Fotó: Mindenki Magyarországa Mozgalom Facebook

A Mindenki Magyarországa Mozgalom is támogatja Rába Kálmánt

Fehér Buda
2019. július 15. hétfő, 16:02
A kőszegi képviselő tegnap este jelentette be, hogy elindul a polgármesteri tisztségért.

Rába Kálmán vasárnap, egy videóban jelentette be, hogy ősszel elindul az önkormányzati választáson Kőszeg polgármesteri címéért. Rába döntéséről Németh Zsolt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom Vas megyei koordinátora azt mondta az Ugytudjuknak, hogy ők a mozgalom részéről fontosnak tartják, hogy Magyarországon mindenhol, de főleg a vidéki városokban is tudjon működni a demokrácia. Németh szerint fontos, hogy lehessenek fékek és ellensúlyok, valamint megfelelő ellenőrzés az önkormányzatoknál.

 

Németh azt is elmondta, hogy főleg a vidéki településeken ma azt tapasztalják, hogy a média leginkább csak egyfajta igazságot szolgáltat, és az emberek csak akkor szembesülnek valós tényekkel, amikor előjönnek a konkrét problémáik. A sárvári képviselő szerint ilyen az egészségügy, vagy az oktatás helyzete, de természetesen fel lehet sorolni minden településen a szociálpolitika és az esetleges kiszolgáltatottság kérdésköreit is. 

 

A Mindenki Magyarországa Mozgalom koordinátora szerint lassan két hónapja, hogy véget értek az Európai Parlamenti választások, ám azóta Vas megyében senki sem találkozott migránssal, de még  valós migránskérdéssel sem. Ez persze nem azt jelenti, hogy a témával nem kell foglalkozni, csak az a fontos, hogy ez ne a gyűlölet hangján történjen. Az látszik, hogy az Európai Unió folyamatosan átalakul, és a működését illetően egyre inkább csak olyan települések tudnak pályázni és kapnak támogatásokat, ahol teljesen transzparens és átlátható a működés. Annak érdekében, hogy ez a transzparencia teljes mértékben megvalósuljon, a Mindenki Magyarországa Mozgalom kivétel nélkül támogatja a Vas megyében létrejött erős és valós társadalmi összefogásokat, illetve azokat a személyeket, akik kiállnak a demokráciáért és tesznek azért, hogy az átláthatóság és az empátia ténylegesen működni tudjon. 

 

Németh Zsolt azt mondja, hogy ismerve Rába Kálmánt, valamint az ő tevékenységét, a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja, és nyugodt szívvel ajánlja a kőszegieknek városvezetőként. A mozgalom több Vas megyei polgármesterjelöltet támogat, már korábban kinyilatkoztatták, hogy Szombathelyen Dr. Nemény Andrást, Szentgotthárdon a Bana Tibor országgyűlési képviselő által is támogatott Közösen Szentgotthárdért Egyesület tagjait ajánlják a választópolgárok számára. Sárváron pedig nemrég Lukácsi Katalin, a mozgalom elnökségi tagja azt nyilatkozta, hogy Németh Zsoltot, a Mindenki Sárvárért Mozgalom jelöltjét támogatják.

 

A mozgalom részéről fontos, hogy minden városban az ott élők valós problémáival lehessen foglalkozni, és ezekre a kérdésekre, legyen szó régi iparépületekről, nyugdíjasotthonokról, az utak, járdák állapotáról, vagy az idegenforgalomról, érdemben tudjanak foglalkozni az összefogás tagjai és a város polgárai egyaránt.
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás