Benyújtották a Lex Dézsit, Fekete Dávid is jól járhat vele

Pintér Bence 2020-02-19 16:26:00
Törvényt módosít a Fidesz: Dézsi Csaba András hamarosan hivatalosan is lehet egyszerre orvos és polgármester, Fekete Dávid pedig beülhet a Pannon-Víz vezetésébe is.

Úton van a Lex Dézsi: a hvg.hu szerint ugyanis Gulyás Gergely, Böröcz László, Bajkai István és Nacsa Lőrinc ugyanis beadták a törvényjavaslatot az önkormányzati törvény módosításáról.

Ebben lehetővé teszik, hogy egészségügyi dolgozóként dolgozhassanak polgármesterek,

eddig ez ugyanis 3000 fő feletti lakosságú városok vezetőinek esetében tilos volt, és most is csak azzal a megkötéssel lehet, hogyha az illető nem az alapellátásban dolgozik.

Győr új polgármestere, a fideszes Dézsi Csaba András tehát a törvény elfogadásától kezdve hivatalosan is lehet egyszerre főorvos és polgármester. Nem először módósul a törvény személyre szabottan egy győri polgármester miatt: korábban Borkai Zsolt polgármesterségét mentették meg azzal, hogy módosítottak a törvényen.

Nem csak Dézsi, talán Fekete is jól jár

Nem ez az egyetlen módosítás az önkormányzati törvényben: a honatyák ugyanis egy szó kitörlésével úgy tűnik, lehetővé tették azt is, hogy önkormányzati képviselő ne csak felügyelőbizottsági tag lehessen önkormányzati tulajdonú vállalatoknál, hanem az adott cégek ügyvezetésének is tagja lehessen.

Nehéz lenne hova tenni ezt a dolgot hirtelen, ha nem épp tegnap írtunk volna arról, hogy az alpolgármesterségről lemondó Fekete Dávid a Pannon-Víznél kaphat szerepet,

emellett pedig továbbra is képviselőként és tanácsnokként is fog dolgozni.

Nem kizárt, hogy erre a módosításra azért volt szükség, mert most, vagy a közeljövőben ügyvezetői pozíciót kap majd a 61 százalékban önkormányzati tulajdonú cégnél, amire a most még érvényben lévő törvény alapján képviselőként nem lenne lehetősége. Egy forrásunk arról tájékoztatott minket, hogy Fekete  a belső ellenőr ellenőrzéséért felel majd, más forrásaink azonban kevésbé specifikusan arról beszéltek, hogy Fekete topmenedzseri pozíciót kap kiemelt fizetéssel – ez utóbbi kategória takarhat valamilyen ügyvezetői pozíciót is, amit a törvény ugyebár most tilt.

Egyelőre sem a Pannon-Víz, sem Fekete Dávid nem nyilatkozott nekünk arról, hogy milyen pozíciót kap a cégtől, de az új módosítással akár az igazgatóság is tagja lehet majd.

Sima, ügyvezetésben részt nem vevő munkavállaló vagy vezető egyébként törvénymódosítás nélkül is lehet a Pannon-Víznél a képviselő.

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.