A szombathelyi háziorvosok újra azt kérik, hadd nyissanak meg az önkormányzati oltópontok

Nagy Donát 2021-04-26 18:04:00
Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a Vas Megyei Védelmi Bizottság vezetője továbbra is elszabotálja az orvosok munkáját.

Ennél jobb/elkeserítőbb sztorit nehéz lenne kitalálni az oltási hajrában: miközben a Fidesz folyamatosan oltásellenesnek bélyegzi az ellenzéket, Harangozó Bertalan, az oltási munkacsoport vezetője a kormány részéről továbbra is megakadályozza, hogy a háziorvosok a számukra felállított önkormányzati oltópontokon elkezdjék a munkát.

Szabotálja a kormány a városi oltópontok megnyitását Szombathelyen

Nemény András (Éljen Szombathely) polgármester mai posztja szerint Szombathely önkormányzata hiába alakított ki városi oltópontokat, azok bejárását elmulasztotta csütörtökön a járási tisztifőorvos, Harangozó Bertalan kormánymegbízott pedig a telefont sem hajlandó felvenni. A Képtárban, a Savaria Moziban és a Schrammel-gyűjteménynek helyet adó Éva Malomban rendeznek be önkormányzati oltópontokat, ahol a háziorvosok fogják beadni a vakcinákat - jelentette be tegnap Facebook-videójában Nemény András (Éljen Szombathely!), polgármester.

A háziorvosok már korábban is nyílt levélben kérték a kormányt, hogy ne csináljon politikai kérdést az oltakozásból, hiszen itt életekről van szó. A szombathelyi önkormányzat azonban hiába alakított ki több oltópontot is, ezek megnyitását továbbra is megtiltja a kormány. 

De a (szomorú) történet itt nem ér véget, ugyanis az állam annak érdekében, hogy ne kelljen igénybevenni az önkormányzat által felállított, de valóban szükséges oltópontjait, inkább saját maga nyitott ilyenekt. Vagyis állítólag ezek nem oltópontok, hanem oltóhelyek - mikor mit kíván a politikai kommunikáció.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A szombathelyi háziorvosok most ismét arra kérik a döntéshozókat, hogy ne akadályozzák az oltópontok megnyitását. A kérésről László Győző (Éljen Szombathely) alpolgármester számolt be a város hivatalos Facebook-oldalán.

A legutolsó információink szerint Harangozó Bertalan kormánymegbízott, a Vas Megyei Védelmi Bizottság vezetője továbbra sem hajlandó még a telefonját sem felvenni, ami azért is aggályos, mert a pandémiás vészhelyzeten kívül ugyanúgy őt kellene értesíteni és az irányításba bevonni, ha tömegszerencsétlenség, természeti katasztrófa, esetleg komoly ipari baleset történik a környéken.

Szólj hozzá!

Hosszú idő után ismét lesz élelmiszerbolt a szombathelyi Fő téren

Már matricázzák a COOP feliratot a kirakatokra.

Vadiúj járdát festettek össze Szombathelyen a kutyapártosok

A város kérte tőlük - írják posztjukban.

Péntektől már a Győr Plázában is alá lehet írni a szentiváni Ipari Park-bővítés ellen

Nagy lendülettel gyűjtik az aláírásokat a városrészben, péntektől pedig már a Plázában is.

Japán mangakarakterek miatt hülyegyerekezett a győri polgármester

Rosszul tudta a polgármester, le is törölte a posztot.

Rekordot döntött a magyar munkavállalók száma Ausztriában

113 ezer 468 legális magyar munkavállalót regisztráltak júniusban.

Nagyon meleg ma sem lesz

De csapadék sem várható.

Dézsi polgármester elárulta, hogy cicája kifejezetten rühelli a sétákat

A mentett macskát az elmúlt napokban mindenhová cipelte a polgármester, aki most el is árulta: vele ellentétben Ubul nincs oda a fejlesztések megtekintéséért.

Egy egész droghálózatot kapcsoltak le, a szálak Rábapatyra vezetnek

Komoly mennyiségű cuccot vontak ki a rendőrök Sárvár és környékéről.

Magas rezsi: korrekcióban, a kormányban és a békében bíznak kisalföldi önkormányzatok

Neon helyett LED, gázfűtés helyett villany: készülnek a nehéz télre a kisebb Győr-Moson-Sopron megyei települések vezetői.

Önmérsékletre int a MOL

Ha mindenki csak annyit tankol, amennyire szüksége van, akkor lesz elegendő üzemanyag az országban, írja közleményében a cég.

LMP: Alkotmánybírósághoz fordul a párt

Szombathelyen is megerősítették a zöld párt politikusai, hogy az erdőirtás a legrosszabb, amit ebben a helyzetben a kormány tehet.

Újraindulhat a Barátság, a MOL fizeti a tranzitdíjat

Egyeztetést követően átutalta az összeget.

Czeglédy Csaba nyílt levélben kéri a szombathelyi polgármestert, hogy álljon ki az erdők védelméért

A képviselő azt kéri, a polgármester járjon utána annak, hogy mit tervez az erdészet.