Fotó: Ugytudjuk.hu, olvasó

VIDEÓ - Rémálommá vált a mallorcai vakáció a vasi nyaralónak

Fehér Buda
2018. október 10. szerda, 11:09
Legalább öten meghaltak, miután hirtelen 18 centis eső esett. Megáradtak a folyók, kilépett medréből a tenger, nincs telefon és áram.

Legalább öten meghaltak, és tizenöten eltűntek Mallorcán, miután hatalmas eső szakadt a térségre a kedden éjszaka. Két óra leforgása alatt közel 18 centiméter eső esett a kedvelt turistacélpontra, ami hatalmas áradásokat okozott a sziget keleti részén.

 

 

A halottak között van két brit is, akik éppen egy taxiban ültek, amikor elmosta őket az áradat. Többen is így jártak, őket a tűzoltóknak kellett kimenteni a kocsijukból. A helyiek arról is beszámoltak, hogy néhány járművet egészen a tengerig vitt a víz. 

 

IB3 Notícies on Twitter

La situació és crítica ara mateix. L'112 demana que ningú s'apropi a Sant Llorenç. Els veïnats no tenen llum i els telèfons mòbils no funcionen https://t.co/1fJyNvCwqb https://t.co/twrUXK9Cbh

 

A Mallorcán található Arta nevű kisváros egykori polgármestere sem élte túl az áradatot.

 

A szerencsésebb helyiek a tetőkre menekültek, miután rengeteg házba is betört a víz. A hatóságok most arra összpontosítanak, hogy megtalálják az eltűnt személyeket, miközben 100 embert egy tornateremben szállásoltak el, amíg megoldódik a krízishelyzet. 

 

Áramszünet Mallorcán az október 9-én esett hatalmas eső után

Legalább öten meghaltak, és tizenöten eltűntek Mallorcán, miután hatalmas eső szakadt a térségre a kedden éjszaka. Két óra leforgása alatt közel 18 centiméter eső esett a kedvelt turistacélpontra, ami hatalmas áradásokat okozott a sziget keleti részén.

 

A hatalmas esőből Spanyolország többi része is kapott, Barcelonában például elöntötte a víz a metróalagutakat. 

 

A helyszínen tartózkodik olvasónk, aki fotókat és videót is küldött az eső utáni állapotokról. Ő és utastársai jól vannak. 

 

(via DailyMirror)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás