Rendőrautóval érkezett meg a bíróságra Fekete Dávid

Papp László Tamás 2021-05-06 13:33:00
Az énekessel szemben százmilliós csalás gyanúja miatt kezdeményezték a kényszerintézkedést.

A Győri Járásbíróság mai, délután fél 2-kor kezdődő ülésén dönt Fekete Dávid ügyében, akiknek letartóztatását tegnap kezdeményezték.

Fotók: Papp László Tamás

 13:34 – A bíróság épülete előtt az újságírókon kívül több károsult is várta az énekes érkezését, akit rendőrök kísértek a tárgyalóterembe.

Fotók: Papp László Tamás

14:21 – Egy rendőrtiszt megkérte az újságírókat, hogy húzódjanak hátrébb a tárgyalóterem folyosójának bejáratától, mert sértettek is vannak jelen, akik bekiabáltak az énekesnek, így nem tudják garantálni a biztonságos elszállítását.

Fotók: Papp László Tamás

14:26 – Az énekes és a rendőrök kijöttek a folyosóra, a döntésre várnak.

Fotók: Papp László Tamás

14:45 – Megszületett a döntés: indokoltnak találta a bíróság Fekete Dávid letartóztatását.

Havasiné Kulcsár Petra, a Győri Törvényszék szóvivője közölte lapunkkal, hogy a bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta. 

A bíróság határozatának indokolása szerint a gyanúsított esetében megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, ezért az eljárási cselekményeknél való jelenlétének biztosítása érdekében szükséges a letartóztatás elrendelése.

A bíróság álláspontja szerint a letartóztatás elrendelésének törvényi feltételei közül fennáll továbbá a gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélye is, különös tekintettel arra, hogy gyanúsítotti kihallgatását követően elkövetett újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmények miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki, így az sem zárható ki, hogy a jövőben is megkísérelne újabb bűncselekményt elkövetni – szól a bíróság közleménye.

A döntés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be.
 

Tegnap számoltunk be róla, hogy házkutatást tartott a rendőrség Fekete Dávid győri autókereskedésében, ahonnan előállították, majd őrizetbe vették az énekest.

Letartóztatták Fekete Dávidot

Házkutatást tartott a rendőrség Fekete Dávid győri autókereskedésében, ahonnan előállították, majd őrizetbe vették az énekest - írja a ReflektorOnline. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Megasztár egykori versenyzője több embert is jelentős összeggel károsított meg. A beszámolók alapján Fekete cégeket, magánembereket rántott meg, sőt, még a banki szektor is "húzkodta", több százmilliós tartozásokról van szó, múlt hónapban pedig a közösségi oldalán közölte, hogy szakított a párjával is.

Korábbi cikkünkben leírtuk: a Megasztár egykori versenyzője több embert is jelentős összeggel károsított meg. Az ügy számos károsultja nem vállalta a nyilvánosságot, így sejthető, hogy a bűncselekmények száma sokkal több lehet, mint ami napvilágot látott.

Két győri férfi azt állítja, százmilliókkal károsított meg embereket a Megasztár egykori versenyzője

Saját magát, és a családját is nehéz anyagi helyzetbe hozta Fekete Dávid, a Megasztár egykori versenyzője, írja a Blikk. Az énekes a saját bevallása szerint is súlyoz százmilliókkal tartozik embereknek, amelyeket rossz üzleti döntések következtében halmozott fel. A károsultak szerint azonban máshogy szól a történet, két győri férfi a Tények Plusz műsorának meséltek a saját tapasztalataikról.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az üggyel kapcsolatban azt közölte:

Jelentős értékű, üzletszerűen elkövetett sikkasztással, és más bűncselekményekkel gyanúsítják a 35 éves győri autókereskedőt, aki több embert is jelentős összeggel károsíthatott meg az elmúlt két évben.

 „A rendelkezésre álló adatok alapján a fiatalember gépjárművek adásvételével foglalkozott, azonban több autótulajdonost károsított meg azzal, hogy a gépkocsik eladását követően azok ellenértékét nem fizette ki" – szól a rendőrségi közlemény.

A Tények Plusz műsorában idén márciusban győriek nyilatkoztak az énekes állítólagos viselt dolgairól.

Egyikük azt mondta: Fekete Dávid rengeteget hazudott, és több embert is átvert, sőt a férfi állítása szerint az énekes a saját felesége nevére 73 millió forintos hitelt is felvett, amit azóta sem törleszt. A győri férfi pedig még arról is lerántotta a leplet, hogy az információi szerint Fekete néhány héttel ezelőtt autót is lopott: az énekes állítólag eladta a járművét, amelyet másnap visszalopott.

