Szabotálja a kormány a városi oltópontok megnyitását Szombathelyen

Nagy Donát 2021-03-12 11:11:00
Csütörtökön kellett volna a járási tisztifőorvosnak bejárnia az oltópontokat, de nem jelent meg. A telefont sem veszik fel az illetékesek.

Nemény András (Éljen Szombathely) polgármester mai posztja szerint Szombathely önkormányzata hiába alakított ki városi oltópontokat, azok bejárását elmulasztotta csütörtökön a járási tisztifőorvos, Harangozó Bertalan kormánymegbízott pedig a telefont sem hajlandó felvenni.

Tegnap bejelentették, ma már készen is van a szombathelyi, önkormányzati oltópont

A Képtárban, a Savaria Moziban és a Schrammel-gyűjteménynek helyet adó Éva Malomban rendeznek be önkormányzati oltópontokat, ahol a háziorvosok fogják beadni a vakcinákat - jelentette be tegnap Facebook-videójában Nemény András (Éljen Szombathely!), polgármester. A munka olyan gördülékenyen ment, hogy mára már az első helyszínt, a Képtárat be is rendezték, ma délután pedig a polgármester, László Győző (Éljen Szombathely!)

A Facebook-bejegyzést, ami egy tegnap feladott levelet közöl, változtatás nélkül közzétesszük:

Tisztelt Kormánymegbízott Úr!

A mai napon több alkalommal kerestem telefonon Szombathely Megyei Jogú Város polgármestereként és a Védelmi Bizottság tagjaként. Sajnos hiába. Tegnapi telefonos megbeszélésünk alapján ma kellett volna a járási tisztifőorvosnak megtenni az új, általam kijelölt szombathelyi oltópontok bejárását. Ez sem történt meg sajnos. Pedig a működés megkezdése előtt az ő feladata az általa korábban meghatározott feltételek teljesülésének a megállapítása. Amennyiben ezt a feladatát elmulasztja az késedelmet jelent, és ezzel veszélyezteti a szombathelyi polgárok életét, testi épségét.

Szombathely polgármestereként ez úton is kérem, hogy haladéktalanul végezzék el a feladatot a holnapi nap folyamán, hogy a következő két napban legyen lehetőségünk az oltandók értesítésére.

Tisztelt Kormánymegbízott Úr!

A ránk bízott emberek életének védelmét semmilyen érdek nem írhatja felül. Nagyon remélem, hogy nem is fogja. Elnézést a késői üzenetért, de ha ezt most nem teszem meg, nem tudnék tiszta lelkiismerettel aludni.

Szép estét kívánok!

Nemény András

Ezt az üzenetet küldtem tegnap este Harangozó Bertalan Kormánymegbízott Úrnak, aki a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke, és a megyei oltási munkacsoport vezetője is egyben.

Sajnos Kormánymegbízott Úr, akivel az elmúlt egy évben napi telefonos kapcsolatban és korrekt munkaviszonyban voltunk, azóta sem veszi fel a telefont. Feltételezem, hogy nem a saját döntése alapján.

Ha nem történik meg az oltóhely bejárása, nem tudjuk időben értesíteni a beoltandókat, és a háziorvosok tájékoztatása alapján borul az oltási terv. Az oltóhelyek kijelölése Harangozó Úr levele alapján történt. Eszerint a polgármester joga, hogy a védekezés során átmeneti jelleggel döntsön "az élet védelméhez szükséges intézkedések" felől. A döntés a háziorvosok kérésére új oltópontok kialakítása volt. Ezzel segítjük a munkájukat és készülünk fel még időben a tömeges oltásokra. Éppen az állami oltások indulásakor tapasztalt problémákat akartuk megelőzni azzal, hogy a fokozatosan elindított oltópontokkal időben tapasztalatot szerezve a legjobb helyzetbe hozzuk az oltakozni akaró szombathelyieket a tömeges oltások indulásakor.

Csak remélni tudom, hogy semmilyen politikai érdek nem írja felül a ránk bízott emberek egészségének védelmét.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Harangozó Bertalan legutóbb azt mondta, hogy az állami oltópontokon azért várakozott összezsúfolva több száz idős ember, mert elnézték az órájukat.

