Szombathelyi önkormányzat: négy pontban sem tekinthető érvényesnek a Volánbusz pályázata

Fehér Buda 2021-07-02 12:25:00
Reagált a városvezetés a Volánbusz közleményére.

Délelőtt érkezett szerkesztőségünkhöz a Volánbusz sajtóközleménye, amiben arról írnak, hogy vitatják a szombathelyi önkormányzat helyi közlekedési szolgáltatóváltásra vonatkozó döntését. A képviselők a múlt heti kögyűlésen egyhangúlag megszavazták, hogy 2022. január 1-től 2031. december 31-ig a Blaguss látja el a városban a busz szolgáltatást, majd az önkormányzat szerdán írta alá a tömegközlekedésről szóló közszolgáltatási szerződést a Blaguss Agora Hungary Kft.-vel. A Volánbusz közleményére most a szombathelyi önkormányzat is reagált, a városvezetés közleményét a továbbiakban közöljük:

Szombathely MJV Önkormányzata értetlenül áll a VOLÁNBUSZ Zrt. 2021. július 2-án kiadott sajtóközleményére, melyben a társaság vitatja Szombathely MJV Közgyűlésének döntését, mi szerint a helyi személyszállítási közszolgáltatásra benyújtott pályázatát érvénytelennek nyilvánította.

Meglepő, hogy bár álláspontjukat az illetékes Bizottságok és a Közgyűlés előtt is kifejthették volna, ezzel a lehetőséggel nem éltek.

Tájékoztatásul közöljük, hogy a VOLÁNBUSZ Zrt. a helyi személyszállítási közszolgáltatással kapcsolatos pályázati feltételeket írásos nyilatkozatban fogadta el, a benyújtási határidőt kérésükre módosította és hosszabbította meg Szombathely MJV Önkormányzata.

A VOLÁNBUSZ Zrt. által benyújtott pályázat 4 pontban sem tekinthető érvényesnek: a buszpark egységes megjelenése tekintetében, a viszonylatszámot feltüntető táblák tekintetében, az autóbuszon történő reklámelhelyezésre és a hasznos kilométer-kibocsájtás ellentételezésre vonatkozóan.

A VOLÁNBUSZ Zrt. ajánlatában – a pályázati felhívásban foglaltakkal szemben – például ellentételezési előlegre tett ajánlatot.

A fentieken túl a VOLÁNBUSZ Zrt. által beadott pályázata szerint közel százmillió forinttal több pénzért vállalta volna a helyi személyszállítási közszolgáltatást, mint a nyertes Blaguss Agora Hungary Kft.

Szombathely MJV Önkormányzata ezen sajtóközleményben is elutasítja az eljárás eredményét is meghatározó önkormányzati döntést vitatását a VOLÁNBUSZ Zrt. részéről.

Szombathely MJV Önkormányzatának a helyi személyszállítási közszolgáltatással kapcsolatos pályázat kiírásakor is az volt a határozott célja, hogy az utasok 2022. január 1-től modernebb, utasbarát, minőségibb és a 21. kritériumoknak megfelelő közösségi közlekedést használhassanak. Ezen célunk nem változott, ennek szellemében fogadta el egyhangúlag a Közgyűlés a Blaguss Agora Hungary Kft. pályázatát.

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.