Furcsa összeesküvés-elmélettel válaszolt Ungár Péter kritikájára Hende Csaba

Papp László Tamás 2021-07-15 20:56:00
A Fidesz szombathelyi képviselője szerint Ungár Péter átülne a Fideszbe. Az LMP-s képviselő szerint Hende új szintet lépett saját maga parodizálásában.

Meglepő összeesküvés-elmélettel rukkolt elő Ungár Péterről, az LMP Vas megyei képviselőjéről a fideszes Hende Csaba az ATV Egyenes beszédben.

A Fidesz szombathelyi képviselője, az Orbán-kormány korábbi honvédelmi minisztere azzal a teóriával állt elő, hogy az a hazugságáradat, amivel Ungár Péter (aki egyben az Ugytudjuk.hu-t kiadó vállalat egyik tulajdonosa) szerinte nyakon önti őt, csak egy, a baloldali szavazóknak szóló kész átverés, mert az LMP Vas megyei képviselője Hende szerint valójában egy trójai faló, aki a választás után át fog állni a Fideszhez.

Kijelentése a műsorvezetőt, Rónai Egont is meglepte, de többszöri visszakérdezés után is ragaszkodott a kijelentéséhez, mondván: tényadatokon nyugvó szilárd meggyőződése, hogy Ungár Péter a „mi kutyánk kölyke”.

Panamázás

Minderre azután került sor, hogy Ungár Péter az Egyenes Beszéd két nappal ezelőtti adásában a panamai útja és a Szombathelytől való elvonások miatt bírálta Hende Csabát.

Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője az ATV Egyenes Beszéd keddi műsorában elmondta: érthető a szombathelyiek gyanakvása Hende Csaba utazásaival kapcsolatban, hisz nem ez volna az első eset, hogy Hende nem egyedül utazott külföldre. 

Öt napot tartózkodni Panamában, egy másfél perces beszédért, ez egy teljes abszurdum. Úgy, hogy a szombathelyiek jelentős része még a Balatonhoz se tud lemenni 

– mondta Ungár Péter.

Aki azt kérte Stummer Jánostól, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökétől: hívják be a testület ülésére Hendét, számoljon be a Nemzetbiztonsági Bizottságnak, mit csinált Panamában. 

Hende Csaba, a szombathelyi választókerület fideszes parlamenti képviselője panamai útjával részletesen foglalkoztunk korábbi cikkünkben

Nézd meg azt a másfél percet, ami miatt Hende Csaba egy hetet töltött Panamában!

Ahogy arról korábban beszámoltunk a múlt héten utazott Panamába Hende Csaba a szombathelyi választókerület fideszes parlamenti képviselője. Hende akkor sajtó megkeresésre azt írta, hogy "Panama Cityben veszek részt a Parlamentary Intelligence-Security Forum ülésén. A szervezet idén őszi budapesti tanácskozását készítem elő, mint a Steering Committee tagja. Pénteken érkezem haza."

Hende akkor sajtómegkeresésre azt írta, hogy 

"Panama Cityben veszek részt a Parlamentary Intelligence-Security Forum ülésén. A szervezet idén őszi budapesti tanácskozását készítem elő, mint a Steering Committee tagja. Pénteken érkezem haza."

Hogy pontosan mi is ez?

Sajtóértesülések szerint a Parlamentary Intelligence-Security Forum egy, a hírszerzési biztonságról szóló nemzetközi tanácskozás, amit évente rendeznek meg más-más országokban. A Steering Committee pedig ennek az irányító bizottsága.

Bár a hivatalos programot csupán két napon, június 29-én és 30-án tartják, és a program szerint csak június 28. dátummal lehetett becsekkolni a hotelbe, Hende már napokkal előtte kiutazott Panamába.

Végignéztük a fórum élő közvetítésének közel 20 órás videóját, Hendét egyetlen egyszer láttuk felszólalni, ez mindössze másfél percig tartott. Egyelőre nem igazán világos, hogy miért kellett ezért a másfél percért közel egy hetet kint töltenie Hendének.

A fórum előadói között nem egy olyan volt, aki online jelentkezett be, akár Hende is megtehette volna ugyanezt.

Korábban megtörtént, hogy Hende és egykori titkárságvezetője, (aki mostanra már a felesége lett), közpénzen utazna el közös programra. Kerek tíz évvel ezelőtt, 2011-ben Párizsba ruccant ki a pár a magyar adófizetők pénzén. Kettejük útja akkor összesen 468 ezer forintba fájt a magyar adófizetőknek. A luxus szállodai szoba, az útiköltség, de még a napidíj is közpénzből került ki.

Ennyibe került

Adatigénylésünk révén megtudhattuk: 5 millió 752 ezer forintba került Hende Csaba panamai útja.

Korábban kérdéssel fordultunk Hende Csaba felé a panamai útját illetően, de válaszra hetek óta hiába várunk. Válasz nem, de helyreigazító kérelem érkezett, amiben Hende felesége, egykori titkárságvezetője azt írja, hogy ő nem volt Panamában. Az országgyűlési válaszból is az tűnik ki, hogy a fideszes politikus ezúttal otthon hagyta feleségét. 

Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy mit keresett közpénzen Panamában másfél perces szereplés miatt, Hende azt mondta:

Ő a panamai tanácskozást megrendező szervezet irányító bizottságának tagja. S a következő tanácskozásuk Budapesten lesz szeptember 6-án, ezt előkészítendő ment ki Panamába. Ahol Bill Cassidy amerikai szenátorral is találkozott.

