Ungár: Szombathelyt követve Kőszegen és Zalaegerszegen se alkalmazzák a rabszolgatörvényt

Unyatyinszki György 2019-01-17 19:59:00

Zalaegerszegen és Kőszegen is benyújtja az LMP azt az önkormányzati határozatot, amely megtiltja a kőszegi és zalaegerszegi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságoknak, hogy alkalmazzák a rabszolgatörvényt - jelentette be csütörtökön sajtótájékoztatón Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője, a Vas megyei szervezet tagja, valamint Plech Tiborral kőszegi, illetve Dr. Paksy Zoltán zalaegerszegi LMP-s képviselő.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az LMP nem ért egyet azzal a gazdaságpolitikával, ami alacsony bérért sokat dolgoztatja a magyar munkavállalókat. Ungár szerint Kőszeg és Zalaegerszeg is azért kiemelésre méltó a kérdésben, mert mindkét településen megvan a munkavállalók lehetősége, hogy fele annyi munkáért háromszoros bért kapjanak a határ túloldalán, a fiatalok így is sokan mennek Bécsbe és Münchenbe dolgozni, illetve Angliába.

Emlékezetes, az év elején rendkívüli közgyűlésen döntött Szombathely képviselőtestülete, hogy nem fogják alkalmazni az önkormányzatnál és cégeinél a 400 óra túlóráról szóló jogszabályokat. A közgyűlésen a Fidesz nem jelent meg, kizárólag Puskás Tivadar polgármester. Molnár Miklós alpolgármester szavazatával vált lehetővé a napirend elfogadása, ezért Puskás árulónak titulálta a korábban a Fidesszel együttműködő Molnárt, jogköreit pedig később elvonta.

A nap, amikor a szombathelyi Fideszes többség elbukott

Farkas Bazsi Az Éljen Szombathely! a Jobbikkal és a Pro Savariával új fejezetet nyitott a város életében. A baloldali frakció (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) kezdeményezte, hogy Szombathelyen hívja össze a polgármester a közgyűlést, és rendkívüli ülésen tárgyalja azt az előterjesztést, amit ha elfogad a testület, akkor a 100%-ban önkormányzati tulajdonú cégeknél nem lehet elrendelni majd a 400 órában maximalizált túlórát.

Szólj hozzá!

72 órás ultimátumot adott Czeglédy arra, hogy Lenkai Nóra nyilatkozzon akkumulátorgyár ügyben

Amennyiben polgármester lenne a Fidesz jelöltje, megakadályozná egy akkugyár Szombathelyre települését? - szól a neki szegezett kérdés.

Akkuhulladék-figyelő programot indít az LMP

Schmuck Erzsébet, társelnök szerint erre azért van szükség, mert a kormány akkumulátor-gyarmatosítása miatt egyre-másra tűnnek fel selejtes, veszélyes akkumulátorhalmok mindenfelé, például Ikladon vagy Abasáron.

A szombathelyi városvezetés továbbra is mindent megtesz a szombathelyi női kézilabda sikeréért

Pődör Zoltánt arra kérik, hogy a sajtóban való üzengetés helyett tegyenek ki mindent az asztal fölé.

A Fidesz sem akar akkumulátorgyárat Szombathelyre

Illés Károly frakcióvezető alá is írta Czeglédy petícióját.

Bekamuzta, hogy elveszett a jogsija, de lebukott

Külföldi jogsira váltott, de a magyart is meg akarta tartani.

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.