Tüntetést szerveznek szombatra Borkai ellen Győrben

Pintér Bence
2019. október 16. szerda, 16:15
Miután a szexbotrányba keveredett, de szűken újraválasztott győri polgármester nem mondott le hétfőn, a helyi MSZP tüntetni hívja a város lakóit.

Viszlát, Borkai! címmel szervez tüntetést a győri MSZP Borkai Zsolt polgármester ellen, aki az elmúlt hetekben egy komoly szex- és korrupciós botrány főszereplője volt, a vasárnapi választáson viszont nagyon szűk többséggel ugyan – főleg a korábbi eredményéhez képest – de újraválasztották.

 

Borkai kedden sajtótájékoztatót tartott, amelyen

 

bejelentette kilépést a Fideszből, azonban kijelentette: nem mond le, öt évig szeretne polgármester lenni.

 

Borkairól a kampány során előkerült felvételek alapján az derült ki, hogy egy adriai jachton ő és szövetségese, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd, illetve mások örömlányokkal mulatták az időt. A névtelen blog által közölt felvételek ugyan további korrupciós ügyekről és drogfogyasztásról szóltak, ezekre azonban a blog nem szállított bizonyítékot – több sajtóorgánum viszont utánament Borkai és Rákosfalvy ügyeinek, illetve a polgármester felesége nevén lévő sokorópátkai birtok is előkerült.

 

Keddi sajtótájékoztatóján Borkai arról beszélt, hogy a győriek megbocsátották nek ia botlást, és azt is, hogy ilyen nagy felhatalmazás mellett nem mondhat le, ami azért érdekes érvelés, mert Borkai kevesebb szavazatot szerzett, mint öt éve, miközben a 2014-ben kanyarban sem lévő ellenzéki pártok jelöltjét, Glázer Tímeát csupán hatszáz szavazat választotta el attól, hogy nyerjen,

 

olyan nagy felhatalmazást tehát a matematika szempontjából nézve nem kapott a polgármester.

 

Borkai ellen múlt szombaton is tüntettek a városban, az Azonnalin van egy fotóriport a demonstrációról, amin nagyjából 1500 ember vett részt. A most szombati tüntetés is a városháza előtt lesz, most négy órától: az esemény Facebook-oldala itt található.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás