Egy ezüstérem és több pontszerző hely - ez történt vasárnap az olimpián

Kovács Lilla 2021-07-25 19:36:39
Csapatsportokban egyelőre nem volt szerencsénk.

Lezajlott a tokiói olimpia 3. versenynapja, ahol ismét több magyar sportoló mérettette meg magát. De nézzük az eredményeiket!

 

ASZTALITENISZ (Tokiói Fővárosi Sportcsarnok):


Női egyes: Póta Georgina a második fordulóban 4-1-re kikapott a svájci Georgina-Rachel Moret-től, ezzel kiesett, ám csapatversenyben még érdekelt lesz. 

A 36 éves magyar játékos a meccs után elmondta, szomorú, mert svájci ellenfelét meg kellett volna vernie, ugyanakkor biztató elemek is voltak a játékában, aminek örül.
    "Attól még, hogy elmentem egy évre, szültem egy gyereket, szeretnék visszatérni. Minden erőmmel azon vagyok, ezt szeretném, ameddig lehet" - mondta az M4 Sportnak. 

 

    CSELGÁNCS (Nippon Budokan):

Női 52 kg: Pupp Réka két győzelem után kikapott a negyeddöntőben, majd a vigaszágon egyszer győzött, a bronzmérkőzésen pedig vesztett, ezzel 5. lett.

Az Atomerőmű SE idei Eb-bronzérmese két győzelem után kikapott a negyeddöntőben a svájci Fabienne Kochertől, majd a dél-koreai Park Da Szolt verte, így következhetett a harmadik helyért a tekintélyes eredménylistával rendelkező Odette Giuffrida. Az olasz dzsúdós ezüstérmes volt Rióban, tavaly megnyerte az Európa-bajnokságot, idén pedig második lett, de több Grand Slam-, és Grand Prix-győzelemmel is büszkélkedhet. 

"A sorsolás után megpróbáltam úgy felfogni, hogy ez egy nagy lehetőség, az olimpiai címvédől kezdeni, egy nagy skalpot megszerezni, és végig arra gondoltam, hogy meg kéne verni" - nyilatkozott az MTI-nek világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa a nap első meccsére és egész napos teljesítményére utalva. Hozzátette, amit tudott, beletett a bronzmérkőzésbe is, de a végén nem tudott kiforogni ellenfele dobásából.
    "Most még van bennem csalódottság, de olimpiai újoncként egy ötödik hely nem rossz. Mindig bíztam az edzőmben, de egy jó eredmény azért jól jön visszaigazolásként" - mondta. "Mentálisan sikerült megerősödnöm az utóbbi időben, ettől kinyílt a dzsúdóm. Elkezdtünk szakemberrel dolgozni, ami nem csak beszélgetést, hanem feladatokat jelent, és ennek köszönhető, hogy csak magammal foglalkozom a meccsek  előtt, nem pedig azzal, hogy mi lesz, vagy mit várnak tőlem."

    EVEZÉS (Sea Forest Evezős Pálya)

Férfi egypár: a hétfőről előrehozott negyeddöntőben Pétervári-Molnár Bendegúz futamában második lett, ezzel a szerdai elődöntőbe jutott.

    KÉZILABDA (Jojogi Nemzeti Sportcsarnok)

Női csoportmérkőzés, B csoport, 1. forduló: Franciaország-Magyarország 30-29

gólszerzők: Zaadi 10, Flippes, Nze Minko 4-4, Coatanea 3, Nocandy, Niakate, Foppa 2-2, Lacrabere, Edwige, Valentini 1-1, illetve Vámos 6, Lukács 5, Háfra 4, Schatzl, Klujber, Szőllösi-Zácsik 3-3, Kisfaludy, Márton 2-2, Tomori 1
lövések/gólok: 48/30, illetve 48/29
gólok hétméteresből: 5/5, illetve 4/6
kiállítások: 4, illetve 3

 

    SPORTLÖVÉSZET (Aszaka Lőtér)

Női légpisztoly: Major Veronika 34.
Férfi légpuska: Péni István 5., Pekler Zalán 39.

"Az alapversennyel nagyon elégedett vagyok, jól kezdtem és végig megfelelő tudatállapotban voltam, a 629,4 kör egy nagyon erős eredmény ebben a mezőnyben" - nyilatkozta a finálé után Péni, aki azt mondta, a döntőben mentális szempontból nem volt gondja, de sajnálja, hogy néhányszor hibázott, egymás után több 10,2-t és egy 10,0-t is lőtt. - "Ezek megbüntettek, igazából elvitték a döntőt, hiába tudtam a végén felállni. Összességében elégedett és boldog vagyok ezzel az ötödik hellyel, mert ami tőlem tellett, azt a munkát beletettem ebbe."
   

Péni a felkészülése során adódott akadályokra visszautalva, újságírói kérdésre elmondta, csodának tartja, hogy itt van az olimpián, és amit vele tettek, "azt senki nem érdemli."
"Biztos vagyok benne, hogy nekem volt a legnehezebb a felkészülésem az egész magyar csapatból, de csak annyit tudok mondani, hogy vannak gonosz emberek" - mondta a sportlövő.


(MTI/Czeglédi Zsolt)

    TENISZ (Ariake Teniszpark)

férfi egyes: Fucsovics Márton vállsérülés miatt visszalépett a lengyel Hubert Hurkacz elleni első fordulós mérkőzése előtt

    TOLLASLABDA (Muszasino Sportközpont)

Férfi egyes, csoportmérkőzés: Anthony Sinisuka Ginting (indonéz, 5.)-Krausz Gergely 2-0 (13, 8)
Női egyes, csoportmérkőzés: Ratchanok Intanon (thaiföldi, 5.)-Sárosi Laura 2-0 (5, 10)

    TORNA (Ariake Tornaközpont)

Női selejtező: Kovács Zsófia bejutott az egyéni összetett csütörtöki döntőjébe, míg felemáskorláton a harmadik számú tartalék.

Az Ariake Tornaközpontban rendezett kvalifikációban a kétszeres Európa-bajnok Kovács 54,732 pontot szerzett, ezzel 16. lett, ám a 24-es fináléba országoként legfeljebb ketten juthatnak, így a magyar tornász a 11. legjobb eredménnyel rendelkezik.
   

Ugrásban 14,500 pontot kapott, felemáskorláton szép gyakorlatot adott elő apróbb pontatlanságokkal, a leugrásnál pedig kisebb ellépése és mély érkezése is volt, de 14,433 ponttal harmadik számú tartalék lesz a szer jövő vasárnapi döntőjében. Gerendán magabiztos, hibátlan volt a gyakorlata, amivel 13,133 pontot ért el, míg talajon rontott és be kellett érnie 12,666 ponttal.

"Mondhatnám, hogy az egyik szemem sír, a másik nevet, mivel megvan az összetett döntő, de nincs meg a felemáskorlát fináléja. Most, közvetlenül a verseny után viszont csak azt tudom mondani, hogy mindkét szemem sír. Nagyon-nagyon szerettük volna a felemáskorlát döntőt, mégsem jött össze" - idézi a magyar szövetség sajtóközleménye Kovács Zsófiát.

    ÚSZÁS (Tokiói Vizes Központ)

Férfi 400 m vegyes: Verrasztó Dávid 4.
Női 400 m vegyes: Hosszú Katinka 5., Mihályvári-Farkas Viktória 6.
Női 100 m hát: Burián Katalin 18., és nem jutott tovább az elődöntőbe
Férfi 200 m gyors: Németh Nándor a 12. idővel elődöntős, míg Kozma Dominik 28., és nem jutott tovább
Férfi 100 m hát: Telegdy Ádám a 29., és nem jutott tovább, Bohus Richárdot kizárták
Női 400 m gyors: Késely Ajna 10., és nem jutott döntőbe
Férfi 4x100 m gyorsváltó: a magyar staféta a 6. idővel döntős


(MTI/Kovács Tamás)

    VITORLÁZÁS (Enosima Jachtkikötő)

Laser Radial: Érdi Mária a 19. és 18. helyen futott be
Laser Standard: Vadnai Benjamin az első futamban 7. lett, a másodikat elhalasztották
női szörf: Cholnoky Sára mindhárom vasárnapi futamban a 27., utolsó helyen végzett

    VÍVÁS (Makuhari Rendezvényközpont, B csarnok)

Női tőr egyéni: Kreiss Fanni egy győzelemmel a nyolcaddöntőig jutott és 15. lett. Pásztor Flóra egy siker után a legjobb 32 között búcsúzott, és ott fejezte be szereplését a 32 között kezdő Kondricz Kata is. Előbbi 32., utóbbi 29. lett.


Férfi párbajtőr egyéni: Siklósi Gergely ezüstérmet nyert.

Siklósi csalódottan gratulált ellenfelének, de edzője, Dancsházy-Nagy Tamás azonnal megölelte őt, jelezve, hogy a vereség ellenére nagy eredményt ért el.

A magyar vívó az eredményhirdetésnél Schmitt Páltól, a Nemzet Sportolójától, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrözőtől, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjától vehette át az ezüstérmet.

"Röpke két-három másodpercig csalódott voltam, nem jó érzés kikapni, de maga a verseny jól sikerült" - nyilatkozott az éremátadás után Siklósi Gergely. "Az utolsó asszóban hibáztam, de vitathatatlan, hogy az ellenfelem nagyon jó volt. Számítottam rá, hogy nehéz asszó lesz, de a sport ilyen. Nagyon szép lett volna, ha a vb-arany után olimpiai aranyat is nyerek, de így legalább marad motiváció, és nyomhatjuk tovább. Nagyon örülök az ezüstéremnek!"

Beszélt arról a pillanatról is, amikor az edzője a nyakába borult, mint mondta, a szakember akkor még szomorú volt, de később, amikor megkérdezte tőle, előre aláírta volna-e az ezüstöt, úgy válaszolt, hogy igen.

"És ne felejtsük el, hogy én jobban teljesítettem az első olimpiámon, mint Szilágyi Áron és ez tök jó dolog" - tette hozzá viccesen arra utalva, hogy a szombat óta háromszoros olimpiai bajnok kardvívó 2008-ban, ötkarikás debütálásakor 15. lett egyéniben.


(MTI/Illyés Tibor)

 

    VÍZILABDA (Tacumi Vízilabdaközpont)
férfi csoportmérkőzés, A csoport, 1. forduló: Görögország-Magyarország 10-9

Tacumi Vízilabdaközpont, zárt kapuk
    gólszerzők: Fundulisz 3, Genidoniasz, Papanasztasziu, Vlahopulosz 2-2, Kapocisz 1, illetve Varga 3, Angyal, Erdélyi 2-2, Manhercz, Jansik 1-1    

    Görögország:
    ---------
Zerdevasz - Genidoniasz, Szkumpakisz, Kapocisz, Fundulisz, Kolomvosz, Vlahopulosz - cserék: Papanasztasziu, Derviszisz, Morikisz, Argiropulosz, Gikovecisz
    
    Magyarország:
    -------------
Nagy - Manhercz, Vámos, Jansik, Erdélyi, Varga, Mezei - cserék: Angyal, Zalánki, Hosnyánszky, Hárai, Pásztor

Szólj hozzá!

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.