Az énekes másik károsultja arról beszélt:

hogy az otthonát veszítette el Fekete Dávid miatt, most a hat hónapos terhes feleségével együtt kell költöznie. A férfi azt mondja, autókat és pénzt is rábízott a megasztárosra, amelyek aztán szépen eltűntek. A győri férfi szerint Feketének már a találkozásuk előtt komoly adósságai voltak, amelyeket ilyen módon akart betömködni.

A Fekete Dávid ügyéről nyilatkozott Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze is.

A Hit Gyülekezete tagjainak is tartozik Fekete Dávid

Fekete Dávid még a Me­gasztár 4. szériájának idején került kapcsolatba a Hit Gyülekezetével. Dávid akkor ugyan nem lett tagja a gyülekezetnek, de megismerkedett az egyházalapító Németh Sándorral, aki lelki segítséget nyújtott neki ahhoz, hogy képes legyen feldolgozni a hirtelen jött sikert és népszerűséget, ami azzal járt, hogy Dávid második helyen végzett a tehetségkutatóban - írja a Bors.

Az egyházi vezető azt mondta:

a győri gyülekezetben egyébként sokan ismerik őt, és azt is úgy tudom, hogy több tagtól is kért és kapott pénzt az elmúlt időszakban. Mondhatjuk úgy is, hogy többeket megkárosított, de bízom benne, hogy hamarosan visszatalál a helyes útra, és képes lesz rendezni az életét

– mondta a vezető lelkész Fekete Dávidról, s arra kérte a győri gyülekezet vezetőit, hogy nyújtsanak lelki segítséget a bajba jutott énekesnek, ha jelentkezik náluk.  

 

Szólj hozzá!

Nem vicc: jön az Igazságtételi Bizottság, ami 11 év fideszes teljhatalom után fog "elmúltnyolcévezni"

A párhuzamos valóságban élők ismét csorgathatják a nyálukat, hiszen a "balliberális országfosztás" miatt erkölcsi gyóntatószéket állít fel a Fidesz-közeli CÖF.

Hanga Ádám bajnok lett a Barcával

A jelenkor legjobb magyar kosarasa első spanyol bajnoki címét szerezte.

107 új fertőzött, 9 halott

A beoltottak száma 5 363 124 fő, közülük 4 271 990 fő már a második oltását is megkapta.

Egymással szembe ment két személyvonat Mosonmagyaróvár közelében

A balesetet végül sikerült elkerülni. Viszont Móvár és Hegyeshalom között vasút helyett pótlóbusz jár, késések várhatóak.

Holnap kezdődik a 8. Savaria Filmszemle és Konferencia Szombathelyen

A legjobbnak ítélt versenyfilmek vetítésével indul a program.

Elrohasztottuk az egykor sokmilliárdot érő MiG-eket, már eladni sem lehet őket

A hadrendből úgy vontuk ki az orosz vadászgépeket, hogy egyszerűen leparkoltunk velük a betonra.

Ókori freskókat fedeztek fel egy volt veronai mozi alatt

Beomlott mennyezet maradványait és egy tűzben elszenesedett fabútort is találtak.

Jön a kánikula!

Akár 32 fok is lehet.

Balesetveszélyes a kőszegi Fő tér, figyelmeztet az Összefogás Kőszegért Egyesület

Sárga ragasztószalaggal jelölték körbe a feltöredezett betonlapokat.

Jövő héten leáll az Audi

Malajzia tehet róla. Vagyis a koronavírus.

Kikerült néhány felvétel a vuhani laborból, amin denevérek láthatók

A kínai kormány pedig korábban tagadta, hogy a laborban valaha is voltak denevérek.

Az erdőirtás ellen kampányolók kaptak az idén "zöld Nobel-díjat"

A Goldman Környezetvédelmi Díj nyerteseit hétfőn jelentették be.

Sárvár is feltűnik a Magyar Turisztikai Ügynökség reklámfilmjében

Pár pillanat erejéig látható a fürdő egyik medencéje.

Ahogy az várható volt: megszavazta a parlament a melegellenes törvényt

Hiába tiltakoztak ellene, a kormánypártok és a Jobbik is megszavazta az orosz mintára írt, nyíltan melegellenes törvényjavaslatot.

Kínai zászlóvá alakított, vörös Fidesz-logót akasztott ki Szabó Tímea a parlamentben

„Nem a melegek veszélyesek a gyerekekre, hanem maguk” – mondta a homofób törvényjavaslatról a Párbeszéd társelnöke.

van még itt cikk a témában:

Egymással szembe ment két személyvonat Mosonmagyaróvár közelében

A balesetet végül sikerült elkerülni. Viszont Móvár és Hegyeshalom között vasút helyett pótlóbusz jár, késések várhatóak.

Jövő héten leáll az Audi

Malajzia tehet róla. Vagyis a koronavírus.

Kamu Eb-jegyekkel vertek át negyven embert

Négyen biztosan fizettek 24 ezer és 96 ezer forint közötti összegeket.