezren csatlakoztak az erdővédő körökhöz

A fakivágásokat akarják megakadályozni.

Keddtől forgalomkorlátozás lesz az M1-esen Győr és Tata térségében

Le kell zárni egy sávot, de sebességkorlátozás is lesz.

Ismét balhé volt Szombathelyen a Bánya Café környékén

Taxiban tett kárt egy ittas lány. Korábban a lakók egy emberként keresték meg a városvezetést a Szinyei utcában uralkodó áldatlan állapotok miatt.

Eliza, Szofi, Sael és még sokan mások

Itt a frissen született szombathelyiek névsora!

Visszaköveteli a Jobbik Jakab Péter parlamenti mandátumát

Esküszegő kezd lenni - írja a párt közleménye.

Változik a számlázás a szombathelyi Távhőnél

Eztán egy, összesített számla érkezik majd.

Gázolt a vonat Táplánszentkereszt mellett

Vonatpótló buszok szállítják az utasokat.

Megverte a Haladás az ETO-t

Az NB II 3. fordulójában az eddig négy pontot megszerző szombathelyi csapat a három pontot begyűjtő Győrt látta vendégül.

Folytatódik a meleg, napsütéses idő

A nyugati megyékben lehet helyenként zápor, zivatar.

Már szállítja az ígért orosz gázt Magyarországra a Gazprom

A magyar kormány álláspontja szerint jelenleg lehetetlen beszerezni elég gázt, ha kihagyjuk az oroszokat.