Szabotálja a kormány a városi oltópontok megnyitását Szombathelyen

Nagy Donát 2021-03-12 11:11:00
Csütörtökön kellett volna a járási tisztifőorvosnak bejárnia az oltópontokat, de nem jelent meg. A telefont sem veszik fel az illetékesek.

Nemény András (Éljen Szombathely) polgármester mai posztja szerint Szombathely önkormányzata hiába alakított ki városi oltópontokat, azok bejárását elmulasztotta csütörtökön a járási tisztifőorvos, Harangozó Bertalan kormánymegbízott pedig a telefont sem hajlandó felvenni.

Tegnap bejelentették, ma már készen is van a szombathelyi, önkormányzati oltópont

A Képtárban, a Savaria Moziban és a Schrammel-gyűjteménynek helyet adó Éva Malomban rendeznek be önkormányzati oltópontokat, ahol a háziorvosok fogják beadni a vakcinákat - jelentette be tegnap Facebook-videójában Nemény András (Éljen Szombathely!), polgármester. A munka olyan gördülékenyen ment, hogy mára már az első helyszínt, a Képtárat be is rendezték, ma délután pedig a polgármester, László Győző (Éljen Szombathely!)

A Facebook-bejegyzést, ami egy tegnap feladott levelet közöl, változtatás nélkül közzétesszük:

Tisztelt Kormánymegbízott Úr!

A mai napon több alkalommal kerestem telefonon Szombathely Megyei Jogú Város polgármestereként és a Védelmi Bizottság tagjaként. Sajnos hiába. Tegnapi telefonos megbeszélésünk alapján ma kellett volna a járási tisztifőorvosnak megtenni az új, általam kijelölt szombathelyi oltópontok bejárását. Ez sem történt meg sajnos. Pedig a működés megkezdése előtt az ő feladata az általa korábban meghatározott feltételek teljesülésének a megállapítása. Amennyiben ezt a feladatát elmulasztja az késedelmet jelent, és ezzel veszélyezteti a szombathelyi polgárok életét, testi épségét.

Szombathely polgármestereként ez úton is kérem, hogy haladéktalanul végezzék el a feladatot a holnapi nap folyamán, hogy a következő két napban legyen lehetőségünk az oltandók értesítésére.

Tisztelt Kormánymegbízott Úr!

A ránk bízott emberek életének védelmét semmilyen érdek nem írhatja felül. Nagyon remélem, hogy nem is fogja. Elnézést a késői üzenetért, de ha ezt most nem teszem meg, nem tudnék tiszta lelkiismerettel aludni.

Szép estét kívánok!

Nemény András

Ezt az üzenetet küldtem tegnap este Harangozó Bertalan Kormánymegbízott Úrnak, aki a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke, és a megyei oltási munkacsoport vezetője is egyben.

Sajnos Kormánymegbízott Úr, akivel az elmúlt egy évben napi telefonos kapcsolatban és korrekt munkaviszonyban voltunk, azóta sem veszi fel a telefont. Feltételezem, hogy nem a saját döntése alapján.

Ha nem történik meg az oltóhely bejárása, nem tudjuk időben értesíteni a beoltandókat, és a háziorvosok tájékoztatása alapján borul az oltási terv. Az oltóhelyek kijelölése Harangozó Úr levele alapján történt. Eszerint a polgármester joga, hogy a védekezés során átmeneti jelleggel döntsön "az élet védelméhez szükséges intézkedések" felől. A döntés a háziorvosok kérésére új oltópontok kialakítása volt. Ezzel segítjük a munkájukat és készülünk fel még időben a tömeges oltásokra. Éppen az állami oltások indulásakor tapasztalt problémákat akartuk megelőzni azzal, hogy a fokozatosan elindított oltópontokkal időben tapasztalatot szerezve a legjobb helyzetbe hozzuk az oltakozni akaró szombathelyieket a tömeges oltások indulásakor.

Csak remélni tudom, hogy semmilyen politikai érdek nem írja felül a ránk bízott emberek egészségének védelmét.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Harangozó Bertalan legutóbb azt mondta, hogy az állami oltópontokon azért várakozott összezsúfolva több száz idős ember, mert elnézték az órájukat.

Elnézték az órát, hiányzik a fegyelem - ezzel indokolták a reggeli káoszt a szombathelyi SZTK előtt

kezdte az SZTK előtti sajtótájékoztatót Harangozó Bertalan kormánymegbízott. Elmondta, hogy a mai napon 1440, háziorvosok által regisztrált beteget oltanak a kórházi oltócsoportok. Tíz oltócsoport működik a mai nap folyamán a megyében, a vidéki helyszíneken már befejeződtek az oltások, itt Szombathelyen négy csoport kezdte meg a munkát reggel 8-kor.

Mint azt később Nemény Andrástól megtudtuk, ez egyszerűen nem volt igaz, ugyanis az állami oltópont a reggeli 8 órai kezdéskor még meg sem kapta az oltandók listáját, azokat csak fél 10-kor küldték el nekik.

A beoltandók listájának adminisztrációja késett Szombathelyen, emiatt indult káosszal az oltás első napja

Ma reggel káosz közeli állapotok uralkodtak a szombathelyi SZTK épülete körül. A zömében idős, 80 év feletti emberek azért érkeztek, hogy megkapják a koronavírus elleni vakcinát. A rendszer szerint az oltakozók előre regisztráltak a háziorvosoknál, így adott időpontra kellett nekik érkezniük. Azonban így is csúszott az oltás beadása.

Szólj hozzá!

Szlovákia ideiglenesen visszaállítja az ellenőrzéseket a magyar határon

Az intézkedés egyelőre október 14-ig lesz hatályos.

Egy komplett tantermet újított fel a TDK a szombathelyi Gépipariban

Ablakcserére, új vakolatra, festésre, padfelújításra és digitális táblára is futott a felajánlott 10 millió forintból.

Ezután csak állami jóváhagyással fogadhatnak el magánadományokat az iskolák!

Jól gondolja meg monden szülő, ha mondjuk egy terem kifestésére gondolna!

Jövő héten lezárják a szombathelyi Károly Róbert utcát

A KISZ lakótelep egyik fő közlekedési ütőerét két hétig biztosan nem használhatják az autósok.

Nem indul együtt az EP-választáson az LMP és a Párbeszéd

Bár Ungár Péter szerint korábban volt szó róla, hogy együtt induljanak, de „elhunytak a tárgyalások a Párbeszéddel a közös EP-listáról”.

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat

A díjat az elektronok atomon belüli mozgásának vizsgálatát szolgáló attoszekundumos fényimpulzusokat előállító kísérleti módszereikért kapták.

Átment a másik sávba, elcsapott egy biciklist

Celldömölk és Mersevát között történt az eset.

Marad még a meleg kedden

A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik.

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.