A programot Hende szerint az Országgyűlés külügyi igazgatósága szervezte, az ő kiutazása pedig Kövér László házelnök és a washingtoni magyar nagykövet kérésére történt munkalátogatás volt.

Ungár Péter kedden azt is szóvá tette: szabad felhasználású pénzt egyáltalán nem kapott Szombathely, az útfelújításra kapott pénz elköltését viszont nem egyeztették az önkormányzattal.

Rónai Egon is rákérdezett a 3 milliárdos elvonásra. Hende szerint ez nem igaz: a kormány nem vette nem vette el Szombathelytől az iparűzési adót, hanem otthagyta a vállalkozóknál. Egyedül a gépjárműadó esetén történt elvonás, de a parkolási díj viszont ott maradt a szombathelyiek zsebében.

Szerinte azért sem kellett Szombathelyet kompenzálni, mert a legjobb anyagi helyzetű városok egyike. Fideszes vezetésű nagyvárosok, például Győr sem kapott ilyet. Beruházási célú támogatást azonban kapott a város.

A műsorvezető ama híd felújítására is rákérdezett, amelyről megírtuk, hogy Hende lakásától 80 méterre van.

Hende szerint viszont a híd  több kilométerre van az ő lakásától. Szerinte a híd felújítására ő járta ki a pénzt, mert a szombathelyi önkormányzat ahelyett, hogy erre költene, a város környéki falvakba juttatja el az újságját.

Hende azt állítja: 200 milliárd fejlesztési pénz érkezett Szombathelyre eddig, a következő ciklusban pedig további 300 milliárd fog érkezni.

Ungár: A Fidesz már saját magával ijesztgeti a szavazókat

Hende Csaba ma egy új szintet lépett saját maga parodizálásában: egy ideig csak arról beszélt lépten nyomon, hogy milyen remek jelöltnek tart, talán azt remélve attól, hogy saját népszerűtlenségéből rám is ragad valami 

reagált Facebook-posztban Hende állítására Ungár Péter.

Miután ezt nem érezte elég hatékonynak, ma az Egyenes Beszédben azt hazudta, hogy ha én nyerem a választást átülök a Fideszbe. Most arról tekintsünk el, hogy a kétségkívül nem a humoráról ismert Hende Csaba is kinevette magát az interjú végén. Az azonban optimizmusra ad okot, hogy szűk egy évvel a választások előtt a kormánypárt oda jutott, hogy leginkább saját magukkal próbálják meg ijesztgetni a szavazókat

– írta az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője.

Hende Csabának pedig üzenem: látva a teljesítményét, ha fiatal koromban a karriervágy miatt a Fideszbe, és nem az LMP-be lépek be, most könnyen lehetnék a térség kormánypárti országgyűlési képviselője. De mivel többek között akkor most saját magamat kéne buzizni ebben a kampányban, ellenzéki politikus lettem, és vele szemben én még soha nem is hagytam cserben a politikai közösségemet.

– zárta bejegyzését Ungár Péter.

Szólj hozzá!

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.

A Papagájmentő Alapítvány is részt vesz a győri önkormányzat meghívásos pályázatán

30 millió forintra pályázhatnak a meghívott állatvédő szervezetek: a polgármester családjának alapítványa és az állatkert is a meghívottak között van.

Ittas szombathelyi rollerest csíptek el a zsaruk

A Körmendi út melletti járdán rodeózott.

A Momentum szerint a területfejlesztési államtitkár egy uniós pénzből felújított házban él Győrújbaráton

46 millió forintból építettek a Lila-hegyen egy „rekreációs központot”.

LMP: segíteni kell az embereket abban, hogy a tömegközlekedést válasszák

A klímavédelmi célok csak így érhetők el, és a városaink levegője is csak így fog tisztulni.

Halálos baleset történt Sorokpolánynál

Két személyautó ütközött.

Holokauszt-emlékműre írt ki pályázatot a győri önkormányzat

A Révai Miklós Gimnázium mellé kerülne az alkotás, 80 milliót szánnak rá.

Folytatódik Győrben a rendőrségi bringajelölés

Ezúttal a Barátság parkban lesz rá lehetőség.

Ungár Péter: Nem igaz, hogy a kistelepüléseken nem jutnak információhoz az emberek

A Vas megyei LMP képviselője arról beszélt, hogy Toronyban éppen úgy van internet, mint az ország nagyvárosaiban.

Presszó pultjából próbált lopni a győri férfi, lebukott

Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki 40 ezer forintot lopott el a pultból, miközben a pultos a teraszon volt.

Kigyulladt egy lakás Szombathelyen, meghalt egy ember

A tüzet ágyban dohányzás okozhatta.

Engedély nélkül motorozott védett területen, 400 ezer forintra büntették

A köszegi Szerdahelyi-patak medrében, illetve a Péterics-hegy oldalában motoroztak.

Holnaptól teljes hosszában használható a Zanati kerékpárút

15 évet vártunk rá, végül csak elkészült.

Világbajnok balátlövőt igazol a győri kézilabdaklub

A holland Kelly Dulfer a Győri Audi ETO KC új játékosa.

Szétrúgta volt élettársa kocsiját egy celldömölki férfi

A járműben több mint 180 ezer forint kár keletkezett.