Washingtontól kért segítséget a fővárosi főügyész a Borkai-szexvideó ügyében

Székely Zoárd 2021-05-20 08:20:00
A kérelem nem függ össze politikai vagy katonai bűncselekménnyel.

Ibolya Tibor korábban az egykori Trump-kormány igazságügyi minisztériumától kért segítséget abban, hogy kideríthessék, ki áll Borkai Zsolt egykori fideszes polgármester jachtos orgiáján készült felvételének kiszivárogtatása mögött, írja a 24.hu. A fővárosi főügyész azt szerette volna, ha az amerikaiak segítenek neki adatokat szerezni „Az Ördög ügyvédje" álnéven ténykedő személyről, aki kirobbantotta az egész Borkai-ügyet.

A lap információi szerint a fővárosi főügyész úgy kért bűnügyi támogatást az Egyesült Államoktól, hogy említést sem tett „Az Ördög ügyvédje” politikai szerepéről, sőt a Washingtonba küldött levélben Ibolya Tibor úgy fogalmazott:

„Biztosítom önöket arról, hogy a kérelem tárgya nem politikai, illetve katonai bűncselekmény, és a kérelem nem függ össze politikai vagy katonai bűncselekménnyel."

Vagyis valamiért úgy tálalták az amerikaiaknak az ügyet, mintha annak semmilyen politikai kontextusa nem lenne annak ellenére sem, hogy Borkai akkor még Győr polgármestere volt sőt, a balhé után még meg is nyerte a választást, hogy aztán lemondjon és kilépjen a Fideszből.

Borkai-ügy: Orbánt egyáltalán nem zavarta a jachtos orgia

A hvg360 tegnap indult cikksorozatában körüljárja a Borkai-ügy eddig nem ismert részleteit a szereplők tanúvallomásai alapján. Tegnap a szexorgia részleteit ismertették, a mostani cikk pedig az ezt követő másfél év történéseit jártja körül. A cikkből kiderül: Borkai Zsolt volt győri polgármester már hetekkel, a Fidesz vezetői hónapokkal a jachtos orgia után tudtak az erről készült felvételekről.

Ez a kikötés azért fontos, mert az Egyesült Államok és Magyarország közötti együttműködési megállapodás rögzíti, hogy a politikával összefüggő bűncselekmények esetében megtagadható a segítségnyújtás.

Ibolya Tibor levelében köztörvényes zsarolási ügy részeként kért jogsegélyt, és jogosulatlan adatkezelésként mutatta be a kormányoldalnak nyilvánvaló károkat okozó blog ügyét, de még Borkaival kapcsolatban sem jelezte, hogy politikusról van szó.

A portálhoz eljuttatott levél szerint Ibolya „Az Ördög ügyvédje" WordPress-blogjához és Facebook-oldalához kapcsolódó adatokat szerette volna megszerezni az amerikai igazságügyi minisztériumtól, és a Facebook esetében sikerrel is járt.

Az üggyel gyanúsított Czeglédy Csaba viszont azt nyilatkozta a portálnak, hogy Ibolya a jogsegélykérelemben valótlanul állította azt, hogy a Borkairól készült kompromittáló felvételek megjelentek volna a Facebookon is. Czeglédy egyébként tagadja, hogy ő lenne „Az Ördög ügyvédje".

Kihallgatták Czeglédy Csabát a Borkai-féle szexvideó miatt

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség csütörtök este Czeglédy Csabát (független), szombathelyi önkormányzati képviselőt a Borkai Zsolt adriai hajóútja miatt indult nyomozás során - tudta meg a HVG. Sajnos nem én vagyok az ördög ügyvédje, büszke lennék rá, ha én lennék - hangzott el a képviselőtől a lap birtokába jutott kihallgatási jegyzőkönyv szerint.

A napokban feltárták a Borkai-ügy eddig nem ismert részleteit – többek között kiderült, hogy szó sem volt előre megbeszélt szexről Borkai és barátai, illetve az adriai jachton tartózkodó lányok között, hanem egyszerűen így alakult. A bulin részt vevő lányok egyébként 800-1000 eurót kaptak Borkaitól és befolyásos barátaitól.

Rongyos 1000 eurót kaptak összesen a győri polgármesterrel szexelő csajok

A Borkai-sztori eddig ismeretlen részleteit osztotta meg a HVG, amelyben a tanúvallomásokat és dokumentumokat dolgozta fel a lap. A cikkből többek között az is kiderül, hogyan érkeztek a szexparti résztvevői, kik szervezték, hogyan készülhetett az ikonikus felvétel, majd miként csúszott ki Borkaiék kezéből az irányítás.

 

Címlapfotó: MTI/Krizsán Csaba

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.