Egyelőre kamunak tűnik, hogy hekkertámadás miatt omlott össze az oltásidőpont-regisztráló rendszer a Pfizer-féle vakcinák megnyitásakor

Nagy Donát 2021-08-13 17:35:00
Április végén kellett még pár ezer ember az enyhítéshez, így hirtelen mégis szabaddá tették a Pfizer-készleteket. Mindenki csak erre várt, nagy roham lett belőle.

Három és fél hónap alatt sem derítette ki a rendőrség, hogy kik okozták a magyar oltásregisztrációs honlap összeomlását, írja a Népszava. Az egyenruhások a lap sokadik érdeklődésére most is csak annyit válaszoltak, hogy az ügyben a „Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya folytat eljárást. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség bővebb tájékoztatást nem ad.”

Időpont nélkül is adnak Pfizert Szombathelyen

Terepre mentünk, hogy kiderítsük, mi a helyzet a Pfizer-féle oltással Szombathelyen, miután péntek reggel kiderült: ma beadnak belőle 100 ezer adagot országszerte, de az időpontfoglaló honlap leállt. Mint kiderült: van Pfizer-vakcina Szombathelyen. Az oltást meg is kezdték a régi tüdőgondozó épületében a Petőfi Sándor utcában, érkezési sorrendben.

Emlékeztetőül megemlítik: április 30-án Orbán Viktor miniszterelnök szokásos, pénteki rádiós szónoklatában megpendítette, hogy nemcsak keleti vakcinákra, hanem Pfizer-oltásra is lehet időpontot foglalni.

A bejelentés után nemsokkal az oltásregisztrációs oldal viszont összeomlott.

A tanácstalan oltásra várók személyesen mentek a fővárosi és vidéki oltópontokhoz, hogy Pfizer-vakcinához jussanak, így óriási sorok alakultak ki a legtöbb helyen.

Ezt követően az Operatív Törzs tényként közölte, hogy terheléses támadás miatt állt le az egészségügyi informatikai oldal. Persze a legtöbben már akkor is szkeptikusak voltak ezzel a magyarázattal kapcsolatban.

Kilométeres sor áll Pfizerért a győri kórháznál is

Ahogyan az éjjel (!) kiderült, ma délelőtt 10 órától Pfizer-féle vakcinával oltanak, mintegy 100 ezer adag jut erre a célra. A híresztelések szerint aki most lemarad, az jó időre kimarad ebből a fajta oltóanyagból. A közlemény szerint csak úgy adható be a Pfizer vakcinája, ha időpontot foglalunk a www.eeszt.gov.hu oldalon.

A rendőrség a lapnak küldött válaszaiból kiolvasható, hogy bizonyos ügyekben már lezárták a nyomozást, ismeretlen eredménnyel.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya folytatott vagy folytat nyomozást. A felsorolt weboldalak kapcsán kijelenthető, hogy történt támadás

– közölték sejtelmesen korábban is, nem részletezve, hogy mikor és mire jutottak, ahogy azt sem: van-e gyanúsítottja a feltételezett hekkertámadásoknak.

Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője mindenesetre elmondta: ha tényleg terheléses támadás ért volna egy kormányzati honlapot, akkor arról értesíteni kellett volna a Nemzetbiztonsági bizottságot. Eddig ugyanakkor egyetlen esetben sem kaptak ilyen értesítést.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban. 

Szólj hozzá!

Hivatalos: elmarad a központi szilveszteri buli Szombathelyen

Ahogy azt kedden megírtuk: a járvány miatt nem lesz városi szilveszteri ünnepség.

Orbán: 10 százalékkal emeljük a katonák fizetését

A miniszterelnök ezt mai Facebook-bejegyzésében jelentette be.

Németh Zsolt, Bana Tibor és Rába Kálmán felköszöntötték a sárvári mentőállomás dolgozóit

A képviselők egy-egy ajándékcsomaggal köszönték meg a mentők emberfeletti munkáját.

Szombathely felkészült a havazásra

A SZOVA kollégái már a havazást megelőzően az utakon lesznek

Több változtatás jön az Instagramra a fiatal felhasználók védelme miatt

Az a vád érte a vállalatot, hogy ártanak a gyerekeknek, de a cég vezetői nem akarnak változtatni, mert fontosabbnak tartják a nyereségüket a biztonsággal szemben.

Ungár Péter: Az otthongondozásnak nincs alternatívája, ezért meg kell becsülni

A Vas megyei LMP országgyűlési képviselője szerint az egész ápolási díj rendszere olyan kevés embert érint, hogy a díj emelése nem terhelné meg jelentősen a költségvetést.

Kamion ütközött autóval Győrújbarátnál

A 82-es főúton történt a karambol.

14 éves csúcsot döntött az infláció

Brutális áremelkedés figyelhető meg az élelmiszerek nagy részénél.

Baleset történt Nagysimonyiban

A Kossuth Lajos utcában félpályán halad a forgalom.

Elterelik a Gyöngyös patak egy szakaszát Sárváron

A belvárosban átmenetileg megszűnik a vízutánpótlás.

Max Verstappen apja szerint fia nem úgy akar világbajnok lenni, hogy kilöki Hamiltont

A világbajnoki címről döntő Abu-Dzabi Nagydíj vasárnap 14 órakor rajtol.

Ez a cég szállítja a notebook-okat a Vas és Győr-Moson-Sopron megyei diákoknak, tanároknak is

Veszprém megyével együtt 10 ezer eszköz jut a régiónk oktatásának.

Néhány évtizeden belül csökkenni kezdhet a Föld népessége

Évszázadok óta nem volt példa arra, ami a kutatók szerint a 21. század második felében fog bekövetkezni.

Napsütéssel, majd havazással köszönt a szerda

Napközben 5 fokot is mérhetünk.

van még itt cikk a témában: