A férfi kosárválogatott kikapott Japántól

Vágvölgyi Bálint 2021-07-07 14:25:00
A magyar csapatban a Vasiak közül Perl, Váradi, Keller és Ferencz is játszott.

Az olimpiai házigazda – az előzetes hírek alapján bombaformában levő – Japánnal vívott felkészülési mérkőzést a magyar kosárlabda-válogatott Okinawában.

Egy támadólepattanó után a hazaiak egy triplából szereztek vezetést, Vojvoda visszalépős tempójával zárkóztunk (3-2). Tanaka és Hiejima révén megint a japánok kerültek lépéselőnybe (7-2). Fazekas szépen forgatta be az emberét, de a ziccer kimaradt, ebből pedig Watanabe indulhatott, majd egy újabb duplát küldött a helyére, elmentek tízzel a hazaiak (12-2). Továbbra sem ültek a magyar dobások, Watanabe pedig már a tizedik pontját szerezte (14-2). Pongó Marcell betörése után hosszú vendég gólcsendet tört meg, Tanaka válaszolt - írja a BB1.hu, kosaras szakportál. Vojvoda trojkájával jött fel tizenegyre a magyar csapat, ám Hiejima távolija is beakadt, s mint később kiderült, ez volt az első negyed utolsó kosara. 21-7.

Fotó: Pókász Endre / MKOSZ

Egy alapvonali bedobást követően Fazekas is megszerezte az első pontjait, majd egy szép összjáték után Allen Rosco fejezte be sikeresen a magyar akciót (21-11). Vendrame triplája volt az első japán momentum a második negyedben, közel három percet kellett várni rá. Harimoto is beköszönt, megint kezdtek ellépni a hazaiak, Lukács törte meg a nagy futást (27-13), Harimoto viszont egy újabb hármast szerzett. Watanabe büntetőivel meg lett a közte húsz is. Eilingsfeld vezérletével sikerült egy jó periódust kifognia a mieinknek, így felzárkózott tizenháromra a magyar együttes. 36-23.

Japán büntetővel és egy Ferencz triplával kezdtek a felek a fordulás után, majd öt hazai pont érkezett (42-26). Vojvoda percei következtek, aki két hármast is a helyére küldött egymás után, aztán Allen Rosco tört utat a gyűrűig, feljöttünk tízre (44-34). Az NBA-ben játszó Yuta Watanebe továbbra is ellenállhatatlanul kosárlabdázott, ezúttal emberrel az arcában dobott be egy középtávolit, ráadásul Kanamaru saroktriplája is behullott (49-34). Perl oldott meg jól egy helyzetet, ám kisvártatva megint kezdtek meglépni a hazaiak (52-36). Erre is volt válasza a mieinknek, akik továbbra is jól tartották magukat (53-41). Hiejima hazai szempontból a lehető legjobbkor vágott be egy trojkát, amivel bele is lendült Japán és magabiztos vezetéssel várhatta a záró felvonást. 60-41.

Fotó: Pókász Endre / MKOSZ

Vojvoda négy ponttal nyitotta a negyedik negyedet, újabb japán tripla jött válaszként (63-45). Eilingsfeld és Watanabe is dobhatott kettőt, mindketten hibátlanul céloztak (65-47). Utóbbi zsákolásával újra meg lett a közte húsz, Allen Rosco szépített (67-49). A játék képében már érdemi változás nem történt, az olimpiára gőzerővel készülő japán válogatott magabiztos sikert aratott a magyarok ellen. 79-58.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.