Egyelőre kamunak tűnik, hogy hekkertámadás miatt omlott össze az oltásidőpont-regisztráló rendszer a Pfizer-féle vakcinák megnyitásakor

Nagy Donát 2021-08-13 17:35:00
Április végén kellett még pár ezer ember az enyhítéshez, így hirtelen mégis szabaddá tették a Pfizer-készleteket. Mindenki csak erre várt, nagy roham lett belőle.

Három és fél hónap alatt sem derítette ki a rendőrség, hogy kik okozták a magyar oltásregisztrációs honlap összeomlását, írja a Népszava. Az egyenruhások a lap sokadik érdeklődésére most is csak annyit válaszoltak, hogy az ügyben a „Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya folytat eljárást. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség bővebb tájékoztatást nem ad.”

Időpont nélkül is adnak Pfizert Szombathelyen

Terepre mentünk, hogy kiderítsük, mi a helyzet a Pfizer-féle oltással Szombathelyen, miután péntek reggel kiderült: ma beadnak belőle 100 ezer adagot országszerte, de az időpontfoglaló honlap leállt. Mint kiderült: van Pfizer-vakcina Szombathelyen. Az oltást meg is kezdték a régi tüdőgondozó épületében a Petőfi Sándor utcában, érkezési sorrendben.

Emlékeztetőül megemlítik: április 30-án Orbán Viktor miniszterelnök szokásos, pénteki rádiós szónoklatában megpendítette, hogy nemcsak keleti vakcinákra, hanem Pfizer-oltásra is lehet időpontot foglalni.

A bejelentés után nemsokkal az oltásregisztrációs oldal viszont összeomlott.

A tanácstalan oltásra várók személyesen mentek a fővárosi és vidéki oltópontokhoz, hogy Pfizer-vakcinához jussanak, így óriási sorok alakultak ki a legtöbb helyen.

Ezt követően az Operatív Törzs tényként közölte, hogy terheléses támadás miatt állt le az egészségügyi informatikai oldal. Persze a legtöbben már akkor is szkeptikusak voltak ezzel a magyarázattal kapcsolatban.

Kilométeres sor áll Pfizerért a győri kórháznál is

Ahogyan az éjjel (!) kiderült, ma délelőtt 10 órától Pfizer-féle vakcinával oltanak, mintegy 100 ezer adag jut erre a célra. A híresztelések szerint aki most lemarad, az jó időre kimarad ebből a fajta oltóanyagból. A közlemény szerint csak úgy adható be a Pfizer vakcinája, ha időpontot foglalunk a www.eeszt.gov.hu oldalon.

A rendőrség a lapnak küldött válaszaiból kiolvasható, hogy bizonyos ügyekben már lezárták a nyomozást, ismeretlen eredménnyel.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya folytatott vagy folytat nyomozást. A felsorolt weboldalak kapcsán kijelenthető, hogy történt támadás

– közölték sejtelmesen korábban is, nem részletezve, hogy mikor és mire jutottak, ahogy azt sem: van-e gyanúsítottja a feltételezett hekkertámadásoknak.

Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője mindenesetre elmondta: ha tényleg terheléses támadás ért volna egy kormányzati honlapot, akkor arról értesíteni kellett volna a Nemzetbiztonsági bizottságot. Eddig ugyanakkor egyetlen esetben sem kaptak ilyen értesítést.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban. 

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.