A Hit Gyülekezete tagjainak is tartozik Fekete Dávid

Papp László Tamás 2021-03-20 15:54:38
Az egykori megasztárosnak nemcsak magánéleti gondjai vannak, hanem tönkrement vállalkozása miatt hatalmas tartozása is. Mások mellett a Hit Gyülekezete tagjainak is tartozik, de Németh Sándor, az egyház vezető lelkésze mégis segítene rajta.

Fekete Dávid még a Me­gasztár 4. szériájának idején került kapcsolatba a Hit Gyülekezetével. Dávid akkor ugyan nem lett tagja a gyülekezetnek, de megismerkedett az egyházalapító Németh Sándorral, aki lelki segítséget nyújtott neki ahhoz, hogy képes legyen feldolgozni a hirtelen jött sikert és népszerűséget, ami azzal járt, hogy Dávid második helyen végzett a tehetségkutatóban – írja a Bors.

Az énekes és Németh Sándor kapcsolata azután szakadt meg, hogy Dávid és Cserpes Laura házassága 2013-ban megromlott. A vezető lelkész ennek ellenére szívén viseli Dávid sorsát, ezért az énekes körül kialakult családi és anyagi természetű botrányok kapcsán felvette a kapcsolatot a Hit Gyülekezetének győri szervezetével.

Fotó: Fekete Dávid / Facebook

„Dávid nem kért lelki segítséget a gyülekezettől, de ezt bármikor megteheti, és a történtek ellenére is tárt karokkal fogadják majd, hiszen ő alapvetően egy jó ember, még akkor is, ha most rossz útra tévedt és rossz döntéseket hozott” – mondta el a Borsnak Németh Sándor, aki azt is elárulta, hogy Dávid több gyülekezeti tagnak is tartozik.

Fekete Dávid tartozásairól korábban portálunk is beszámolt. Az egyik károsult azt mondta: Fekete Dávid rengeteget hazudott, és több embert is átvert, sőt a férfi állítása szerint az énekes a saját felesége nevére 73 millió forintos hitelt is felvett, amit azóta sem törleszt. A győri férfi pedig még arról is lerántotta a leplet, hogy az információi szerint Fekete néhány héttel ezelőtt autót is lopott, az énekes állítólag eladta a járművét, amelyet másnap visszalopott. 

Két győri férfi azt állítja, százmilliókkal károsított meg embereket a Megasztár egykori versenyzője

Saját magát, és a családját is nehéz anyagi helyzetbe hozta Fekete Dávid, a Megasztár egykori versenyzője, írja a Blikk. Az énekes a saját bevallása szerint is súlyoz százmilliókkal tartozik embereknek, amelyeket rossz üzleti döntések következtében halmozott fel. A károsultak szerint azonban máshogy szól a történet, két győri férfi a Tények Plusz műsorának meséltek a saját tapasztalataikról.

– A győri gyülekezetben egyébként sokan ismerik őt, és azt is úgy tudom, hogy több tagtól is kért és kapott pénzt az elmúlt időszakban. Mondhatjuk úgy is, hogy többeket megkárosított, de bízom benne, hogy hamarosan visszatalál a helyes útra, és képes lesz rendezni az életét – tette hozzá a vezető lelkész, aki arra kérte a győri gyülekezet vezetőit, hogy nyújtsanak lelki segítséget a bajba jutott énekesnek, ha jelentkezik náluk.

„Természetesen Dávid anyagi gondjain nem segíthetünk, de abban igen, hogy visszataláljon a feleségéhez és a gyermekeihez. A házasság és a család, társadalmunk alappillérei, melyek megóvása a gyülekezetünk egyik legfontosabb feladata. Ha Dávid és a felesége őszinte szándékkal fordulnak hozzánk segítségért, tőlünk megkapják a támogatást” – ígérte Németh Sándor, aki szerint a Hit Gyülekezetének segítségével nemegyszer sikerült rendbe hozni megromlott házasságokat.

– A múltban sokszor fordult már elő, hogy a gyülekezet képviselőinek hála, családok maradtak egyben. Tudok olyan esetről, amikor már el is vált egy házaspár, de az egyik fél a gyülekezethez fordult segítségért, és sikerült is rendezniük a konfliktusukat. Újra összeházasodtak, és ma is boldog, családi egységben élnek. Úgy hiszem, hogy Fekete Dávid számára is a család egyben tartása lehet az első lépés ahhoz, hogy visszataláljon a helyes útra – jelentette ki a Borsnak Németh Sándor.

Győrben és környékén sokan várják, hogy Fekete Dávid megadja vagy legalább törlessze tartozását feléjük. Az egykori megasztáros egyik korábbi posztjában maga is elismerte, hogy tartozásai százmilliós nagyságrendre rúgnak. Mindezt rossz üzleti döntéseivel indokolta.

Ugyanakkor két megkárosított győri vállalkozó a Tények kamerái előtt azt állította, hogy ők szó szerint szándékos átverés áldozatai. Egyikük a házát is elbukta, miután nem kapta vissza az énekesnek adott autóit és pénzét. Állítják, Dávid összesen mintegy 600 millió forint kárt okozott hitelezőinek. Az énekes ráadásul felesége nevére is 73 milliós hitelt vett fel, amit szintén nem törleszt – írja a Bors.

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.