Nem emeltek vádat Borkai Zsolt ellen

Pintér Bence 2020-11-10 12:55:56
Egy éve nyomoznak, de még senkit nem hallgattak ki Borkai és Rákosfalvy telekmutyija ügyében: Tordai Bence kérdezett rá erre a Polt Péter legfőbb ügyésznél.

Bűncselekmény hiányában a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség elutasította Szabó Tímea feljelentését, amit a párbeszédes országgyűlési képviselő tavaly tett az Audinak eladott földek miatt. Borkai Zsolt, Győr korábbi, szexbotrányba belebukott polgármestere ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyomoztak – írja a 24.hu.

„Folyik-e nyomozás az Audi győri telephelyének 2014-es bővítése, illetve az ezt megelőző földterületek átminősítése és adásvétele kapcsán?” – tette fel a kérdést a Legfőbb Ügyésznek, Polt Péternek Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője. A képviselő arra a 2012-es ügyletre utalt, amiből Rákosfalvy Zoltán ügyvéd, Borkai Zsolt volt győri polgármester jóbarátja és szövetségese nagyot kaszált: olcsón szerzett meg szántóföldeket egy offshore-cég számára, amit aztán később a város átminősített, az Audi pedig felvásárolt jóval drágábban, hogy itt építse fel új logisztikai központját.

Polt válaszából kiderült: nyomozás ugyan folyik még  hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt, a Nemzeti Nyomozó Iroda intézi, de gyanúsítottat eddig még nem hallgattak meg.

Ezután pedig leírja, hogy mivel a gyanúsítotti kihallgatástól számítva van az ügy vizsgálati szakaszban, amiről az ügyészség be tudna számolni, ezért további tájékoztatást a nyomozásról nem tud adni.

Bár az ügy már 2012-ben nyilvánosságra került a sajtóban, komolyabb következménye nem lett; a győri polgármester jóval később, 2019-ben mondott le azért, mert a választási kampány során inkrimináló felvételek kerültek elő róla, amelyen ő, Rákosfalvy, illetve több ismert győri üzeletember egy adriai jachton szexorgián vesz részt. Borkai a választást ezután szűken megnyerte, majd pár hét múlva, november elején lemondott.

Szólj hozzá!

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.

Milyenek a tökéletes, ünnepi eseményekhez illő bankettbútorok?

A rendezvényhelyszínek tulajdonosai, üzemeltetői számára komoly fejtörést okoz, hogy milyen konferenciabútorokat szerezzenek be, amelyek minden igényt kielégítenek, és a hétköznapiak mellett díszes eseményekre is megfelelőek lehetnek. 

Parkoló autókat tört egy részeg sofőr Szombathelyen

Két napra rá - ekkor már jogsi nélkül - megint részegen vezetett.

A körzeti megbízottat hívogatta a Győr-Moson-Sopron megyei fiatalkorú zaklató

A telefonba egyetlen esetben szólt bele, közölve, hogy „még nem tudod, kivel kezdtél ki, meglesz még ennek a következménye.”

Törzsvendégnek lenni kiváltság!

Utazni, kiszakadni a megszokott mókuskerékből alapvetően csodálatos élmény, de mégiscsak megnyugtatóbb, ha a szálláshely, ahol ritka pihenőidőt tölti, régi ismerősként fogadja.

Vádat emeltek a szombathelyi Fő téren garázdálkodó fiatal fiúval szemben

Gyermekkorú társaival együtt bántalmazott egy kiskorú sértettet.