Egy debreceni, off-shore tulajdonban álló ingatlanbefektető alap szerezte be a Vas megyei gyermeküdülőt Balatonberényben

Bazsó Bálint 2021-09-02 18:39:00
A megyétől elvett és botrányosan alacsony áron elárverezett ingatlanegyüttest egy a balatoni ingatlanbefektetésekben érdekelt off-shore cég szerezte meg.

Ahogyan arról már többször írtunk: a megyétől 2012-ben elvett üdülő május 10-énkerült fel az Elektronikus Aukciós Rendszerbe, majd május 26-án már le is zárul a licitálás: az egyetlen - akkor még nem ismert vevő - a nevetségesen alacsony kikiáltási áron, 527 millió forintért szerezte meg a Vas megye dolgozók  társadalmi munkájából felépült épületegyüttest és területet.

Most végre kiderült a vevő is. Czeglédy Csaba Facebook-posztjából derült ki, az értékes üdülőt az Aranypart Ingatlanfejlesztő Alap szerezte meg. Ennek kezelője a balatoni, azon belül is főleg a finoman szólva is nagy vitát kiváltó siófoki és balatonszéplaki ingatlanfejlesztésekből már jól ismert debreceni Divinus Befektetési Zrt., amely pedig egy liechtensteini off-shore cég tulajdonában van 2020 májusa óta.

A cég vezérigazgatója, Kéri Attila - Tarsoly Csaba rokona - korábban maga is a Quaestor Ügyviteli Zrt. vezető képviselője volt - hívta fel utóbbi tényre a  figyelmet a szombathelyi közgyűlés képviselője, aki szerint 

"a Fidesz irányította Nemzeti Vagyonkezelő fideszes vállalkozók kezére játszotta azt az értékes Balaton-parti ingatlant, ahol több ezren nyaraltunk kedvezményesen az elmúlt évtizedekben."

A cég kiváló kapcsolatait jelzi, hogy pár éve, a siófoki ingatlanfejlesztések kapcsán Kéri az akkori fideszes városvezetésről szólva azt mondta: „A várossal karöltve fogalmaztuk meg fejlesztési elképzeléseinket, melyek a következő 100 évre meghatározhatják, legalábbis kedvezőbb irányba befolyásolhatják az Ezüstpart minőségét.”

A balatonberényihez hasonló üzlet volt a siófoki is: a debreceni cég egy volt SZOT-üdülő területén található épületeket bontott le vagy épített át. Ezekből luxuslakásokat és társasházakat húztak fel a Magyar Narancs 2020-es tudósítása szerint.

Államosítása óta, 9 év alatt egyszer sem hozták szóba a Parlamentben a vasi fideszes képviselők a balatonberényi gyermeküdülő ügyét

Tíz nap alatt lett új gazdája a Balatonberényi gyermeküdülőnek. Ez talán önmagában még nem is lenne hír, csakhogy az üdülőt a vas megyeiek társadalmi munkában, vagyis fizetés nélkül a szabadidejükben építették meg, az első turnust 1976-ban fogadta az épület. Vas megyei gyerekek üdültek itt. Ki kedvezményesen, ki jutalomból.

Láthatóan nem izgatja a fideszes képviselőket az vasiak üdülője

Ahogyan arról korábban írtunk, a parlament.hu adatbázisa szerint Vas megye három fideszes országgyűlési képviselőjét, Ágh Pétert, Hende Csabát és V. Németh Zsoltot sem írásbeli kérdést nem tett fel, sem parlamenti felszólalásban nem tért ki a vasiaktól elvett és most elkótyavetyélt üdülőre. 

Szólj hozzá!

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.