Így teltek Freddie Mercury utolsó órái - 28 éve ezen a napon hunyt el a legenda

ugytudjuk.hu 2019-11-24 12:40:00
A brit sajtónak barátai nyilatkoztak a rocksztár utolsó óráiról és kívánságáról.

A brit sajtó 1986 végén cikkezett először arról, hogy a zenésznél az AIDS vírust diagnosztizálták,  de ezeket a beszámolókat Freddie Mercury és menedzsere is cáfolta. Hivatalosan egy nappal halála előtt menedzsere közleményben tudatta a közvéleménnyel a hírt, amit akkor már mindenki tudott.

A bulvársajtóban folyamatosan téma volt a sztár romló egészségügyi állapota.

A zenekar tagjaival  először 1989 májusában beszélt betegségéről, de a munkával ezután sem álltak le. A Queen frontembere utoljára 1990 februárjában a brit zenei gálán lépett színpadra. Egészségügyi állapota már súlyosan leromlott, amikor az utolsó videoklipjét, a These are the Days of Our lives című dalt forgatták 1991 májusában.

 Egy hónappal később teljesen visszavonult nyugat-londoni otthonába.  Az utolsó napokban legszűkebb baráti vették körül, 12 órás műszakokban váltva egymást gondozták, így sosem volt egyedül. Erről Peter Freestone, Mercury személyügyi asszisztense beszélt az Express-nek. Freddy volt élettársa és séfje Joe Fanelli, Dave Clark, DJ-zenész, Terry Giddings sofőr és testőr is folyamatosan a Garden Lodge-i rezidencián tartózkodott.

Az utolsó napokban vele volt korábbi barátnője Mary Austin is, aki a sztár halála után megvásárolta a házat, amely azóta a Queen rajongók egyik zarándokhelye lett.

Tavaszi Szel Vizet Araszt, Queen (Live In Budapest 1986)

The lyrics: Tavaszi Szel Vizet Araszt Freddie: Tonight for the first time, ah, this is a very special song from Queen to you Tavaszi szel vizet araszt Viragom, viragom Minden madar tarsat valaszt Viragom, viragom Da, da, da, da, da, da, da, da Viragom, viragom Audience: Minden madar tarsat valaszt Viragom, viragom Da, da, da, da, da, da, da, da Viragom, viragom Audience: Minden madar tarsat valaszt Viragom, viragom

Freestone elmondta, hogy a sztár egyik utolsó kívánsága az volt, hogy hadd nézhesse meg utoljára ritkaságszámba menő műgyűjteményét a ház földszintjén. Mercury vonzódása a művészetekhez közismert volt. Házában rengeteg festmény, szobor, ritka bútor kapott helyet.

„Terry Gidding vitte le az emeletről a már nagyon beteg zenészt és végigsétáltak a nappalin és a japán szobán. Freddie pedig elmesélte, hogy melyik darabot hogyan szerezte be”

– mondta asszisztense a lapnak.

Barátai beszámolói szerint az utolsó napokban Freddie Mercury már nem szedte a gyógyszereit. A halálának közvetlen kiváltó oka tüdőgyulladás volt. Mary Austin úgy nyilatkozott, hogy Freddie mosollyal az arcán hagyta itt a földi világot.

(hirado.hu)

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.