Balogh József visszaszólt a fideszes győri alpolgármesternek

Papp László Tamás 2021-07-02 17:03:22
Szeles Szabolcs azon állítása, hogy a szocialisták miatt drága a Fidesz.vezetés alatt épülő, vízi élménypark, Győr korábbi szocialista polgármestere szerint teljesen hamis.

Az MSZP-s Balogh József (1994-2006 között Győr polgármestere, 2006-tól 2010-og országgyűlési képviselője) Facebook-oldalán nyílt levelet intézett Szeles Szabolcs jelenlegi alpolgármesterhez. A fideszes városvezetésben ülő Szeles nemrég egy, a DK-s Glázer Tímeának adott válaszában azt mondta:

kényszerpályán mozog a város vezetése, mivel Balogh József idején rossz helyre álmodták meg a termálfürdőt, és akkor nem újították fel a strand medencéit, valamint a város számára előnytelen szerződést kötöttek a Rába Quellével.

Szeles alpolgármester szerint a szocialisták miatt ilyen drága az új győri élményfürdő

Írásbeli kérdést adott be Glázer Tímea DK-s képviselő a győri élményfürdő építésével, illetve a magáncég Rába Quelle viselt dolgaival kapcsolatban, amit a szerdai közgyűlés végén válaszolt meg Szeles Szabolcs alpolgármester. A dokumentum leginkább kikerüli a kényesebb kérdésekre adandó válaszokat, viszont felvázol egy olyan narratívát, amiről érdemes beszélgetni.

Erre reagált most a volt szocialista polgármester. Levelét teljes terjedelmében közöljük.

Szeles Szabolcs Alpolgármester Úrnak!

Kedves Alpolgármester Úr, akár hálás is lehetnék, hogy szerény személyemet elfeledni nem hagyva, 20 év után a múlt szellemeként megidézel. Csakhogy nem pontosan, hanem teljesen hamisan, a fideszes belső vitákat elkenve, választási üzemmódban handabandázva.

Csupán tisztelettel emlékeztetnélek, hogy a győri uszoda és termálfürdő felújításának pályázatát nem én, hanem utódom, Borkai Zsolt polgármester úr aláírásával, egyhangú, így fideszes támogatással nyújtották be. Erre a helyszínre büszkélkedve, hogy páratlanul, a város közepén, műemléki környezetben épüljön újjá. Jól tették.

De egyébként mi ez az egész? Osztozkodás a dicsőségen és valami máson is?

Hogy azóta mitől szabadultak el úgy az árak, ezt csak a Mindenható tudhatja, meg a Fidesz.

Meglepő az állításod, kedves Alpolgármester Úr, már csak azért is, mivel minap a helyi újságban Te is ott pózolsz büszkén és ecseteled hogy mennyire örülnek a szigeti választókörzeted lakói ennek a grandiózus beruházásnak. Ezután meg végképp nem értem a közgyűlési magyarázkodásodat.

De azóta egyre világosabb előttem, hogy mi folyik itt. Remélem egyre többen lesznek akik szintén így látják és idővel megvilágosodnak. Ha már a múlt szellemét félrevezető módon voltál szíves felidézni, nem árt emlékezni, hogy a 2000. év körül az akkori Fidesz-kormány által támogatottan az önkormányzat egymilliárd forintot nyert a győri termálfürdő újjáépítésére a jelen helyen.

E programot egyébként kiváló helyi vállalkozók, Pető István és Oláh Ferenc intenciói alapján dolgozták ki, a közgyűlés egyhangú -így Fidesz - támogatásával. Jungi Csaba Alpolgármester Úr volt az egész program összefogója. Ők is jól tették, amit tettek.

A dicsőségen meg máson már akkor is volt osztozkodás. Különösen az után, hogy Dézsi Csaba András akkor alpolgármester úr közölte, hogy ő csak akkor engedélyezheti az elnyert támogatás folyósítását, ha az ügyet a legjobban szorgalmazó Pro Urbe Egyesület ígéretet tesz arra, hogy a következő, 2002. évi önkormányzati választáson őt támogatják polgármesterjelöltként.

Erre a Pro Urbe egyesület ezt zsarolásnak minősítette és megsértődött. Dézsi Csaba András úr pedig akkor nem nyert. Ez a történet, itt a vége fuss el véle.

Üdvözlettel:

Balogh József nyugalmazott polgármester

Alsóörs, 2021. július 2.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.