Puskás Tivadar megvonta Molnár Miklós hatásköreit, amelyeket nem is ő adott?

Farkas Bazsi 2019-01-15 08:30:00
Az alpolgármester személyét és feladatait ugyanis a közgyűlés döntötte el.

A tegnap nap híre kétségtelen az volt, hogy Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) Szombathely polgármestere megvonta a Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármester határsköreit. 

“A gazdaságfejlesztés és mérnökképzés, valamint a Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Nonprofit Zrt., a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft., a Szomhull Szombathelyi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft., a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ cégfelügyelete, illetve a Művelődési Intézmények Gazdasági, Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete felügyelete, irányítása kapcsán Illés Károly alpolgármester, míg a pénzügyek és a költségvetés tekintetében a polgármester gyakorolja a jogokat a továbbiakban.” - szólt a közlemény.


Minderre azért kerülhetett sor, mert Molnár a január 8-i rendkívüli közgyűlésen megszavazta az ellenzéki javaslat napirendre vételét, ezzel pedig utat engedett annak, hogy a közgyűlése megvitathassa a rabszolgatörény ellehetetlenítését. A szavazáson a jelenlévő ellenzéki képviselők megszavazták az előterjesztést azzal a módosítással, hogy egyben felkérik a térség országgyűlési képviselőjét Hende Csabát (Fidesz-KDNP), hogy terjessze a Parlament elé a törvény visszavonását. 

Az ügy érdekessége az, hogy Puskás úgy vonta vissza a hatásköröket, hogy azt nem is ő adta. Idézzük csak fel a szombathelyi közgyűlés 2014. november 3-i ülésén, vagyis az alakuló ülésen történteket, ahol Puskás Tivadar terjesztette elő a következőt.

“Molnár Miklós: költségvetés, pénzügyek, gazdaságfejlesztés, mérnökképzés valamint a cégek közül a SZOVA, Távhő, Szomhull és a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ tekintetében a cégfelügyelet.”


Ami azt jelenti, hogy akár csak a többi alpolgármester tekintetében, Molnár esetében is ő tett javaslatot a személyére és arra is, hogy mely területek tartozzanak majd hozzá. 

A döntést végül egy ideiglenesen, erre a célra felállított bizottság bonyolította le, akik szavazólapokon voksoltatták meg a szombathelyi 21 képviselőt. A jegyzőkönyv szerint Molnár Miklóst 11 igen és 1 nem szavazattal választották meg a közgyűlés tagjai. Bár a beterjesztő Puskás volt, a döntést a testület hozta meg. 

Az Éljen Szombathely frakció rendkívüli közgyűlést kezdeményezett tegnap, így hamarosan nyilvános ülésen kerülhet pont az ügy végére. 
 

Szólj hozzá!

Visszalép Belencsák István a körmendi polgármester-jelöltségtől

A fideszes politikus azt írja, hogy annyi fenyegetést kapott, hogy nem volt más választása.

Klímabarát Díjat kapott Szombathely

A minisztériumban vette át a városvezetés az elismerést.

Mi tehetünk a postaládánkba költöző széncinegék ügyében?

És mivel segíthetjük ezeknek a madaraknak a fészkelését?

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által.