Tikkasztó hőség vár ránk az elkövetkezendő napokban

ugytudjuk.hu
2019. június 11. kedd, 06:28
Az oké, hogy vártuk a nyarat, de azért nem ennyire. Mindenesetre mindig igyatok elegendő folyadékot!

Ahogy azt tegnap is megírtuk, a nagyon erős UV-B sugárzás, valamint több megyére a tartós hőség veszélye miatt adott ki figyelmeztetéseket keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat

 

Ma túlnyomóan napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel - áll a met.hu előrejelzésében. Csapadék az ország döntő részén nem lesz, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat csak ki. A délkeleti szél több helyen megélénkül, a Kisalföldön néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 33 fok között alakul.

 

Szerdán az ország nagyobbik részén túlnyomóan derült lesz az ég, csapadék nem valószínű, keleten lehetnek fátyol- és gomolyfelhős időszakok is, és arrafelé néhol zápor, zivatar kialakulhat. A déli, délkeleti szél helyenként megélénkül, északnyugaton néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul.

 

A jóslatok szerint csütörtökön lesz a legmelegebb. Napos, nagyrészt derült időre számíthatunk, kis területen lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki. A déli, délkeleti szelet többfelé élénk, nyugaton néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között várható.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás