Balogh József visszaszólt a fideszes győri alpolgármesternek

Papp László Tamás 2021-07-02 17:03:22
Szeles Szabolcs azon állítása, hogy a szocialisták miatt drága a Fidesz.vezetés alatt épülő, vízi élménypark, Győr korábbi szocialista polgármestere szerint teljesen hamis.

Az MSZP-s Balogh József (1994-2006 között Győr polgármestere, 2006-tól 2010-og országgyűlési képviselője) Facebook-oldalán nyílt levelet intézett Szeles Szabolcs jelenlegi alpolgármesterhez. A fideszes városvezetésben ülő Szeles nemrég egy, a DK-s Glázer Tímeának adott válaszában azt mondta:

kényszerpályán mozog a város vezetése, mivel Balogh József idején rossz helyre álmodták meg a termálfürdőt, és akkor nem újították fel a strand medencéit, valamint a város számára előnytelen szerződést kötöttek a Rába Quellével.

Szeles alpolgármester szerint a szocialisták miatt ilyen drága az új győri élményfürdő

Írásbeli kérdést adott be Glázer Tímea DK-s képviselő a győri élményfürdő építésével, illetve a magáncég Rába Quelle viselt dolgaival kapcsolatban, amit a szerdai közgyűlés végén válaszolt meg Szeles Szabolcs alpolgármester. A dokumentum leginkább kikerüli a kényesebb kérdésekre adandó válaszokat, viszont felvázol egy olyan narratívát, amiről érdemes beszélgetni.

Erre reagált most a volt szocialista polgármester. Levelét teljes terjedelmében közöljük.

Szeles Szabolcs Alpolgármester Úrnak!

Kedves Alpolgármester Úr, akár hálás is lehetnék, hogy szerény személyemet elfeledni nem hagyva, 20 év után a múlt szellemeként megidézel. Csakhogy nem pontosan, hanem teljesen hamisan, a fideszes belső vitákat elkenve, választási üzemmódban handabandázva.

Csupán tisztelettel emlékeztetnélek, hogy a győri uszoda és termálfürdő felújításának pályázatát nem én, hanem utódom, Borkai Zsolt polgármester úr aláírásával, egyhangú, így fideszes támogatással nyújtották be. Erre a helyszínre büszkélkedve, hogy páratlanul, a város közepén, műemléki környezetben épüljön újjá. Jól tették.

De egyébként mi ez az egész? Osztozkodás a dicsőségen és valami máson is?

Hogy azóta mitől szabadultak el úgy az árak, ezt csak a Mindenható tudhatja, meg a Fidesz.

Meglepő az állításod, kedves Alpolgármester Úr, már csak azért is, mivel minap a helyi újságban Te is ott pózolsz büszkén és ecseteled hogy mennyire örülnek a szigeti választókörzeted lakói ennek a grandiózus beruházásnak. Ezután meg végképp nem értem a közgyűlési magyarázkodásodat.

De azóta egyre világosabb előttem, hogy mi folyik itt. Remélem egyre többen lesznek akik szintén így látják és idővel megvilágosodnak. Ha már a múlt szellemét félrevezető módon voltál szíves felidézni, nem árt emlékezni, hogy a 2000. év körül az akkori Fidesz-kormány által támogatottan az önkormányzat egymilliárd forintot nyert a győri termálfürdő újjáépítésére a jelen helyen.

E programot egyébként kiváló helyi vállalkozók, Pető István és Oláh Ferenc intenciói alapján dolgozták ki, a közgyűlés egyhangú -így Fidesz - támogatásával. Jungi Csaba Alpolgármester Úr volt az egész program összefogója. Ők is jól tették, amit tettek.

A dicsőségen meg máson már akkor is volt osztozkodás. Különösen az után, hogy Dézsi Csaba András akkor alpolgármester úr közölte, hogy ő csak akkor engedélyezheti az elnyert támogatás folyósítását, ha az ügyet a legjobban szorgalmazó Pro Urbe Egyesület ígéretet tesz arra, hogy a következő, 2002. évi önkormányzati választáson őt támogatják polgármesterjelöltként.

Erre a Pro Urbe egyesület ezt zsarolásnak minősítette és megsértődött. Dézsi Csaba András úr pedig akkor nem nyert. Ez a történet, itt a vége fuss el véle.

Üdvözlettel:

Balogh József nyugalmazott polgármester

Alsóörs, 2021. július 2.

Szólj hozzá!

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.