80 méterre lakik Hende Csaba attól a szombathelyi hídtól, amit fel akar újíttatni, miközben Szentkirályon hajszálon függ, hogy használható marad-e a híd

Farkas Bazsi 2021-07-14 11:26:00
130 millió forint van a munkára, a kérdés, hogy Hende hajlandó-e hallgatni a városvezetésre, és megváltoztatja-e a döntést.

Július 7-én jelentette be Hende Csaba a térség fideszes parlamenti politikusa, hogy “Pénz áll a házhoz”. 1 milliárd 205 millió forintot utal át a kormány Szombathelynek, igaz a városnak nem sok beleszólása van abba, hogy ez a pénz mire menjen el, ezt Budapesten eldöntötték, a városvezetésnek, akiknél pedig alig tudhatja jobban bárki is, hogy éppen mire van szüksége Szombathelynek, pedig tudomásul kell vennie a döntést.

Egyébként érdemes végignézni Havas Henrik eszmefuttatását Hendéről, meg a pénz áll a házhoz szlogenről, a tanár úr elég érthetően magyarázza el, hogy mi is a probléma ezzel a földesúri hozzáállással.

HAVAS MEGMONDJA - Miért kedveli Havas Hende Csabát?

Havas ismét megmondja a tutit! Torgyán miért volt jobb fej, mint egy Fideszes miniszter? A szakértelem manapság szitokszó?Kövessen minket a legfrissebb videó...

Hende sok mindent bejelentett, többek között azt, hogy 130 millió forint lesz egy Gyöngyös-híd felújítására. Minő véletlen, hogy pont azt a hidat szúrták ki a budapesti döntéshozók - mint tudjuk Hende Csaba közbenjárására - ami Hende szombathelyi lakásától 80 méterre van. Valószínű, hogy a bukott miniszter is rendszeresen használja ezt a hidat, így vehette észre, hogy kicsit repedezni kezdett rajta az aszfalt burkolat, fel kéne már újítani. Még azt is el tudom képzelni, hogy a sérült aszfalton áthajtó autók kerekének a zaja is zavarhatta, egyértelmű, hogy nem másik hídra, mint csakis erre kell a pénz. 

Fotók: Farkas Bazsi

Illés Károly, a szombathelyi Fidesz frakcióvezetője, a legbátrabbak egyike, tegnap maga ment ki a Szent István király utcai hídhoz, hogy szemügyre vegye és egy sajtótájékoztató keretében elmondja, hogy a híd karbantartás városi feladat. Az talán már elhanyagolható is, hogy a szombathelyi Fidesz megint nem találta szerkesztőségünk email címét így meghívót nem küldött az eseményre. Ha nem így lett volna, akkor meg tudtuk volna kérdezni, hogyha városi feladat a hidak rendben tartása, akkor hogy hogy a szombathelyi, fideszes városvezetés az elmúlt 9 évben ezt nem tette meg. Hiszen ha megtette volna, akkor most nem lenne a szentkirályi híd olyan állapotban, hogy hajszál választja el az összeomlástól. 

Illés egyébként azt is mondta, hogy a Savaria Fórum kiterjesztésére kifizetett 63 millió forint elég is lenne a híd rendbetételére. Egyrészt remélem Illés nem mondta komolyan, amit mondott, hiszen az előző ciklusban alpolgármester volt, így tudnia kell, hogy ez az összeg maximum “néhány anyacsavarra elég”, de nem a híd teljes felújítására. Vagy ha komolyan mondta, akkor pedig már érthető, hogy miért van ilyen állapotban Szombathely.

Másodsorban, a Fórum kiterjesztésével az agglomerációban élő szombathelyiek is pontosan fogják tudni, hogy az elmúlt 9 évben lerohasztott Szombathelyen megint mi veszélyeztetni a város rendes működését. 

Tegnap este Tóth Kálmán (Éljen Szombathely) a körzet képviselője egy Facebook-posztban reagált Illés kijelentéseire:

Őszintén szólva kifejezetten örülök annak, hogy a Fidesz frakcióvezetője kilátogatott Szentkirályra, mert eddig nem nagyon láttuk errefelé, gondolom a GPS segített, hogy merre van a Szent István király utcai híd... Abból gondolom ezt, mert ha már korábban is kijött volna hozzánk, akkor tudta volna, hogy milyen állapotban van ez a szerencsétlen híd, és ha dolgozott volna az előző ciklusban, akkor nem jutottunk volna idáig.

De tulajdonképpen városfejlesztésért is felelős alpolgármesterként (2014-2019) ki sem kellett volna jönnie. Mert ha csak az utolsó általuk vezetett ciklust nézzük, legalább 5 (öt) hídvizsgálati jegyzőkönyvvel kellett találkoznia, amelyek mindegyike tartalmazta, hogy a hídunk állapota rossz és egyre rosszabb. Én magam 2014 óta számos (számtalan) alkalommal mondtam, kértem, írtam, hogy foglalkozzunk ezzel, mert ha ezzel történik valami, akkor közlekedésileg szétszakad a Városrész. Tudnám csúnya szavakkal is írni, de legyen annyi elég, hogy nagy ívben tettek ránk.

Számtalan alkalommal elmondtuk, hogy ha legalább terveket készíttetnek, már azzal sokat lendítenek ezeken az ügyeken. De nem. Erre most cinikusan benyögik, hogy bruttó 63 millió forintból, tervekkel, engedélyekkel, kivitelezéssel, tokkal-vonóval meg lehet csinálni ezt a hidat. Tényleg nem tudom, hogy sírjak vagy röhögjek…

Nekünk viszont most nem az a dolgunk, hogy másra hárítsuk a felelősséget. Ha azt mondja a szakmai vélemény, hogy ez a legrosszabb állapotú híd, akkor mi azt elhisszük. Ha a hídvizsgálati jegyzőkönyv elkészülte után rövid idővel beszakad az aszfalt a hídon, akkor először nem azt keressük, hogy ki miatt, hanem lehetővé tesszük, hogy továbbra is közlekedhető legyen a híd. Ha pedig végre kapunk valamennyi pénzt, akkor azt szeretnénk, ha oda csoportosíthatnánk ezt az összeget, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Azt várom, hogy ebben legyen mindenki partner.

Szóval most ott tartunk, hogy van egy éppen a teljes lezárás előtt álló hídja Szombathelynek, de a pénz nem ennek, hanem az országgyűlési képviselő lakása melletti híd felújítására érkezik.

Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy egyelőre az sem világos, hogy az a 435 millió forint, amit a kormány belterületi utak felújítására lökött ide, pontosan melyik utcák aszfaltozására lesz elég. Nem lennék meglepve, ha pont azok az utcák kerülnének elő, amelyek valamelyik kormánypárti politikus házához vezetnek.

Hende egyébként már harmadjára posztol Facebook-oldalán arról, hogy pénzt kap Szombathely. A panamai útjáról eddig egyetlen bejegyzés sem született.

Szólj hozzá!

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák