Nem sikerült békésre Guzmics Richárd és a Mezőkövesd elválása, a játékos beperelte a klubot

ugytudjuk.hu 2021-04-08 08:21:05
A borsodiak állítólag több havi munkabérrel tartoznak a szombathelyi nevelésű játékosnak.

Ahogy már tegnap mi is megírtuk, a szombathelyi nevelésű, válogatott védő, Guzmics Richárd távozott Mezőkövesdről. A csakfoci.hu most azt írja, a felek nem közös megegyezéssel váltak el egymástól, ugyanis Guzmics azonnali hatállyal, egyoldalúlag mondta fel a szerződését. A játékos szerint tavaly szeptember óta jelentős fizetéssel tartozik neki a klub. A portál úgy tudja, Guzmics jogi képviselője már hivatalos felszólítást is intézett a Mezőkövesd felé, aminek azonban csak részben tettek eleget, ezért a válogatott hátvéd munkaügyi pert indított a korábbi munkáltatója ellen.

A lap megkereste a játékost, aki elismerte a szerződésbontás tényét.

Guzmics Richárd távozott Mezőkövesdről

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint közös megegyezéssel távozott Mezőkövesdről Guzmics Richárd, aki tavaly januárban a Slovan Bratislavatól szerződött Magyarországra. A szombathelyi nevelésű Guzmics mindössze hat meccset játszott az NB I-ben mezőkövesdi mezben, tavaly augusztusban, a Paks ellen játszott utoljára az elsőosztályban. A portál hozzáteszi, hogy tréd-, majd combsérülés is hátráltatta, műteni is kellett a lábát.

– Az elmúlt időszakban felreppentek olyan hírek, miszerint nem voltam egészséges. Ezzel ellentétben jelenleg szabadon igazolhatóként csapatkeresésben vagyok. Szeretnék még NB I-es csapatban futballozni, hiszen képesnek érzem magam arra, hogy megfeleljek a kihívásoknak, motiváltan, száz százalékig egészségesen játsszak évekig – mondta a csakfoci.hu-nak Guzmics, akinek a jogi képviselője, Dr. Dányi Szilárd elmondta, mi az ő álláspontjuk a tervezett lépésekről.

– A sajtóban megjelentekkel ellentétben nem került sor közös megegyezéssel szerződésbontásra. Ügyfelem, Guzmics Richárd azonnali hatállyal felmondta a munkaszerződését a Mezőkövesd Zsóry FC Kft-vel, mivel a klub több hónapnyi bérével tartozik neki, és ezt a felszólító levél ellenére csak részben egyenlítették ki – mondta a csakfoci.hu-nak Dr. Dányi Szilárd, majd hozzátette, két munkaügyi per zajlik párhuzamosan. – Egyrészről a Mezőkövesd indított egy pert Richárd ellen, ugyanis szerintük a játékos jogellenesen mondta fel a szerződését. Másrészről pedig a játékos az elmaradt jövedelmét és kártérítést követel a klubtól. A kártérítés alapja, hogy a klub megpróbálta ügyfelemet ellehetetleníteni és olyan méltánytalan helyzetbe hozta, amely miatt neki csak egy lehetősége maradt, mégpediglen az, hogy felmondja a szerződését.

Az ügyvéd elmondta, mindkét fél beadta a keresetét a bírósághoz és, hozzátette, az MLSZ a munkaügyi jogvitákban nem jár el, mivel ezt a szövetségi szabályzat kizárja.

– Beadtuk a keresetet, melyet befogadott a bíróság és azt megküldte a mezőkövesdi klubnak, de még nem kaptuk meg a mezőkövesdiek válaszát. A Mezőkövesd által indított részben a bíróság megküldte a klub keresetét, melyre mi már beadtuk az ellenkérelmünket. Amennyiben a felek nem kötnek egyezséget az eljárás alatt, abban az esetben nyilvánvalóan a bíróság nem fog tudni olyan döntést hozni, ami mindkét félnek elfogadható lesz. Ezért nagy valószínűséggel valamelyik fél meg fogja fellebbezni az elsőfokú ítéletet, azaz várhatóan másodfokon fog eldőlni jogerősen az ügy, ami miatt a per ebben az esetben kb. két évig is eltarthat. Ami az MLSZ-t illeti, a munkaügyi vitában nem fog eljárni, mivel a NYIÁSZ (Nyilvántartási, igazolási, átigazolási szabályzat – a szerk.) rögzíti, az ilyen jogi vitákban nincs kompetenciájuk. Éppen ezért jelen ügyben egyedül a munkaügyi bíróság a hatáskörrel rendelkező fórum.

A Mezőkövesdnél nem kívántak reagálni a történtekre.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.