Szabotálja a kormány a városi oltópontok megnyitását Szombathelyen

Nagy Donát 2021-03-12 11:11:00
Csütörtökön kellett volna a járási tisztifőorvosnak bejárnia az oltópontokat, de nem jelent meg. A telefont sem veszik fel az illetékesek.

Nemény András (Éljen Szombathely) polgármester mai posztja szerint Szombathely önkormányzata hiába alakított ki városi oltópontokat, azok bejárását elmulasztotta csütörtökön a járási tisztifőorvos, Harangozó Bertalan kormánymegbízott pedig a telefont sem hajlandó felvenni.

Tegnap bejelentették, ma már készen is van a szombathelyi, önkormányzati oltópont

A Képtárban, a Savaria Moziban és a Schrammel-gyűjteménynek helyet adó Éva Malomban rendeznek be önkormányzati oltópontokat, ahol a háziorvosok fogják beadni a vakcinákat - jelentette be tegnap Facebook-videójában Nemény András (Éljen Szombathely!), polgármester. A munka olyan gördülékenyen ment, hogy mára már az első helyszínt, a Képtárat be is rendezték, ma délután pedig a polgármester, László Győző (Éljen Szombathely!)

A Facebook-bejegyzést, ami egy tegnap feladott levelet közöl, változtatás nélkül közzétesszük:

Tisztelt Kormánymegbízott Úr!

A mai napon több alkalommal kerestem telefonon Szombathely Megyei Jogú Város polgármestereként és a Védelmi Bizottság tagjaként. Sajnos hiába. Tegnapi telefonos megbeszélésünk alapján ma kellett volna a járási tisztifőorvosnak megtenni az új, általam kijelölt szombathelyi oltópontok bejárását. Ez sem történt meg sajnos. Pedig a működés megkezdése előtt az ő feladata az általa korábban meghatározott feltételek teljesülésének a megállapítása. Amennyiben ezt a feladatát elmulasztja az késedelmet jelent, és ezzel veszélyezteti a szombathelyi polgárok életét, testi épségét.

Szombathely polgármestereként ez úton is kérem, hogy haladéktalanul végezzék el a feladatot a holnapi nap folyamán, hogy a következő két napban legyen lehetőségünk az oltandók értesítésére.

Tisztelt Kormánymegbízott Úr!

A ránk bízott emberek életének védelmét semmilyen érdek nem írhatja felül. Nagyon remélem, hogy nem is fogja. Elnézést a késői üzenetért, de ha ezt most nem teszem meg, nem tudnék tiszta lelkiismerettel aludni.

Szép estét kívánok!

Nemény András

Ezt az üzenetet küldtem tegnap este Harangozó Bertalan Kormánymegbízott Úrnak, aki a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke, és a megyei oltási munkacsoport vezetője is egyben.

Sajnos Kormánymegbízott Úr, akivel az elmúlt egy évben napi telefonos kapcsolatban és korrekt munkaviszonyban voltunk, azóta sem veszi fel a telefont. Feltételezem, hogy nem a saját döntése alapján.

Ha nem történik meg az oltóhely bejárása, nem tudjuk időben értesíteni a beoltandókat, és a háziorvosok tájékoztatása alapján borul az oltási terv. Az oltóhelyek kijelölése Harangozó Úr levele alapján történt. Eszerint a polgármester joga, hogy a védekezés során átmeneti jelleggel döntsön "az élet védelméhez szükséges intézkedések" felől. A döntés a háziorvosok kérésére új oltópontok kialakítása volt. Ezzel segítjük a munkájukat és készülünk fel még időben a tömeges oltásokra. Éppen az állami oltások indulásakor tapasztalt problémákat akartuk megelőzni azzal, hogy a fokozatosan elindított oltópontokkal időben tapasztalatot szerezve a legjobb helyzetbe hozzuk az oltakozni akaró szombathelyieket a tömeges oltások indulásakor.

Csak remélni tudom, hogy semmilyen politikai érdek nem írja felül a ránk bízott emberek egészségének védelmét.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Harangozó Bertalan legutóbb azt mondta, hogy az állami oltópontokon azért várakozott összezsúfolva több száz idős ember, mert elnézték az órájukat.

Elnézték az órát, hiányzik a fegyelem - ezzel indokolták a reggeli káoszt a szombathelyi SZTK előtt

kezdte az SZTK előtti sajtótájékoztatót Harangozó Bertalan kormánymegbízott. Elmondta, hogy a mai napon 1440, háziorvosok által regisztrált beteget oltanak a kórházi oltócsoportok. Tíz oltócsoport működik a mai nap folyamán a megyében, a vidéki helyszíneken már befejeződtek az oltások, itt Szombathelyen négy csoport kezdte meg a munkát reggel 8-kor.

Mint azt később Nemény Andrástól megtudtuk, ez egyszerűen nem volt igaz, ugyanis az állami oltópont a reggeli 8 órai kezdéskor még meg sem kapta az oltandók listáját, azokat csak fél 10-kor küldték el nekik.

A beoltandók listájának adminisztrációja késett Szombathelyen, emiatt indult káosszal az oltás első napja

Ma reggel káosz közeli állapotok uralkodtak a szombathelyi SZTK épülete körül. A zömében idős, 80 év feletti emberek azért érkeztek, hogy megkapják a koronavírus elleni vakcinát. A rendszer szerint az oltakozók előre regisztráltak a háziorvosoknál, így adott időpontra kellett nekik érkezniük. Azonban így is csúszott az oltás beadása.

Szólj hozzá!

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.