Nem engedték be a győri választási bizottság állítólagos ülésére az ellenzéki képviselőt

Pintér Bence 2019-09-21 11:46:00
Az is lehet, hogy nem is tartották meg az ülést, amin pedig elvileg határozatot is hoztak.

Elvileg ülést tartott péntek este Győrben a Helyi Választási Bizottság: erről tájékoztatták a tagokat, és később egy határozatot is hoztak.

Az ülésen részt venni kívánó szocialista képviselőt, Juhász Istvánt azonban valamiért mégsem engedhette be a portás a városházára,

ahonnan aztán a bizottság tagjai később sem sétáltak ki a szintén szocialista képviselő Pollreisz Balázs elmondása szerint.

De kezdjük az elején

Az ügy úgy indult, hogy Juhász István (képünkön) beadott egy kifogást a testülethez azért, mert Borsi Róbert fideszes képviselőjelölt olyan videót hirdetett a Facebookon, amelyben egy iskolában kampányolt.

Emiatt vagy pénteken, vagy hétfőn kellett volna találkoznia a bizottságnak. A bizottság ellenzéki tagja jelezte, hogy neki hétfő lenne jó, ezután közölték vele, hogy inkább pénteken tartják az ülést, mert az elnök külföldön lesz hétfőn. A határozatképességhez három fő részvételére van egyébként szükség.

Elmondása szerint ezután érkezett este hét óra huszonöt perckor a városházához Juhász István, aki részt szeretett volna venni az ülésen, amin az ő beadványát tárgyalták, de a lereteszelt mágneskártyás kapun a portás nem engedte be: a képviselők elmondása szerint kiderült, hogy erre utasítást kapott korábban.

Eközben a képviselők úgy látták, hogy a HVB szokásos üléstermében nem, de az aljegyzőnél ég a villany, majd hamarosan fel is került a kifogás elutasítása az önkormányzat honlapjára.

A képviselők szerint az épületből a bizottsági tagok később sem bukkantak elő, az aljegyző és az önkormányzat jogi osztályának egy munkatársa azonban igen,

előbbi azonban megtagadta Pollreisz Balázs azon kérését, hogy ha valóban volt ülés, akkor mutassa meg az aláírt jegyzőkönyvet.

A két szocialista képviselő szerint nagyon úgy tűnik, hogy az ülést meg sem tartották,és a bizottság összehívása nélkül hoztak határozatot a kifogás elutasításáról.

Frissítés

Választ kaptunk a Helyi Választási Bizottságtól. Ezt most változtatás nélkül közöljük. 

A Helyi Választási Bizottság határozottan visszautasítja és cáfolja a vádakat, miszerint az ülés nem tartották meg.

A Helyi Választási Bizottság megkezdte ülését 2019. szeptember 20-án pénteken 19 óra 15 perckor. A bizottság elnökhelyettesével és további két másik tagjával határozatképes volt. Az ülésről készült jegyzőkönyvet a választási jogszabályokban rögzített rendelkezések szerint meg lehet tekinteni.

A Helyi Választási Bizottság 200/2019. (IX. 20.) határozatában utasította el a Borsi Róbert képviselő úr elleni kifogást, a határozat - benne az indokolás - a www.gyor.hu oldalon a választási menüpontban elérhető.

Továbbá szeretném tájékoztatni Önöket arról, hogy nem tartottam távol Juhász István képviselő urat az üléstől. Engem nem hívott senki, hogy nem tud bejutni a Városháza épületébe és a Választási Iroda hivatalos telefonja sem csörgött. Ha a Választási Irodának tudomása lett volna arról, hogy bárki, beleértve Juhász István képviselő úr nem tud bejutni az épületbe, akkor természetesen azonnal orvosoltuk volna a helyzetet, tekintve, hogy a bizottsági ülés nyilvános. Az ülés befejeztével jeleztem a portásnak, hogy mivel az ülés véget ért, újra a munkaidőn kívüli belépési szabály az irányadó.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.