Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

Puskás Tivadar looking at things: flowers on the wall

Farkas Bazsi
2019. március 5. kedd, 11:21
Bár most már rendelet írja elő, hogy a polgármester programjairól előzetes tájékoztatást kell adni a sajtónak, minket senki nem hívott.

Megkezdődött a Szivárvány koalíció Óvoda energetikai korszerűsítése, a munkaterület átadásán részt vett dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Illés Károly alpolgármester és dr. Takátsné dr. Tenki Mária a körzet önkormányzati képviselője is - írja  a fideszes városvezetők programjairól mindig tűpontosan tájékoztató szombathely.hu.

 

Még jó, hogy az évente közel 6 millió forint közpénzből működtetett városi honlap beszámolt az eseményről, különben erről most nem tudnánk tájékoztatni olvasóinkat. 


Igaz, hogy úgy néz ki volt olyan média, amelyik tudott az eseményről, ilyen volt például a kormány közeli Vas Népe, amely tudósított is az eseményről, és itt már az is kiderül, hogy 49 millió forintot költenek most el az ovira.


A múlt héten összeült közgyűlés arról döntött a 8/2019 (II.28.) határozatában, hogy a polgármester sajtónyilvános programjait a korábbi gyakorlatnak megfelelően, a város hivatalos honlapján (www.szombathely.hu) legkésőbb az adott hetet megelőző utolsó munkanapon előzetesen hozza nyilvánosságra.


A határozat azonnal életbe lépett, így olvasatunkban pénteken ki kellett volna küldeni, vagy a városi honlapon fel kellett volna tüntetni a programokat. Egyelőre azonban mi nem kaptunk programot, és a weblapon sem találtunk.

 

Kerestük a városháza sajtósát, hogy megtudjuk, mi történhetett. Jeleztük is felé, hogy ugyan Puskás polgármesternek volt programja, erről előzetes tájékoztatást nem kaptunk. 


Szűkszavú válaszában annyit kaptunk, hogy ők,a  Közgyűlés határozata szerint fognak eljárni.

 

További segítségért a jegyzőhöz fordultunk. 

 

 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás