Lezárult a szombathelyi alapellátást korszerűsítő egészségügyi központ projektje

Bazsó Bálint 2021-08-25 08:20:23
Nehezen indult, de csak sikerült: felépült, működik és most le is zárják a projektet.

Befejeződött az „Új Egészségügyi Alapellátó Központ kialakítása” című európai uniós finanszírozású projekt - közölte portálunkkal a szombathelyi önkormányzat. Ahogyan arról korábban írtunk, még január végén kezdte el működését a Központ, mintegy másfél évi építkezés után.

Mint írják: a projekt keretében egy új alapellátó központ került megépítésre a Markusovszky L. u. 8. sz. alatti ingatlanon, egy helyre koncentrálva a város korábban több pontján üzemelő egészségügyi alapellátás szolgáltatásait a racionális működés érdekében.

Nem csak modern, tetszetős és kényelmes is az új Egészségügyi Alapellátó Központ épülete Szombathelyen

Lassan egy hete működik Szombathelyen az Egészségügyi Alapellátó Központ, az építkezés közel másfél évig tartott. A Markusovszky Kórházzal szemben 14 rendelőnek ad helyet a vadonatúj épület, ami egy teljesen úgy szintet jelent a szombathelyi ellátórendszer számára. Rozsdafoltok - Az SZTK, azaz a Megyei RendelőintézetTalán minden szombathelyi, vagy akár Vas megyei ismeri a híres Megyei Rendelőintézetet, az SZTK-t.

"Az energiatakarékos kialakítással megvalósult központ elhelyezésével egy olyan egészségügyi komplexum jött létre városunkban, melynek célja a definitív és lakosság közeli ellátást biztosító szolgáltatások komplex rendszerének kialakítása, amely az egymásra épülő és egymást kiegészítő szolgáltatások és tevékenységek integrációjával érhető el. A projekt megvalósulásával egy helyen összpontosul Szombathely város jelentős területének egészségügyi és fogászati alapellátása, a város fogászati ügyeleti ellátása."

Hozzátették: az új alapellátást nyújtó rendelőközpont megépítése kiemelt fontosságú programmá vált a város és az ellátási területen élők számára az egészségmegőrzésben, a betegségek megelőzésében, a népesség egészségének tervszerűbb, szakszerűbb és tudatosabb szakmai-szervezeti ellátása vonatkozásában.

 

A Markusovszky L. u. 8. sz. alatti épületben négy felnőtt háziorvosi, hat felnőtt és négy gyermek fogorvosi rendelő kapott helyet, valamint a fogászati ügyelet is itt került elhelyezésre. Az épületben multifunkcionális terem is található, melyben prevenciós célú előadások megtartására van lehetőség. A fejlesztéssel egyidejűleg megépült egy 75 férőhelyes parkoló is, melyek közül 3 akadálymentes kialakítású.

A beruházás az egy orvos/egy rendelő elvét szem előtt tartva valósult meg, az asszisztencia számára kialakított helyiségek pedig lehetőséget biztosítanak a szakdolgozói feladatok teljes körű ellátásához.

A beriházás 686 millió forintból valósult meg.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.