LMP: Orbán Viktor azonnal állítsa le a Fertő tavi beruházást!

Bazsó Bálint 2021-06-10 14:17:27
Az LMP és civil szervezetek arra szólítják fel Orbán Viktor miniszterelnököt, azonnal állítsa le a súlyosan természetkárosító Fertő tavi szállodaberuházást.

Schmuck Erzsébet, az ellenzéki párt társelnöke csütörtöki, a tónál tartott, online is követhető sajtótájékoztatóján kijelentette: még egy kétharmados többséggel rendelkező kormány sem engedheti meg, hogy kisemmizi az embereket és a jövő nemzedéket, megfosztva őket attól, hogy megmaradjon számukra a tavak természetes környezete.

"Jelenleg nem lehet lemenni a tó partjára, mert egy nagyberuházás elzárja az utat, holott a tó a Fertő-Hanság Nemzeti Park, és az UNESCO világörökség része és Natura 2000 terület is található"

- mondta.

Ahogyan arról lapunk többször is beszámolt, javában folyik Mészáros luxushoteljének építése, miközben a helyieket levegőnek nézik. A közpénzből pörgő gigaprojekt a világörökségi védettségben szerepet játszó cölöpházakat sem kíméli: a helyi nemzeti park területén Mészáros Lőrinc cége vezényli az építkezést, amely ellen hiába tiltakoztak már többször is a helyiek.

Lánctalpas nehézgépekkel rombolják le a Fertő-tó védett partszakaszát, a cölöpházaknak is menniük kell

Ahogy arról többször is írtunk már, a Balaton után a Fertő-tó is a NER játszótere lesz, ugyanis négycsillagos szálloda, apartmanok, két óriási kikötő, sportlétesítmények és még sok minden más épül az eddig békés tó partjára.

Schmuck Erzsébet szerint ha megépül az ide tervezett szálloda és apartmansor, az mintegy 60 hektárnyi területet vesz el a tó medréből, természetes partszakaszaiból és a nádasokból.

Kun Zoltán, a hat civil szervezet által alapított Nagy Tavak Koalíció képviselője azt mondta: az összes magyarországi nagy tónál hasonló folyamatok zajlanak, amelyek során a beruházói érdekek felülírják a természetvédelmi érdekeket. Szerinte ezt joghézagok vagy a jogszabályok be nem tartása teszi lehetővé.

Bár a magyar jogszabályok garantálják a parti sávok védelmét, szerinte, ha a vitatott szálloda mégis megépül, azzal az állam megnyitja a lehetőséget a magánbefektetők előtt, hogy a többi tó partját is beépítsék.

Emlékeztetett: az építkezés ellen az UNESCO is szót emelt és az Európai Uniónál is a "kötelezettségszegési eljárás előszobájába lépett" az.

Major Gyula, a Fertő tó Barátai Egyesület elnöke felháborítónak nevezte a beruházás miatti természetpusztítást. Emberközeli és természetbarát Fertő tóra van szükség - hangsúlyozta -, az erről szóló beadványukat pedig hetvennégy civil szervezet írta alá, valamint több mint tizenkétezer ember.

Szólj hozzá!

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.