Nemény András: Akadálymentes Szombathelyben gondolkodunk

BZ 2019-08-07 17:03:00
Újabb fontos beruházás valósult meg Szombathelyen.

Új járdaszakaszt kapott a Rohonci út 26-36. tízemeletes épülete. Aki nem ismerős a környéken: ez az a társasház, ahonnan régen be lehetett látni a Haladás-meccsekre, szemben a stadionnal. Fontos beruházás valósult meg, ezért Nemény András és Kopcsándi József (mindketten: Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) sajtótájékoztatót tartott a helyszínen.

Nemény András elmondta, ez régi kérése volt az itt élőknek, sok idős ember lakik a háztömbben, de sok a kisgyerekes, babakocsis család is, az új járdaszakasz az ő biztonságos közlekedésükért valósult meg. Kiemelte azt is, hogy az épületből a mozgáskorlátozottak nem tudtak normális körülmények között közlekedni, ugyanis az akadálymentesítés idáig nem valósult meg.

A polgármesterjelölt kitért arra is, szerinte a "segítés városa" szlogen nem azt jelentette, amit kellett volna. Szerinte amikor forrás érkezett erre, a Szent Márton program keretében inkább sörfesztivált, hőlégballonversenyt, birkózóversenyt rendeztek és kevés olyat tettek, aminek valóban köze van a segítéshez.

"A mi szempontunkból lényeges: ha már egy kerekesszékesen tudunk segíteni, az már segítség" - mondta, majd hozzátette, a jövő városvezetése egészen biztosan olyan lesz, aki a nehezebb sorsúakat kiemelten fogja segíteni, legyen az mozgássérült, értelmi, vagy bármilyen fogyatékkal élő.

Azt mondta, ez is egy olyan program volt, amit megígértek, majd megcsináltak, azt ígéri, lesz még folytatása.

A körzet képviselője, Kopcsándi József elmondta, gyakran beszélnek az akadálymentesítésről, sok érzékenyítő programot szerveznek, de a tényleges megvalósítás sokszor mégis elmarad.

Elmondta, nagyon régen, már az előző ciklusban kérték az itt lakók a hátsó kijárati akadálymentesített útvonalat, de az új többség létrejöttével az áprilisi, új költségvetés elfogadásával nyílt mód a megvalósításra.

Több mint háromszáz méternyi járdaszakasz készült most el, több mint 4 millió forintért.

A képviselő elmondta, nem ez az egyetlen beruházás, ami az új költségvetéssel elfogadásra került. Az érintett épület mögött, a Bolyai 1-3. előtti volt játszótér helyén szintén a lakók kérésére pihenőparkot létesítenek, illetve az épület mögötti parkolónál a szennyvízrekonstrukció is megvalósul, elmúlnak a környéken tapasztalható gyakori dugulások. 

Azt mondja, nem szeretnének megállni a fejlesztésekkel, sok ötletet kap a körzet lakóitól. "Nem szeretek ígérgetni, mert azt csak akkor szabad, ha teljesíthető" - mondta a képviselő, majd hozzátette, a kevesek igényeit kielégítő látványberuházások helyett azt fogják támogatni, ami a társadalom nagy részének igényeit elégíti ki.

Kopcsándi József nagy fájdalma, hogy az eddigi akadálymentesítések is rendre aszerint valósultak meg, hogy ki javasolta őket.

"Pedig szerintem nincs jobb és bal oldali utca, és híd sem" - mondta. A Szófia utcai Gyöngyös-híd és a 11-es Huszár úti buszmegálló akadálymentesítése is csak most valósulhat meg, bár Kopcsándi szerint évről évre kérte ezeket eddig is, majd hozzátette, ők minden utcát érintő beruházást megszavaztak, azokat is, amit jobb oldali képviselő kért.

Nemény András hozzátette, maikor nem volt közgyűlési többségük, akkor is folyamatosan próbálkoztak, de a legtöbb esetben hiába, ám sikerként könyvelik el, hogy azt, hogy a Csónakázótó kis hídjánál kerekesszékkel is tudnak közlekedni, azt frakciójuk érte el.

"Akadálymentes Szombathelyben gondolkozunk"

- zárta szavait a Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.