A TDK támogatja a szombathelyi kórház COVID osztályait

Fehér Buda 2021-01-26 14:07:00
A támogatás részeként egy speciális mobil ultrahang készüléket is kapott a kórház.

A szombathelyi TDK a munkakörülmények javítását szolgáló adományokkal támogatja a helyi Markusovszky Kórház három COVID osztályát. A TDK a támogatás részeként egy speciális mobil ultrahang készüléket is vásárolt a kórház számára, amely a tüdő- és COVID-19-fertőzött betegek esetében lehetővé teszi a gyors tájékozódást, a betegek mozgatása nélkül segít többek között abban, hogy egy kialakuló tüdőgyulladás időben felismerhető legyen.

A kórházban eddig nem volt mobil mellkasi ultrahang készülékünk, ugyanakkor a betegeket nem minden esetben tudjuk röntgenbe vinni. A TDK által a kórházunk számára megvásárolt mobil mellkasi ultrahang eszköz nagyon nagy segítség lesz a mindennapi munkánkhoz, a pandémia idején különösen.”

– hangsúlyozza Dr. Szima Barna, a Markusovszky Kórház három COVID osztályát vezető osztályvezető főorvos.

“Az ultrahang eszköz COVID-os betegeknél is segíti a gyors tájékozódást, több más fontos információ mellett a kezdődő tüdőgyulladás vagy a mellkasi folyadék megítélését is lehetővé teszi a betegek mozgatása nélkül.”

A TDK a vezeték nélküli eszköz megfelelő használatához szükséges kiegészítőket, így tartalék tölthető elemeket és egy iPadet is biztosított a kórház gyógyítói számára, tudtuk meg a TDK közleményéből.

„A célunk elsősorban az volt, hogy a szombathelyi kórház három COVID osztályán a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozók mindennapjait egy kicsit könnyebbé tegyük.”

– mondta Takács Balázs, a TDK Hungary Components Kft. ügyvezető igazgatója. “Láttuk, tapasztaltuk, milyen megfeszített munkát végeznek a kórház munkatársai, ezért a lehetőségeinkhez mérten tenni akartunk azért, hogy a mindennapi küzdelmet elviselhetőbbé tegyük a számukra, hiszen értünk, kollégáinkért, rokonainkért, barátainkért, a Vas megyeiekért ma talán ők vállalják a legnagyobb áldozatot. Köszönjük nekik!"

A vállalat előzetesen egyeztetett a COVID osztályokkal, hogy olyan segítséget nyújtson, ami valóban hasznos számukra. „Nagyon örültünk annak, hogy a kórház kívánságlistájának minden pontját teljesíthettük.” – fogalmazott Takács Balázs.

A TDK a mobil ultrahang készülék mellett a kórház mindhárom COVID osztályát igyekezett a lehetőségekhez mérten komfortosabbá tenni. Vízforralókat, kávéfőzőket, az ügyelőszobában elhelyezett tévékészüléket, vízautomatákat, kenyérpirítókat, szendvicssütőket vásárolt az osztályok számára, valamint ezekhez a kórházi mindennapokban hasznos tartós alapanyagokat – többek között nagy mennyiségű kávét, üdítőt, száraz süteményeket, vizet, stb. –  is biztosította.

„Ez az ellátmány áprilisig biztosan kitart” – foglalta össze az irodájában felhalmozott dobozok között állva Dr. Szima Barna maszkja mögött mosolyogva. „Mivel csak tíz fő tartózkodhat egy légtérben, így a kollégáimmal tízen gyűltünk össze, hogy egy nagy köszönetet mondjunk minden COVID osztályon dolgozó kollégánk nevében a TDK-nak. Nagyon sokat jelent nekünk ez a hangulatjavító támogatás.” – mondta a főorvos.

A szombathelyi TDK Hungary Components Kft.-ről

A TDK Hungary Components Kft. (korábban EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.) a világ egyik vezető elektronikai konszernje, a tokiói székhelyű TDK csoport tagja. A szombathelyi TDK Hungary Components Kft. a nemzetközi TDK csoport egyik legnagyobb európai fejlesztő- és gyártóközpontja az elektronikai alkatrészek és rendszerek területén. A több mint 25 éve működő szombathelyi telephely az induktivitások és alumínium elektrolit kondenzátorok versenyképes fejlesztő- és gyártóközpontja, Európában és világszerte rendkívül sok autóipari megrendelő számára szállít termékeket. Szombathely egyik legnagyobb munkáltatójaként jelenleg mintegy 2300 főt foglalkoztat.

A TDK konszernről

A tokiói székhelyű TDK konszern a világ egyik vezető elektronikai vállalata, amely különféle műszaki megoldásokat nyújt a mai, okos eszközökkel felszerelt társadalom részére. A TDK cég széleskörű anyagismereti tapasztalataira támaszkodva „a holnap vonzása” jelszóval éllovasa a technológiai fejlődésnek, amely a társadalmi változások motorja. A TDK-t 1935-ben alapították azzal a céllal, hogy az elektronikai és a mágneses termékek számára kulcsfontosságú alapanyagként szolgáló ferriteket értékesítse. A TDK innováción alapuló, széles körű portfóliója magában foglalja a passzív elektronikai alkatrészeket, úgy mint kerámia-, alumínium-elektrolit és fóliakondenzátorok, de beletartoznak a mágneses, nagyfrekvenciás, piezo- és védelmi funkciót ellátó termékek is. A termékspektrum részét képezik továbbá az olyan érzékelők és érzékelő-rendszerek is mint a hőmérséklet-, nyomás-, mágneses mező és MEMS-szenzorok. Ezeken túl a TDK áramellátó rendszereket, valamint elektromos energia tárolására szolgáló egységeket, mágnesfejeket és egyéb termékeket is gyárt. A konszern termékeit TDK, EPCOS, InvenSense, Micronas, Tronics és TDK-Lambda márkanevek alatt értékesíti. A TDK a fejlett piacokra koncentrál az autóipar, az ipari és fogyasztói elektronika, valamint az információ- és kommunikációs technológia területén. A vállalat Ázsiában, Európában, Észak- és Dél-Amerikában rendelkezik fejlesztő és gyártó telephelyekkel, valamint értékesítési irodákkal. A 2020-as gazdasági évben a TDK 12,5 milliárd USD árbevételt ért el, és mintegy 107 ezer munkavállalót foglalkoztatott világszerte.

Szólj hozzá!

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.

A Papagájmentő Alapítvány is részt vesz a győri önkormányzat meghívásos pályázatán

30 millió forintra pályázhatnak a meghívott állatvédő szervezetek: a polgármester családjának alapítványa és az állatkert is a meghívottak között van.

Ittas szombathelyi rollerest csíptek el a zsaruk

A Körmendi út melletti járdán rodeózott.

A Momentum szerint a területfejlesztési államtitkár egy uniós pénzből felújított házban él Győrújbaráton

46 millió forintból építettek a Lila-hegyen egy „rekreációs központot”.

LMP: segíteni kell az embereket abban, hogy a tömegközlekedést válasszák

A klímavédelmi célok csak így érhetők el, és a városaink levegője is csak így fog tisztulni.

Halálos baleset történt Sorokpolánynál

Két személyautó ütközött.

Holokauszt-emlékműre írt ki pályázatot a győri önkormányzat

A Révai Miklós Gimnázium mellé kerülne az alkotás, 80 milliót szánnak rá.

Folytatódik Győrben a rendőrségi bringajelölés

Ezúttal a Barátság parkban lesz rá lehetőség.

Ungár Péter: Nem igaz, hogy a kistelepüléseken nem jutnak információhoz az emberek

A Vas megyei LMP képviselője arról beszélt, hogy Toronyban éppen úgy van internet, mint az ország nagyvárosaiban.

Presszó pultjából próbált lopni a győri férfi, lebukott

Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki 40 ezer forintot lopott el a pultból, miközben a pultos a teraszon volt.

Kigyulladt egy lakás Szombathelyen, meghalt egy ember

A tüzet ágyban dohányzás okozhatta.

Engedély nélkül motorozott védett területen, 400 ezer forintra büntették

A köszegi Szerdahelyi-patak medrében, illetve a Péterics-hegy oldalában motoroztak.

Holnaptól teljes hosszában használható a Zanati kerékpárút

15 évet vártunk rá, végül csak elkészült.

Világbajnok balátlövőt igazol a győri kézilabdaklub

A holland Kelly Dulfer a Győri Audi ETO KC új játékosa.

Szétrúgta volt élettársa kocsiját egy celldömölki férfi

A járműben több mint 180 ezer forint kár keletkezett.