A szombathelyi Szűrcsapó utca egyik első lakója avatta fel a frissen felújított járdát

ugytudjuk.hu 2019-07-23 12:57:00
Két beruházás már elkészült és hamarosan egy újabb fejlesztés valósul meg Szombathely 4. számú választókerületében.

Horváth Soma (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt), a Derkovits-lakótelep északi részének képviselője és Nemény András, az Éljen Szombathely! frakcióvezetője és polgármesterjelöltje tartott sajtótájékoztatót kedden, a Szűrcsapó utcában. Az esemény megnyitójában Horváth Soma emlékeztetett: a 2019. évi költségvetés elfogadásakor

Nemény András javaslatára az új többség duplájára, 1 milliárd 20 millió forintra emelte az utak, járdák felújítására, valamint a parkolók építésére szánt önkormányzati forrást.

Javaslatomra több, a Derkovitsot érintő fejlesztés is bekerült az elfogadott rendeletbe. Két beruházás pedig az elmúlt hetekben el is készült

- mondta Horváth Soma, aki elsőként a Szűrcsapó utca 26. előtti járda felújítására utalt.

Ez a szakasz évtizedekkel ezelőtt épült, és a háztömb egyik végében ért véget, de hiányzott 17 négyzetméter, így nem lehetett megközelíteni a Rohonci út felőli járdát. Most 230 négyzetméteren újult meg a gyalogjárda és az épület előtti hat bejáró is, ezzel akadálymentes közlekedést biztosítottunk a környéken élőknek és az erre elhaladóknak

- említette a sajtótájékoztatón Szombathely 4. számú választókörzetének képviselője.

Nemény András utalást tett a városvezetés és a Fideszes többség általi kritikára is, mi szerint "semmi értelme nem volt 500 millió forinttal megemelni az útfelújítási keretet". A kedden átadott járdaszakasz viszont ékes bizonyítéka annak, hogy hasznosult és a jövőben is hasznosulni fog ez az összeg.

Nem várom, hogy a kételkedők elnézést kérjenek, csak azt kérem, hogy ezek után mindenki gondolkodjon el azon, hogy kik azok, akik a városért és a szombathelyiekért vannak

- mondta az Éljen Szombathely polgármesterjelöltje.

Az említett járdaszakaszt végül nem a két politikus, hanem a Szűrcsapó utcai háztömb első lakóinak egyike, Baranyai Ferenc adta át és vágta el a nemzeti színű szalagot. Nemény így reagált az avatásra:

Nem mi akarunk szalagot vágni, hisz ez a város pénzéből épülhetett meg. Az igazi nyertesei és akik megérdemelték, hogy hosszú évek után végre megújulhatott a környezetük, azok az itt élők, ahogy Feri bácsi és felesége is.

Baranyai Ferenc megköszönte Horváth Somának, hogy gondol az idősekre, a kismamákra és a fiatalokra is, majd boldogan vágta el a trikolor szalagot a Szűrcsapó utca 26. előtt.

Horváth Soma a járdaavatás után bejelentette: 35 férőhelyes parkolót létesítenek a Szűrcsapó 22. szám előtti, jelenleg kihasználatlan területre, de hangsúlyozta: a ház melletti összes fát meghagyják, a parkolórészen csupán maximum 4-et kell csak kivágni.

Ezer új parkoló, ezer új fa egy év alatt. Ez az egyik programpontom és tartom is: a képviselő által említett fák helyére 6 újat fogunk ültetni, azaz a parkoló mellett több fa lesz itt, mint amennyi most van

- vette át a szót Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje.

A Derkovits-lakótelep északi részének képviselője végül bemutatta a Szűrcsapó utca 10. előtti felújított járdát: az utóbbi hetekben 180 négyzetméteren kapott új burkolatot nemcsak az épület előtti, hanem a parkoló mellett haladó szakasz is, amit a Szova Zrt. végzett el.

Szólj hozzá!

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.