Nyolc évad után maradt még szufla az Amerikai Horror Sztoriban?

Fehér Buda 2019-09-20 06:41:00
Az utolsó két évad csalódásai után most egy eléggé megosztó résszel tértek vissza a készítők.

Tegnap startolt el az Egyesült Államokban az Amerikai Horror Sztori kilencedik évada. Mivel a sorozat többnyire valamikor Halloween környékén indítja útjára a legújabb szezonját, mindig kedvem támad belenézni az első részekbe, ha később még le is maradok velük. 

Idén azonban félve kezdtem neki az új évad legelső részének, hiszen az előző két etap elég nagy csalódás volt számomra. Igaz, a nyolcadik évadnak voltak jó jelenetei, az első néhány epizód kifejezetten jól sikerült, aztán az utolsó három részre kifogyott a gőz, és a sorozat egyik legfrusztrálóbb lezárását sikerült összehoznia az íróknak. 

Az AHS-ben viszont az a szép, hogy minden lejtmenet után van esélyük korrigálni a készítőknek, hiszen antalógiáról van szó, az évadok alig kapcsolódnak egymáshoz. Reménykedtem, hogy idén is így lesz, az 1984-re keresztelt, a slasher horrorra fókuszáló kilencedik évad elég biztatónak is tűnt. Aztán megnéztem az első részt, és úgy voltam vele, hogy

nem tudom mit láttam, de az biztos, hogy nem az Amerikai Horror Sztorit.

A slasher érzését igencsak jól eltalálták a készítők, teljesen jó döntés volt a nyolcvanas évekbe helyezni a sztorit. Az ekkor készült, klasszikusoknak számító horrorfilmekre is ki-kikacsintgattak, de ennél többet nem sikerült belegyömöszölni az első negyven percbe, elmaradt az az érdekfeszítő felvezetés, ami az AHS-re jellemző.

Helyette kaptunk egy izgalmak nélküli történetet, aminek a mellékszereplői jobban ki vannak dolgozva, mint maguk a főszereplők,

de még a sztori főbb elemeit is más filmekből emelték át a készítők. Az elmegyógyintézetben játszódó jelenet például egy az egyben megegyezett az eredeti Halloweenban látotakkal, a táboros jelenetek meg bármelyik Péntek 13. filmből jöhettek volna, annyira sterilre sikerültek. Ha valaki azt mondja, hogy a készítők egy teljesen más sorozatát nézem éppen, még hittem is volna neki, annyira eltér ez az évad az eddigiektől.

Egy szó mint száz, az Amerikai Horror Sztori kilencedik évada eddig elég lapos, hiányzik belőle a kreativitás, az első rész sokkal inkább az elcsépelt klisék modern kori átültetéséről szólt, mint a történetvezetésről. Azért kíváncsian várom, hogy innen hova megy a történet, és csak reménykedni tudok abban, hogy valami újat is mutatnak a készítők, nem csak a régi horrorok történeteit mesélik el más szereposztással.
 

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.