Balogh József visszaszólt a fideszes győri alpolgármesternek

Papp László Tamás 2021-07-02 17:03:22
Szeles Szabolcs azon állítása, hogy a szocialisták miatt drága a Fidesz.vezetés alatt épülő, vízi élménypark, Győr korábbi szocialista polgármestere szerint teljesen hamis.

Az MSZP-s Balogh József (1994-2006 között Győr polgármestere, 2006-tól 2010-og országgyűlési képviselője) Facebook-oldalán nyílt levelet intézett Szeles Szabolcs jelenlegi alpolgármesterhez. A fideszes városvezetésben ülő Szeles nemrég egy, a DK-s Glázer Tímeának adott válaszában azt mondta:

kényszerpályán mozog a város vezetése, mivel Balogh József idején rossz helyre álmodták meg a termálfürdőt, és akkor nem újították fel a strand medencéit, valamint a város számára előnytelen szerződést kötöttek a Rába Quellével.

Szeles alpolgármester szerint a szocialisták miatt ilyen drága az új győri élményfürdő

Írásbeli kérdést adott be Glázer Tímea DK-s képviselő a győri élményfürdő építésével, illetve a magáncég Rába Quelle viselt dolgaival kapcsolatban, amit a szerdai közgyűlés végén válaszolt meg Szeles Szabolcs alpolgármester. A dokumentum leginkább kikerüli a kényesebb kérdésekre adandó válaszokat, viszont felvázol egy olyan narratívát, amiről érdemes beszélgetni.

Erre reagált most a volt szocialista polgármester. Levelét teljes terjedelmében közöljük.

Szeles Szabolcs Alpolgármester Úrnak!

Kedves Alpolgármester Úr, akár hálás is lehetnék, hogy szerény személyemet elfeledni nem hagyva, 20 év után a múlt szellemeként megidézel. Csakhogy nem pontosan, hanem teljesen hamisan, a fideszes belső vitákat elkenve, választási üzemmódban handabandázva.

Csupán tisztelettel emlékeztetnélek, hogy a győri uszoda és termálfürdő felújításának pályázatát nem én, hanem utódom, Borkai Zsolt polgármester úr aláírásával, egyhangú, így fideszes támogatással nyújtották be. Erre a helyszínre büszkélkedve, hogy páratlanul, a város közepén, műemléki környezetben épüljön újjá. Jól tették.

De egyébként mi ez az egész? Osztozkodás a dicsőségen és valami máson is?

Hogy azóta mitől szabadultak el úgy az árak, ezt csak a Mindenható tudhatja, meg a Fidesz.

Meglepő az állításod, kedves Alpolgármester Úr, már csak azért is, mivel minap a helyi újságban Te is ott pózolsz büszkén és ecseteled hogy mennyire örülnek a szigeti választókörzeted lakói ennek a grandiózus beruházásnak. Ezután meg végképp nem értem a közgyűlési magyarázkodásodat.

De azóta egyre világosabb előttem, hogy mi folyik itt. Remélem egyre többen lesznek akik szintén így látják és idővel megvilágosodnak. Ha már a múlt szellemét félrevezető módon voltál szíves felidézni, nem árt emlékezni, hogy a 2000. év körül az akkori Fidesz-kormány által támogatottan az önkormányzat egymilliárd forintot nyert a győri termálfürdő újjáépítésére a jelen helyen.

E programot egyébként kiváló helyi vállalkozók, Pető István és Oláh Ferenc intenciói alapján dolgozták ki, a közgyűlés egyhangú -így Fidesz - támogatásával. Jungi Csaba Alpolgármester Úr volt az egész program összefogója. Ők is jól tették, amit tettek.

A dicsőségen meg máson már akkor is volt osztozkodás. Különösen az után, hogy Dézsi Csaba András akkor alpolgármester úr közölte, hogy ő csak akkor engedélyezheti az elnyert támogatás folyósítását, ha az ügyet a legjobban szorgalmazó Pro Urbe Egyesület ígéretet tesz arra, hogy a következő, 2002. évi önkormányzati választáson őt támogatják polgármesterjelöltként.

Erre a Pro Urbe egyesület ezt zsarolásnak minősítette és megsértődött. Dézsi Csaba András úr pedig akkor nem nyert. Ez a történet, itt a vége fuss el véle.

Üdvözlettel:

Balogh József nyugalmazott polgármester

Alsóörs, 2021. július 2.

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.