Elnézték az órát, hiányzik a fegyelem - ezzel indokolták a reggeli káoszt a szombathelyi SZTK előtt

kezdte az SZTK előtti sajtótájékoztatót Harangozó Bertalan kormánymegbízott. Elmondta, hogy a mai napon 1440, háziorvosok által regisztrált beteget oltanak a kórházi oltócsoportok. Tíz oltócsoport működik a mai nap folyamán a megyében, a vidéki helyszíneken már befejeződtek az oltások, itt Szombathelyen négy csoport kezdte meg a munkát reggel 8-kor.

Mint azt később Nemény Andrástól megtudtuk, ez egyszerűen nem volt igaz, ugyanis az állami oltópont a reggeli 8 órai kezdéskor még meg sem kapta az oltandók listáját, azokat csak fél 10-kor küldték el nekik.

A beoltandók listájának adminisztrációja késett Szombathelyen, emiatt indult káosszal az oltás első napja

Ma reggel káosz közeli állapotok uralkodtak a szombathelyi SZTK épülete körül. A zömében idős, 80 év feletti emberek azért érkeztek, hogy megkapják a koronavírus elleni vakcinát. A rendszer szerint az oltakozók előre regisztráltak a háziorvosoknál, így adott időpontra kellett nekik érkezniük. Azonban így is csúszott az oltás beadása.

Szólj hozzá!

A burgenlandi Felsőőrön létrejön a Népcsoportok Székháza

A város korábbi kollégiumát újítják fel és alakítják át.

Alekosz edzés közben olyan mélyen elgondolkodott, hogy még Buddha is megirigyelné

Az egykori reality sztár botrányokról meg dalokról elmélkedik, miközben éppen kipöccinti magát.

Végre kiderült mikor ad interjút az Ugytudjuk.hu-nak Hende Csaba

Egy hónapot kellett várnunk egy egyszerű válaszra.

Összeütközött két metrószerelvény a 3-as metró vonalán

Egy harmadik szerelvény is érintett volt: benn ragadt az említett területen.

Hófúvás miatt adtak ki riasztást Vas és Győr-Moson-Sopron megyékre

A közútkezelő azt kéri, mindenki tájékozódjon az útviszonyokról, és csak a téli közlekedésre felkészített járműv

Havazást hoz a hétvége a Dunántúlra

Erősen felhős napok állnak előttünk.

Egy tanulmány szerint vonzóbbnak találjuk azokat, akik maszkot hordanak

A járvány előtti időben viszont teljesen máshogy gondolkodtunk azokról, akik eltakarják az arcukat.

Ne előzd a hókotrót!

Szombaton az ország nagy részén várható havazás, hófúvás, így a közútkezelő gépei is folyamatosan az országos utakon teljesítenek majd szolgálatot.

Január végén születik döntés az ETO jövőjéről

Végső fázisba értek a tárgyalások.

A koronavírus omikron változatának egy új alvariánsát fedezték fel az Egyesült Királyságban

Az első vizsgálatok alapján jobban fertőz, mint az eredeti omikron, de nem okoz komolyabb megbetegedést.

Hivatalosan is készül a Squid Game második évada

A Netflix egyik fejese szerint a sorozat univerzuma még csak most kezd el igazán felpörögni.

Ungár Péter: Hende Csaba éveken át mindent megtett azért, hogy az SZKKA-nak vége legyen

Az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője szerint az egész történet tökéletesen mutatja Hende Csaba működését, mindennek el kell sorvadnia, ami nem hozzá kötődik.

74 éves korában elhunyt Meat Loaf, a zenészlegenda

6 évtizeden keresztül zenélt, több mint 100 millió albumot adott el.

Az ellenzék szerint ők egy nap alatt átszámolták a 470 ezer aláírást, de a Nemzeti Választási iroda úgyis elhúzza majd 60 napig

Élőlánccal vitték leadni az íveket, de vélhetően az ezeken szereplő kérdések nem lesznek ott a kormány által gyermekvédelminek mondott, valójában melegellenes kérdések mellett az országgyűlési választások napján.

Terhesség alatt is biztonsággal alkalmazhatók az mRNS-vakcinák

Több mint 65 ezer várandós anyát vizsgáltak.