Fotó: Ugytudjuk.hu

Mától lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre a felsőoktatásban

Vágvölgyi Bálint
2018. október 15. hétfő, 17:47
A ponthatárokat várhatóan majd 2019. januárjában hirdetik ki.

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a jelentkezők november 15-ig dönthetik el, hogy mely egyetem vagy főiskola mely képzésén szeretnének továbbtanulni.

 

A keresztféléves eljárásban meghirdetett önköltséges alapszakokra és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akiknek legalább érettségi bizonyítványuk van; állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok, akik már rendelkeznek a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséggel, vagy legkésőbb 2019 januárjában megszerzik.

 

Jelentkezni kizárólag a felsőoktatási jelentkezés online felületén, a felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi-rendszerben lehet, használatához regisztrálni kell az oldalon. A végleges jelentkezéseket legkésőbb november 15-én 24.00 óráig rögzíteni, november 20-án 24.00 óráig hitelesíteni kell, amit legegyszerűbben Ügyfélkapuval lehet megtenni.

 

A ponthatárokat várhatóan 2019. január 24-én hirdetik ki. Az eljárás tudnivalói, szabályai és a meghirdetett képzések a felvi.hu oldalon olvashatók - közölte a hivatal.

 

(MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás