Sárvári képviselő lett a Mindenki Magyarországa Mozgalom Vas megyei koordinátora

Fehér Buda
2019. március 28. csütörtök, 19:15
Németh Zsolt 2019 márciusától tölti be a posztot.

2018 őszén alakult meg a Mindenki Magyarországa Mozgalom, amelynek az alapító elnöke Márki Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere.

 

A mozgalomnak 2019 márciusától már Vas megyei koordinátora is van, aki nem más, mint Németh Zsolt, a Híd a Jövőnkért Egyesület elnöke.

 

A sárvári ellenzéki képviselő az Ugytudjuknak elmondta, hogy a mozgalmat azzal a céllal alakították, hogy Magyarország demokratikus és európai jogállam legyen, illetve teljesen azzá váljon.

 

Németh Zsolt szerint ugyan a legutóbbi, 2008-as gazdasági válság óta már jóval nagyobb a jólét hazánkban, és a munkanélküliség is csökkent, de azt látják, hogy a mérhetetlen uniós támogatás ellenére az Unión belül Magyarország a második és a harmadik legszegényebb tagállam.

 

Ennek következtében magyarok százezrei kényszerülnek nyugaton munkát vállalni. Sokuk külföldön is vállal gyermeket, már tényszerűen kijelenthető, hogy minden ötödik magyar gyerek külföldön születik.

 

A mozgalom résztvevői a probléma forrásaként a kommunizmus bukását követő időszakot látják. Németh Zsolt szerint a rendszerváltás követően eltelt 28 év alatt gyakorlatilag ugyanoda jutott az ország, ahonnan indult, egypártrendszer nőtt fel. A sárvári képviselő azt is elmondta, hogy folyamatosan jelenlévő gyűlöletkampányok, az egymás elleni uszítás és a megosztás miatt sokan ma is félnek. A Mindenki Magyarországa Mozgalom azonban szabadságszeretettel, politikai oldalaktól függetlenül, összefogással és közös nemzeti programmal kívánja képviselni az emberek érdekeit.

 

A mozgalom tagjai a demokráciát, a jogállamot, a piacgazdaságot és EU-s integrációs alapelveket vallják, párthovatartozástól függetlenül kiállnak mindazokért, akiket politikai okokból, jogtalanul sérelem ért.

 

A mozgalom továbbá minden magyarországi településen támogatja az önkényuralom ellen küzdő önszerveződéseket, és feladatául tűzte ki a Kossuth-körök, azaz a szabadság kis köreinek megalakítását. Németh Zsolt számára a bátorság, a becsület és a szakértelem a három legfontosabb alapelv, és nyitottan vár mindenkit, aki csatlakozni szeretne a mozgalomhoz.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás