ugytudjuk.hu
2018. október 12. péntek, 17:11
Eltörölték az 50 ezer forintos bírságot.

A Momentumot múlt héten 50 ezer forintra büntette a szombathelyi választási bizottság, miután plakáton fejtette ki véleményét a megígért, de soha el nem készült szombathelyi fejlesztésekről.

 

Az eredeti határozat szerint "A Bizottság a laminált plakátokon szereplő szöveget megvizsgálva arra a következtetésre jutott, hogy az a választókat megtéveszti és ezáltal FIDESZ-KDNP jelöltjének választási esélyeit csökkenti."

 

Az eset kapcsán a Momentum fellebbezést nyújtott be a Vas Megyei Területi Választási Bizottságnak, mert a plakát csupán szombathelyiek véleményét foglalta össze és nem volt törvénysértő. Másodfokon elutasították a fellebbezést, arra hivatkozva, hogy "A TVB álláspontja szerint a választók megtévesztésére volt alkalmas a kifogásolt plakát, mert nem arányokat és mértékeket kifogásolt, hanem azt a tényállást sugallta, hogy a városvezetés, a FIDESZ-KDNP vezette kormány és annak prominens helyi képviselője ígéretei ellenére semmit, egy nagy "0"-t nyújtottak a városnak."

 

A bíróság szerint: "E politikai vélemény - meghökkentő és akár túlzó megnyilvánulásai ellenére - a véleménynyilvánítás szabadságának legteljesebb biztosítása érdekében nem korlátozható."

 

A bíróság szerint tehát a Momentumot nem lett volna szabad megbírságolni a kihelyezett plakátok miatt. A Momentumra kiszabott bírságot eltörölték, a vizsgálatot pedig lezárták.

 

"A Momentum továbbra is hangot fog adni véleményének, nem számít, hogy a leuralt választási bizottságok mennyire nehezítik meg a dolgunkat. Az embereknek joguk van tudni, hogy egyes fejlesztések milyen sorsra jutnak vagy hogy miben hazudnak újfent a fideszes önkormányzatok és politikusok." - mondta Nemes Balázs, a Momentum szóvivője a bíróság döntésére reagálva.

 

comments powered by Disqus

Mindenkit megnyugtatunk, minden a tervezett ütemben halad.

Mosolygós fotót posztolt.

Már azt is tudni, mikortól fizethetünk vele.

Hétfő reggel dobták ki őket a közmédia épületéből.

Délután hat órára várják az embereket.

Szerintük képviselői jog túlterjeszkedése történt.

...áh, inkább mutatjuk.

Ezt szeretnék beolvasni a képviselők a tévében, vagy a rádióban.

Egy játékost kiszavaztak a Való Világ nézői.

Fergeteges produkciót nyom le, közben Szél Bernadett is újra élőben nyomja.

Nem veszik jól, hogy az ellenzéki képviselők nem olvashatják be a követeléseiket.

A székház belső szabályzata alapján nem kamerázhatnának belülről.

Az MTVA székházához igyekeznek.

A hatos lottó eheti nyerőszámai.

Csak gyalog tudták megközelíteni a gyermekeket.

A magyarok számára véget ért a rövid pályás úszó-világbajnokság.

Twitter megosztás Google+ megosztás