Titkolja a Pannon-Víz, hogy milyen tanácsokért kap havi 1,3 milliót a fideszes képviselő

Pintér Bence 2021-07-20 06:27:00
Megpróbáltuk megtudni, hogy önkormányzati és egyetemi munkái mellett hány órát dolgozik egy héten a Pannon-Víz főtanácsadójaként a volt alpolgármester, Fekete Dávid.

Tavaly februárban már írtunk róla, idén pedig – miután elértük, hogy a győri képviselők vagyonnyilatkozatai nyilvánosan elérhetően legyenek – ismét beszámoltunk arról, hogy dr. Fekete Dávid (Fidesz-KDNP) volt alpolgármestert egy elég jól fizető álással kárpótolták azért, hogy Dézsi polgármester lemondatta az alpolgármesterségről, és csak képviselő, illetve tanácsnok maradt, ami azért kevesebb fizetéssel jár. (Ez a Fekete Dávid természetesen nem azonos a szintén győri illetőségű, egykori énekes Fekete Dáviddal.)

Önkormányzati tevékenysége mellett Fekete a vagyonbevallása szerint az egyetemen is több munkakörben dolgozik, de még emellett is van ideje havi 1,3 millióért tanácsot adnia a Pannon-Víznek.

Ez egyébként magasabb összeg, mint amit alpolgármesterként keresett, kinevezéséhez pedig egyébként szükség volt a Lex Dézsiként ismert törvénymódosításra: ez nem csak azt tette lehetővé, hogy a polgármester főorvos maradjon, de azt is, hogy Fekete szerepet kapjon az önkormányzati tulajdonú cégnél.

Persze semmi sem zárja ki, hogy többféle elfoglaltsága mellett Fekete Dávid értékes munkát végez a Pannon-Víznél, ezért aztán feltettünk a nagyobb részben a győri önkormányzat tulajdonában lévő cég által kinevezett vezetőnek, Rácz Attilának pár kérdést tizenkét nappal ezelőtt.

- Hány órát dolgozik egy héten Dr. Fekete Dávid a Pannon-Víznél?

- Mik a napi feladatai?

- Milyen jellegű ügyekben látta el tanácsokkal Önt az elmúlt másfél évben? 

- Jár a pozícióhoz szolgálati autó?

- Kap a képviselő valamiféle költségtérítést?

- Van irodája a Pannon-Víznél?

- Mi indokolja a kiemelkedően magas fizetést?

Kérdéseinkre most érkezett válasz, illetve egész pontosan egy válaszlevél, amiben nem voltak válaszok. Rácz szerint ugyanis a Feketével kapcsolatos kérdéseinkre nem kötelesek válaszolni,

magyarul a Pannon-Víz titkolja, hogy pontosan milyen munkáért is fizet a három másik helyen dolgozó Feketének havi 1,3 millió forintot, illetve hogy járnak-e neki egyéb juttatások.

A cégvezető érvelése szerint az általa „megfelelési igazgatóként” és „elnök-vezérigazgatói tanácsadóként” hivatkozott Fekete a törvény betűje szerint nem számít vezető beosztású munkavállalónak a cégnél. Mivel nem kaptunk választ, ezért közérdekű adatigénylésként is feltesszük kérdéseinket, és ha más nem marad, perelni is fogunk a válaszokért.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.