Kiderültek a hátborzongató részletek: hangtompítós távcsöves puskával lőtt áldozatára a kámi lövöldöző

BZ
2018. szeptember 13. csütörtök, 15:52
Már tudjuk, mi történt, amikor az áldozat kiszállt a kocsijából.

Néhány napja adtunk hírt róla, hogy valaki Kám mellett rálőtt egy vállalkozóra. A férfit még aznap elkapta a rendőrség és a TEK, ma elrendelték letartóztatását.

 

A férfi még 2017. decemberében vásárolt egy hangtompítós kispuskát az egyik online piactéren, melyhez az eladótól kapott 9 db lőszert is. Később a gyanúsított távcsövet is vett a fegyverhez.

 

A férfi 2018. szeptember 9-n felhívta a sértettet azzal, hogy agancsot adna el számára, ekkor álnéven mutatkozott be neki. Telefonon talákozót beszéltek meg másnapra.

 

Amikor a gyanúsított megérkezett a megbeszélt helyre, észlelte, hogy ott áll egy idegen autó, emiatt az erdőben keresett egy másik helyet, és a sértettet telefonon oda irányította. A gyanúsított kezében a puskával egy bokor mögé rejtőzött, és amikor a sértett kiszállt az autójából, rögtön rálőtt.

 

Az első lövés is eltalálta a sértettet, azonban a gyanúsított még kétszer lőtt a menekülő férfira, majd négyszer az autóra is, amelyben annak felesége tartózkodott.

 

A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

 

A rendőrség a TEK segítségével még aznap késő este elfogta és őrizetbe vette a gyilkossági kísérlettel megalapozottan gyanúsítható férfit.

 

A gyanúsított letartóztatását a Vas Megyei Főügyészség azért indítványozta, mert álláspontja szerint vele szemben a kényszerintézkedés célja enyhébb kényszerintézkedéssel nem érhető el, és a letartóztatás általános feltételein túl annak különös és speciális feltételei is fennállnak. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását 1 hónap időtartamra elrendelte.

 

Címlapkép: 112Press.hu

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás