Fotó: TDK Hungary Components Kft. Facebook-oldal

Több mint egymilliárd forintot fordít kutatás-fejlesztésre és innovációra a szombathelyi TDK

Vágvölgyi Bálint
2018. december 4. kedd, 15:21
A nemrég névváltáson áteső Epcosról van szó.

Egymilliárd forintot meghaladó összeget fordít kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitásának bővítésére 2019 április végéig egy, az Európai Unió által támogatott projekt keretében a TDK Hungary Components Kft. - közölte az MTI-vel a cég vezetése.

 

A tájékoztatás szerint a szombathelyi székhelyű vállalkozás a Széchenyi 2020 programban 257,74 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el, amelyet felhasználva 1 milliárd 31 millió forint összköltségvetésű beruházást valósít meg.

 

A beruházás célja új generációs alumínium elektrolit kondenzátorok fejlesztése, ami magában foglalja az alapanyag-fejlesztést, új elektromechanikai konstrukciók kialakítását és egy teljesen új gyártástechnológia kiépítését is.

 

A projekt megvalósításától hosszabb élettartamú, nagyobb energiatároló képességgel és elektromos terhelhetőséggel rendelkező termékek, termékszériák - kondenzátorok - kifejlesztését várják, amelyek az eddigieknél is jobban ki tudják majd szolgálni a vevői igényeket és tovább növelhetik az exportot.

 

A 2019 április végén lezáruló projekt bér- és járulék költséget, anyagköltséget, infrastrukturális fejlesztést is tartalmaz.

 

A TDK Hungary Components Kft. a tokiói székhelyű TDK konszern tagja. A szombathelyi üzemben alumínium elektrolit kondenzátorokat, fojtótekercseket és zavarszűrőket gyártanak, jelenleg 2700 embert foglalkoztatnak. A szombathelyi cég a vállalaton belül az ipari elektronikai alkalmazásokban használt alumínium elektrolit kondenzátorok gyártásának kompetencia-központjává vált.

 

A TDK Hungary Components Kft. (korábban EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft.) árbevétele a 2016 márciusában zárult üzleti évben 222 millió 611 ezer euró volt 12 millió eurós adózott eredmény mellett, a 2017-ben lezárult üzleti évben 230 millió 732 ezer euró volt 5,7 millió eurós adózott eredmény mellett, a 2018 márciusban lezárult üzleti évben pedig 253 millió 595 ezer euró volt 971 ezer eurós adózott eredmény mellett.

 

(MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás