Hullagyalázással indította új, rendőrös sorozatát az RTL Klub

KL 2019-09-02 15:30:00
A Jófiúk instant szekunder szégyen, de legalább ízléstelen.

Szeptember elsején a kereskedelmi adók is elrajtoltatták az őszi programjaikat, köztük az RTL Klub új sorozatával, a Jófiúkkal. A plakátokat már napok óta látni, számomra már csak az nem világos, hogy ezt egy gyengécske szatírának, vagy egy rosszul sikerült vígjátéksorozatnak szánták-e.

Adott az eredeti spanyol formátum, a „Los hombres de Paco”, amit átvett a csatorna – azt viszont szögezzük le, hogy az RTL csinált már így nagyon jó sorozatot. Ott volt például A tanár, ahol tény, hogy a színészek is rengeteget hozzátettek a néhol túlzásba illő cselekményhez (az első részben Nagy Ervin karaktere kiugrott az ablakból egy trambulinra. Könyörgöm, mutasson már nekem valaki egy KLIK keze alatt működő iskolát, ahol van pénz egy olyan trambulinra, ami kibírja, ha az első emeletről ráugrik egy 80 kilós férfi!), de mégis úgy tudtak komoly témákhoz nyúlni, hogy az nem lett végtelenül modoros és okoskodó.

Ezzel szemben a Jófiúk instant szekunder szégyen, de legalább sikerült a magyar sorozatok eddigi legszerencsétlenebb indítását produkálni.

Az alapszituáció az, hogy három rendőrt áthelyeznek, mert besétáltak egy bankba, ahol nem vették észre, hogy bankrablás zajlik – sajnos „minden álomnál több a valóság”, és bár ne lenne így, de egy egész ország hördült fel, amikor nemrég egy négyéves kisfiú és édesanyja lett áldozata egy erőszakos „családfőnek” – akire előző nap kihívták a rendőröket.

Azokat a rendőröket, akikre egyébként is rájár a rúd, hiszen a fizetésük kevés, de legalább a munkájuk sok, miközben a lakosság fele meg van róla győződve, hogy All Cops Are Bastards. És ezeket a rendőröket, akikről én igenis hiszem, hogy hivatástudatból dolgoznak még mindig a szakmájukban, ezeket állítja a sorozat olyan sztereotip helyzetbe, miszerint összevesznek a kihallgatószobában a jó zsaru-rossz zsaru felálláson, majd mikor a gyanúsított meghal, előbb hóbortos hétvégét játszva kiviszik fényes nappal a kocsihoz, ahol hullagyalázást elkövetve csontjait törik a csomagtartóban, majd elássák ugyancsak fényes nappal egy erdőben, de ki ássák még aznap, hogy aztán kapocsbelövővel mikrofont erősítsenek a mellkasára.

De persze, mint tudjuk a feketehumor olyan, mint a láb – valakinek vagy van, vagy nincs.

De az ízléstelenséget ne próbáljuk meg annak beállítani, főleg azután, hogy a halott sérüléseit látva a rendőrkapitány inkább eltussolja az ügyet - kicsit sem jellemző manapság kishazánkra a rendőrkapitányi félrenézés ugyebár. Nem tudom, mire van szüksége ennek az országnak sorozatokat tekintve, de erre szerintem biztosan nincs – de legalább végre elhangzott főműsoridőben a "kurva" szó a tévében.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.