Balogh József visszaszólt a fideszes győri alpolgármesternek

Papp László Tamás 2021-07-02 17:03:22
Szeles Szabolcs azon állítása, hogy a szocialisták miatt drága a Fidesz.vezetés alatt épülő, vízi élménypark, Győr korábbi szocialista polgármestere szerint teljesen hamis.

Az MSZP-s Balogh József (1994-2006 között Győr polgármestere, 2006-tól 2010-og országgyűlési képviselője) Facebook-oldalán nyílt levelet intézett Szeles Szabolcs jelenlegi alpolgármesterhez. A fideszes városvezetésben ülő Szeles nemrég egy, a DK-s Glázer Tímeának adott válaszában azt mondta:

kényszerpályán mozog a város vezetése, mivel Balogh József idején rossz helyre álmodták meg a termálfürdőt, és akkor nem újították fel a strand medencéit, valamint a város számára előnytelen szerződést kötöttek a Rába Quellével.

Szeles alpolgármester szerint a szocialisták miatt ilyen drága az új győri élményfürdő

Írásbeli kérdést adott be Glázer Tímea DK-s képviselő a győri élményfürdő építésével, illetve a magáncég Rába Quelle viselt dolgaival kapcsolatban, amit a szerdai közgyűlés végén válaszolt meg Szeles Szabolcs alpolgármester. A dokumentum leginkább kikerüli a kényesebb kérdésekre adandó válaszokat, viszont felvázol egy olyan narratívát, amiről érdemes beszélgetni.

Erre reagált most a volt szocialista polgármester. Levelét teljes terjedelmében közöljük.

Szeles Szabolcs Alpolgármester Úrnak!

Kedves Alpolgármester Úr, akár hálás is lehetnék, hogy szerény személyemet elfeledni nem hagyva, 20 év után a múlt szellemeként megidézel. Csakhogy nem pontosan, hanem teljesen hamisan, a fideszes belső vitákat elkenve, választási üzemmódban handabandázva.

Csupán tisztelettel emlékeztetnélek, hogy a győri uszoda és termálfürdő felújításának pályázatát nem én, hanem utódom, Borkai Zsolt polgármester úr aláírásával, egyhangú, így fideszes támogatással nyújtották be. Erre a helyszínre büszkélkedve, hogy páratlanul, a város közepén, műemléki környezetben épüljön újjá. Jól tették.

De egyébként mi ez az egész? Osztozkodás a dicsőségen és valami máson is?

Hogy azóta mitől szabadultak el úgy az árak, ezt csak a Mindenható tudhatja, meg a Fidesz.

Meglepő az állításod, kedves Alpolgármester Úr, már csak azért is, mivel minap a helyi újságban Te is ott pózolsz büszkén és ecseteled hogy mennyire örülnek a szigeti választókörzeted lakói ennek a grandiózus beruházásnak. Ezután meg végképp nem értem a közgyűlési magyarázkodásodat.

De azóta egyre világosabb előttem, hogy mi folyik itt. Remélem egyre többen lesznek akik szintén így látják és idővel megvilágosodnak. Ha már a múlt szellemét félrevezető módon voltál szíves felidézni, nem árt emlékezni, hogy a 2000. év körül az akkori Fidesz-kormány által támogatottan az önkormányzat egymilliárd forintot nyert a győri termálfürdő újjáépítésére a jelen helyen.

E programot egyébként kiváló helyi vállalkozók, Pető István és Oláh Ferenc intenciói alapján dolgozták ki, a közgyűlés egyhangú -így Fidesz - támogatásával. Jungi Csaba Alpolgármester Úr volt az egész program összefogója. Ők is jól tették, amit tettek.

A dicsőségen meg máson már akkor is volt osztozkodás. Különösen az után, hogy Dézsi Csaba András akkor alpolgármester úr közölte, hogy ő csak akkor engedélyezheti az elnyert támogatás folyósítását, ha az ügyet a legjobban szorgalmazó Pro Urbe Egyesület ígéretet tesz arra, hogy a következő, 2002. évi önkormányzati választáson őt támogatják polgármesterjelöltként.

Erre a Pro Urbe egyesület ezt zsarolásnak minősítette és megsértődött. Dézsi Csaba András úr pedig akkor nem nyert. Ez a történet, itt a vége fuss el véle.

Üdvözlettel:

Balogh József nyugalmazott polgármester

Alsóörs, 2021. július 2.

Szólj hozzá!

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.

A Papagájmentő Alapítvány is részt vesz a győri önkormányzat meghívásos pályázatán

30 millió forintra pályázhatnak a meghívott állatvédő szervezetek: a polgármester családjának alapítványa és az állatkert is a meghívottak között van.

Ittas szombathelyi rollerest csíptek el a zsaruk

A Körmendi út melletti járdán rodeózott.

A Momentum szerint a területfejlesztési államtitkár egy uniós pénzből felújított házban él Győrújbaráton

46 millió forintból építettek a Lila-hegyen egy „rekreációs központot”.

LMP: segíteni kell az embereket abban, hogy a tömegközlekedést válasszák

A klímavédelmi célok csak így érhetők el, és a városaink levegője is csak így fog tisztulni.

Halálos baleset történt Sorokpolánynál

Két személyautó ütközött.

Holokauszt-emlékműre írt ki pályázatot a győri önkormányzat

A Révai Miklós Gimnázium mellé kerülne az alkotás, 80 milliót szánnak rá.

Folytatódik Győrben a rendőrségi bringajelölés

Ezúttal a Barátság parkban lesz rá lehetőség.

Ungár Péter: Nem igaz, hogy a kistelepüléseken nem jutnak információhoz az emberek

A Vas megyei LMP képviselője arról beszélt, hogy Toronyban éppen úgy van internet, mint az ország nagyvárosaiban.

Presszó pultjából próbált lopni a győri férfi, lebukott

Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki 40 ezer forintot lopott el a pultból, miközben a pultos a teraszon volt.

Kigyulladt egy lakás Szombathelyen, meghalt egy ember

A tüzet ágyban dohányzás okozhatta.

Engedély nélkül motorozott védett területen, 400 ezer forintra büntették

A köszegi Szerdahelyi-patak medrében, illetve a Péterics-hegy oldalában motoroztak.

Holnaptól teljes hosszában használható a Zanati kerékpárút

15 évet vártunk rá, végül csak elkészült.

Világbajnok balátlövőt igazol a győri kézilabdaklub

A holland Kelly Dulfer a Győri Audi ETO KC új játékosa.

Szétrúgta volt élettársa kocsiját egy celldömölki férfi

A járműben több mint 180 ezer forint kár keletkezett.