Kihallgatták Czeglédy Csabát a Borkai-féle szexvideó miatt

Nagy Donát 2021-04-09 10:05:00
Sok a pontatlanság a vád körül, ami szerint jelentős érdeksérelem érte a hajón élvezkedő társaságot a videó publikálása miatt.

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség csütörtök este Czeglédy Csabát (független), szombathelyi önkormányzati képviselőt a Borkai Zsolt adriai hajóútja miatt indult nyomozás során - tudta meg a HVG.

Sajnos nem én vagyok az ördög ügyvédje, büszke lennék rá, ha én lennék

- hangzott el a képviselőtől a lap birtokába jutott kihallgatási jegyzőkönyv szerint.

Most éppen Győr fideszes polgármesteréről került elő szexfotó

Egy hét, két szexbotrány. Nagyjából így lehetne jellemezni a mostani kampány finist. A múlt héten, szombaton jelent meg ugyanis az a szórólap, ami Budaörs polgármesteréről, Wittinghoff Tamásról (Budaörs Fejlődéséért Egyesület) készült szexvideót promózza.

A cikk megemlékszik arról, hogy a Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) lemondásához vezető botrány 2019 októberében robbant ki, amikor az „ördög ügyvédje” nevű blogon szexvideó-részletet tettek közzé, valamint olyan információkat, amelyek gazdasági visszaélésekről, korrupcióról szóltak - igaz, ez utóbbi információk egy része már korábban is ismert volt.

Nem emeltek vádat Borkai Zsolt ellen

Bűncselekmény hiányában a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség elutasította Szabó Tímea feljelentését, amit a párbeszédes országgyűlési képviselő tavaly tett az Audinak eladott földek miatt. Borkai Zsolt, Győr korábbi, szexbotrányba belebukott polgármestere ellen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt nyomoztak - írja a 24.hu. „Folyik-e nyomozás az Audi győri telephelyének 2014-es bővítése, illetve az ezt megelőző földterületek átminősítése és adásvétele kapcsán?"

Borkai a jachtozós szexvideója ellenére újra a város élén találta magát a Fidesz szavazóinak támogatásával, de rövid időn belül kegyvesztett lett a pártban, és mennie kellett.

A lap szerint miután az "ördög ügyvédje" elkezdte kihozni a szaftos részleteket a hajóútról, amin Borkai és befolyásos barátai vettek részt lányok társaságában, az érintettek zsarolás miatt feljelentés tettek a rendőrségen a felvételek miatt. Jelenleg hét ember ellen folyik nyomozás, csütörtök este Czeglédy Csabát is kihallgatták.

A HVG birtokába került jegyzőkönyv szerint a nyomozók közölték Czeglédyvel, hogy a Borkai Zsolt valódi arca néven létrehozott, jelenleg "Az ördög ügyvédje" nevű Facebook-oldal kezelője Győr-Moson-Sopron megye területére koncentrálva hirdetést kért, a hirdetés költségét pedig Czeglédy bankszámlájával fizették.

A rendőrség szerint ezzel Czeglédy segítséget nyújtott abban, hogy a Facebook-oldalon megosztott weboldalakat és ezáltal a szexfelvételeket a megyei Facebook felhasználók megismerjék, ezért őt bűnsegédként elkövetett személyes adattal visszaélés vétségével, valamint bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal visszaélés vétségével gyanúsítják.

A jegyzőkönyv szerint viszont Czeglédy a kihallgatásán több pontatlanságra is felhívta a hatóság figyelmét:

  • a gyanúsításból nem derül ki, hogy ő egy Facebook-oldalt vagy annak egy posztját hirdette,
  • azt sem írják, ez mikor történt,
  • ha Facebook-posztra vonatkozik a hirdetés, akkor a gyanúsítás nem részletezi, hogy a posztban mely személyes adatok voltak kezelve jogosulatlanul.

Haverok, buli, kóla!

Napok óta Győr fideszes polgármestere szolgáltatja a közbeszéd témát. Van, ahol a nemzeti háTURUL miatt, de olyan is van, akinél inkább a szem előtt történő, szemtelen lopás miatt kerül szóba egy kisfröccs mellett. Mert, ha a keményen dolgozó kisember hajókázni nem is, azért kocsmázni még jár.

Czeglédy továbbá arra is hivatkozott, hogy mivel a szexuális felvételeket a weboldal kezelője hozta nyilvánosságra, így ha vissza is élt valaki személyes adatokkal, akkor azt a weboldal kezelője tette. A DK-s politikus szerint ez alapján bárkit meg lehetne gyanúsítani, aki a Facebook oldalán megosztotta a weboldalt.

Borkai Zsolt hiába hetyegett (...) az adriai hajózás során, tudtommal nem vált el tőle a felesége, sőt még a győriek is megválasztották polgármesternek

- mondta a politikus a kihallgatóinak arra utalva, hogy a hajóút résztvevőit nem valószínű, hogy jelentős érdeksérelem érte volna, hozzátéve, hogy Borkai barátja, Rákosfalvy Zoltán továbbra is az egyik legnagyobb kaszinó koncessziós jogosultja.

Czeglédyt a HVG szerint arról is kérdezték a rendőrök, hogy tudja-e, ki kezelte az Ördög ügyvédje weboldalakat, amire azt mondta, hogy

Fogalmam sincs, de ha tudnám, megveregetném a vállát.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.