Kettészedik az Ördög ügyvédje és a Borkaiék zsarolói utáni nyomozást

Nagy Donát 2021-08-26 17:22:00
Külön eljárás lesz abból, hogy az egykori fideszes polgármester luxusjachton kimaxolt orgiájának felvételével zsarolták a mulató nagyurakat.

A rendőrség eddig egy kalap alá vette a Borkai Zsolt egykori győri polgármestert és barátait megzsaroló emberek ügyét azzal a magát az Ördög ügyvédjének nevező ismeretlen elleni nyomozással, de most fordult a kocka, a két ügyet szétválasztották – tudta meg a HVG. A lap szerint mivel a zsarolási ügyet már kinyomozták, így ez azt is jelentheti, hogy hamarosan vádat emelnek a zsarolók ellen.

Ahogy arról mi is többször beszámoltunk, 2019 októberében, röviddel az önkormányzati választások előtt egy ismeretlen, magát Ördög ügyvédjének nevező blogger először fotókat, majd videófelvételt tett közzé arról, ahogy az egyébként házas Borkai egy jachton – ügyvédje és barátja, Rákosfalvy Zoltán, valamint több más férfi társaságában – szexszel.

Nem emeltek vádat Borkai Zsolt ellen

Bűncselekmény hiányában a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség elutasította Szabó Tímea feljelentését, amit a párbeszédes országgyűlési képviselő tavaly tett az Audinak eladott földek miatt. Borkai Zsolt, Győr korábbi, szexbotrányba belebukott polgármestere ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyomoztak - írja a 24.hu. „Folyik-e nyomozás az Audi győri telephelyének 2014-es bővítése, illetve az ezt megelőző földterületek átminősítése és adásvétele kapcsán?"

Borkai Zsolt október 7-én, három nappal a botrány kirobbanása után elismerte a történteket. Ugyanakkor Rákosfalvy feljelentést tett a rendőrségen, mivel a hajóútról nemcsak kiszivárogtak a felvételek, de korábban meg is zsarolták azokkal a baráti társaságot.

A rendőrség nyomozást indított zsarolás és különleges személyes adattal való visszaélés miatt. A zsarolással azokat az embereket gyanúsították meg, akikről kiderült, hogy közük volt a felvételek elkészítéséhez, illetve Borkaiék megzsarolásához.

Ugyanakkor az már a nyomozás korai szakaszában is nyilvánvalóvá vált, hogy Borkaiék zsarolóinak nincs köze a titokzatos bloghoz, az Ördög ügyvédjéhez.

A zsarolók ugyanis pénzt akartak, ezt meg is kapták, míg a rejtélyes és ismeretlen szerző vagy szerzők által készített blog célja Borkaiék közéleti ellehetetlenítése volt. Utóbbi sikerült is: bár a botrány ellenére Borkait a Fidesz–KDNP jelöltjeként 2019. október 13-án – 646 szavazatos többséggel – ismét Győr polgármesterévé választották, a választást követő második napon, október 15-én bejelentette, hogy kilép a pártból és függetlenként folytatja polgármesteri pályafutását. 2019. november 6-án pedig levélben tájékoztatta a győri lakosságot, hogy a 2019. november 7-én tartandó alakuló ülés után lemond polgármesteri címéről, és visszavonul a politikától. Így is történt.

Tüntetést szerveznek szombatra Borkai ellen Győrben

Viszlát, Borkai! címmel szervez tüntetést a győri MSZP Borkai Zsolt polgármester ellen, aki az elmúlt hetekben egy komoly szex- és korrupciós botrány főszereplője volt, a vasárnapi választáson viszont nagyon szűk többséggel ugyan - főleg a korábbi eredményéhez képest - de újraválasztották.

Az Ördög ügyvédje bloggal a rendőrség összefüggésbe hozta a DK-s Czeglédy Csabát, valamint egy H. Csaba nevű férfit, így őket az eljárásban jelenleg is személyes adattal, illetve bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják, mondván: a Facebookon reklámozták az Ördög ügyvédje blogot.

A cikk szerint mivel a zsarolási ügyet és a személyes adattal való visszaélés miatt indított ügyet együtt nyomozta a rendőrség, így úgy tűnhetett, mintha Czeglédyék benne lettek volna Borkaiék zsarolásában, noha ezt még a rendőrség sem gyanította.

Kihallgatták Czeglédy Csabát a Borkai-féle szexvideó miatt

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség csütörtök este Czeglédy Csabát (független), szombathelyi önkormányzati képviselőt a Borkai Zsolt adriai hajóútja miatt indult nyomozás során - tudta meg a HVG. Sajnos nem én vagyok az ördög ügyvédje, büszke lennék rá, ha én lennék - hangzott el a képviselőtől a lap birtokába jutott kihallgatási jegyzőkönyv szerint.

Ugyanakkor azzal, hogy a két ügyet összevonták, a zsarolóknak tettek szívességet a hatóságok: mert míg a zsarolási ügyet viszonylag hamar feltárták, addig az Ördög ügyvédje utáni nyomozás még mindig tart. Ám mivel a két ügyet összevonva vizsgálták, így amiért az Ördög ügyvédje utáni kutatásban nem jutottak előrébb, a zsarolók ellen sem tudtak vádemelési javaslattal élni.

Azáltal, hogy a két ügyet most különválasztották, elméletileg elhárult az akadálya annak, hogy Borkaiék zsarolói ellen lezárják a nyomozást.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.