Fotó: naturpark.hu

Végre megújul a velemi Alkotóház

2018. november 16. péntek, 08:20
Hamarosan újra megnyitja kapuit a helyiek és más érdeklődők előtt a régi velemi Alkotóház.

Vas megye Facebook-oldalán tették közzé a jó hírt, miszerint Kőszeghegyalján jelentős fejlesztésekbe kezdenek, melynek egyik leglényegesebb pontja a velemi Stirling-villa felújítása, melyre 160 milliót szánnak. 

 

Ahogy a posztban írják, "az egykori velemi Alkotóház földszinti részét akadálymentesítik, kiállítóteret és vizes helyiségeket hoznak létre benne. Kialakítanak a nap 24 órájában nyitva tartó mosdót és szerszámtárolót, ezek a látogatók, turisták számára elérhető lesz, a népi foglalkozások, bemutatók időpontjától függetlenül. Felújítják a nagyterem színpadát, nézőtér és közösségi bemutató tér is helyet kap benne – az egyik válaszfal elbontásával nagyobb helyet hoznak létre. Nemcsak belülről, kívülről is megszépül az épület: korszerűsítik a környezetet, rendezik, parkosítják az udvart, valamint járdát építenek: a kaputól a bejáratig vezeti el az Alkotóházba érkezőket. Továbbá, kisebb állagmegőrző javításokat végeztetnek el a műhelyépületeken." 

 

Dr. Balázsy Péter megyei jegyző elmondta: a Kőszegalja egészét célzó turisztikai projekt keretében a település infrastruktúráját, a csapadékvíz elvezetését követően ebben a projektben a villát és környezetét is megújítják, valamint a Szent Vidnél távcsöves kilátóhelyet létesítenek. 

 

Ágh Péter szerint az a cél, hogy megmentsék az itteni értékeket a következő generációknak és hogy erősítsék a vasi turizmust. 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás