A TDK támogatja a szombathelyi kórház COVID osztályait

Fehér Buda 2021-01-26 14:07:00
A támogatás részeként egy speciális mobil ultrahang készüléket is kapott a kórház.

A szombathelyi TDK a munkakörülmények javítását szolgáló adományokkal támogatja a helyi Markusovszky Kórház három COVID osztályát. A TDK a támogatás részeként egy speciális mobil ultrahang készüléket is vásárolt a kórház számára, amely a tüdő- és COVID-19-fertőzött betegek esetében lehetővé teszi a gyors tájékozódást, a betegek mozgatása nélkül segít többek között abban, hogy egy kialakuló tüdőgyulladás időben felismerhető legyen.

A kórházban eddig nem volt mobil mellkasi ultrahang készülékünk, ugyanakkor a betegeket nem minden esetben tudjuk röntgenbe vinni. A TDK által a kórházunk számára megvásárolt mobil mellkasi ultrahang eszköz nagyon nagy segítség lesz a mindennapi munkánkhoz, a pandémia idején különösen.”

– hangsúlyozza Dr. Szima Barna, a Markusovszky Kórház három COVID osztályát vezető osztályvezető főorvos.

“Az ultrahang eszköz COVID-os betegeknél is segíti a gyors tájékozódást, több más fontos információ mellett a kezdődő tüdőgyulladás vagy a mellkasi folyadék megítélését is lehetővé teszi a betegek mozgatása nélkül.”

A TDK a vezeték nélküli eszköz megfelelő használatához szükséges kiegészítőket, így tartalék tölthető elemeket és egy iPadet is biztosított a kórház gyógyítói számára, tudtuk meg a TDK közleményéből.

„A célunk elsősorban az volt, hogy a szombathelyi kórház három COVID osztályán a frontvonalban küzdő egészségügyi dolgozók mindennapjait egy kicsit könnyebbé tegyük.”

– mondta Takács Balázs, a TDK Hungary Components Kft. ügyvezető igazgatója. “Láttuk, tapasztaltuk, milyen megfeszített munkát végeznek a kórház munkatársai, ezért a lehetőségeinkhez mérten tenni akartunk azért, hogy a mindennapi küzdelmet elviselhetőbbé tegyük a számukra, hiszen értünk, kollégáinkért, rokonainkért, barátainkért, a Vas megyeiekért ma talán ők vállalják a legnagyobb áldozatot. Köszönjük nekik!"

A vállalat előzetesen egyeztetett a COVID osztályokkal, hogy olyan segítséget nyújtson, ami valóban hasznos számukra. „Nagyon örültünk annak, hogy a kórház kívánságlistájának minden pontját teljesíthettük.” – fogalmazott Takács Balázs.

A TDK a mobil ultrahang készülék mellett a kórház mindhárom COVID osztályát igyekezett a lehetőségekhez mérten komfortosabbá tenni. Vízforralókat, kávéfőzőket, az ügyelőszobában elhelyezett tévékészüléket, vízautomatákat, kenyérpirítókat, szendvicssütőket vásárolt az osztályok számára, valamint ezekhez a kórházi mindennapokban hasznos tartós alapanyagokat – többek között nagy mennyiségű kávét, üdítőt, száraz süteményeket, vizet, stb. –  is biztosította.

„Ez az ellátmány áprilisig biztosan kitart” – foglalta össze az irodájában felhalmozott dobozok között állva Dr. Szima Barna maszkja mögött mosolyogva. „Mivel csak tíz fő tartózkodhat egy légtérben, így a kollégáimmal tízen gyűltünk össze, hogy egy nagy köszönetet mondjunk minden COVID osztályon dolgozó kollégánk nevében a TDK-nak. Nagyon sokat jelent nekünk ez a hangulatjavító támogatás.” – mondta a főorvos.

A szombathelyi TDK Hungary Components Kft.-ről

A TDK Hungary Components Kft. (korábban EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.) a világ egyik vezető elektronikai konszernje, a tokiói székhelyű TDK csoport tagja. A szombathelyi TDK Hungary Components Kft. a nemzetközi TDK csoport egyik legnagyobb európai fejlesztő- és gyártóközpontja az elektronikai alkatrészek és rendszerek területén. A több mint 25 éve működő szombathelyi telephely az induktivitások és alumínium elektrolit kondenzátorok versenyképes fejlesztő- és gyártóközpontja, Európában és világszerte rendkívül sok autóipari megrendelő számára szállít termékeket. Szombathely egyik legnagyobb munkáltatójaként jelenleg mintegy 2300 főt foglalkoztat.

A TDK konszernről

A tokiói székhelyű TDK konszern a világ egyik vezető elektronikai vállalata, amely különféle műszaki megoldásokat nyújt a mai, okos eszközökkel felszerelt társadalom részére. A TDK cég széleskörű anyagismereti tapasztalataira támaszkodva „a holnap vonzása” jelszóval éllovasa a technológiai fejlődésnek, amely a társadalmi változások motorja. A TDK-t 1935-ben alapították azzal a céllal, hogy az elektronikai és a mágneses termékek számára kulcsfontosságú alapanyagként szolgáló ferriteket értékesítse. A TDK innováción alapuló, széles körű portfóliója magában foglalja a passzív elektronikai alkatrészeket, úgy mint kerámia-, alumínium-elektrolit és fóliakondenzátorok, de beletartoznak a mágneses, nagyfrekvenciás, piezo- és védelmi funkciót ellátó termékek is. A termékspektrum részét képezik továbbá az olyan érzékelők és érzékelő-rendszerek is mint a hőmérséklet-, nyomás-, mágneses mező és MEMS-szenzorok. Ezeken túl a TDK áramellátó rendszereket, valamint elektromos energia tárolására szolgáló egységeket, mágnesfejeket és egyéb termékeket is gyárt. A konszern termékeit TDK, EPCOS, InvenSense, Micronas, Tronics és TDK-Lambda márkanevek alatt értékesíti. A TDK a fejlett piacokra koncentrál az autóipar, az ipari és fogyasztói elektronika, valamint az információ- és kommunikációs technológia területén. A vállalat Ázsiában, Európában, Észak- és Dél-Amerikában rendelkezik fejlesztő és gyártó telephelyekkel, valamint értékesítési irodákkal. A 2020-as gazdasági évben a TDK 12,5 milliárd USD árbevételt ért el, és mintegy 107 ezer munkavállalót foglalkoztatott világszerte.

Szólj hozzá!

2021-es, 2022-es számlák miatt pereskedik Győr és a Volán

A könyvvizsgáló szerint nem állt valós teljesítés az összesen 650 milliós számla mögött.

Elektromos rollert lopott a gyanú szerint ez a szombathelyi férfi

A Szombathelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri a felvételeken látható férfi azonosításában.

Hamis adatokkal rendelt magának hat mobiltelefont a sárvári nő

A nő a rendelésekhez gépjármű adásvételek során birtokába jutott személyes adatokat használt fel.

Világi Oszkár szerint elavult az ETO stadionja, és ezzel valamit mindenképpen kezdeni kell

A győri fociklub tulajdonosa vagyon-, és személyvédelemmel is fog foglalkozni.

A friss hús miatt indított eljárást az Aldival szemben a Gazdasági Versenyhivatal

A GVH szerint nem kizárólag magyar hús kerül a friss húsos hűtőbe, az Aldi szerint viszont csakis az.

Nőtt az eladott új autók száma az Európai Unióban júniusban

A júniusban eladott személyautók száma 4,3 százalékkal, 1 millió 90 ezerre nőtt éves összevetésben a májusi 3 százalékos csökkenést követően. Idén eddig márciusban és májusban jegyeztek fel csökkenést.

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.