Fotó: Piszkavas Facebook-oldal
Farkas Bazsi
2018. október 29. hétfő, 08:43
Hát nézzük!

A Piszkavas Facebook-oldalán találtam ezt a drón videót az oladi vasúti hídról. 


“Az egykor a Dunántúl nyugati részén, az Alpokaljában fekvő Szombathely – Pinkafő vasútvonalat 1888. végén nyitotta meg a Szombathely-Pinkafői HÉV társaság, majd a trianoni békeszerződéssel osztották ketté, az 1920-as években. Az 52,2 km hosszú vasútvonal a Kőszegi-hegység jelentős ipari- és bányavidékét kapcsolta be az országos vérkeringésbe. A II. világháború, pontosabban a vasfüggöny felhúzása után Magyarországon a MÁV 1960-ban a síneket is felszedve szüntette meg a vasútvonal hazai szakaszát. Az egykori vonalból így nálunk mára már csak ez a híd maradt meg, amit most gyalogos hídként használnak.” - írja az oldal.


Nem csak a háttérsztori, de a videó is érdekes!

 

Piszkavas

Rozsdafoltok - Az oladi vasúti híd Az egykor a Dunántúl nyugati részén, az Alpokaljában fekvő Szombathely - Pinkafő vasútvonalat 1888. végén nyitotta meg a Szombathely-Pinkafői HÉV társaság, majd a...

 

comments powered by Disqus

Mobilszolgáltatóknak adta a tűzoltók tömlőszárítóját a kőszegi önkormányzat, ezért kellett másikra költeni a temetőre szánt pénzből. A tömlőszárítóból antenna lett. Temetkezni urnásan lehet a városban, másra nincsen hely.

Hazánkban a halnak meg a legtöbben kezelhető rákbetegségekben az EU-ban, és mivel a kórházi fertőzések aránya is katasztrófa, a szuperbaktériumok erre rátehetnek egy lapáttal.

Napról napra hidegebb lesz.

Persze ott a tömegközlekedés is, a bérlet olcsóbb.

Szerelme is a nézők között volt, mikor megtörtént a tragédia.

Egészítsd ki a mondatot!

Twitter megosztás Google+ megosztás