Puskás Tivadar megvonta Molnár Miklós hatásköreit, amelyeket nem is ő adott?

Farkas Bazsi 2019-01-15 08:30:00
Az alpolgármester személyét és feladatait ugyanis a közgyűlés döntötte el.

A tegnap nap híre kétségtelen az volt, hogy Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere megvonta a Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármester határsköreit. 

“A gazdaságfejlesztés és mérnökképzés, valamint a Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Nonprofit Zrt., a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft., a Szomhull Szombathelyi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft., a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ cégfelügyelete, illetve a Művelődési Intézmények Gazdasági, Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete felügyelete, irányítása kapcsán Illés Károly alpolgármester, míg a pénzügyek és a költségvetés tekintetében a polgármester gyakorolja a jogokat a továbbiakban.” - szólt a közlemény.


Minderre azért kerülhetett sor, mert Molnár a január 8-i rendkívüli közgyűlésen megszavazta az ellenzéki javaslat napirendre vételét, ezzel pedig utat engedett annak, hogy a közgyűlése megvitathassa a rabszolgatörény ellehetetlenítését. A szavazáson a jelenlévő ellenzéki képviselők megszavazták az előterjesztést azzal a módosítással, hogy egyben felkérik a térség országgyűlési képviselőjét Hende Csabát (Fidesz-KDNP), hogy terjessze a Parlament elé a törvény visszavonását. 

Az ügy érdekessége az, hogy Puskás úgy vonta vissza a hatásköröket, hogy azt nem is ő adta. Idézzük csak fel a szombathelyi közgyűlés 2014. november 3-i ülésén, vagyis az alakuló ülésen történteket, ahol Puskás Tivadar terjesztette elő a következőt.

“Molnár Miklós: költségvetés, pénzügyek, gazdaságfejlesztés, mérnökképzés valamint a cégek közül a SZOVA, Távhő, Szomhull és a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ tekintetében a cégfelügyelet.”


Ami azt jelenti, hogy akár csak a többi alpolgármester tekintetében, Molnár esetében is ő tett javaslatot a személyére és arra is, hogy mely területek tartozzanak majd hozzá. 

A döntést végül egy ideiglenesen, erre a célra felállított bizottság bonyolította le, akik szavazólapokon voksoltatták meg a szombathelyi 21 képviselőt. A jegyzőkönyv szerint Molnár Miklóst 11 igen és 1 nem szavazattal választották meg a közgyűlés tagjai. Bár a beterjesztő Puskás volt, a döntést a testület hozta meg. 

Az Éljen Szombathely frakció rendkívüli közgyűlést kezdeményezett tegnap, így hamarosan nyilvános ülésen kerülhet pont az ügy végére. 
 

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.