Fotó: Soós Lajos / MTI

Gulyás: A Fidesz azonnal kilép a Néppártból, ha felfüggesztik a tagságát

Vágvölgyi Bálint
2019. március 20. szerda, 14:05
"A Fidesz és az ország méltóságáról is szó van."

A Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha szerdán nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor - mondta az MTI-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a párt alelnöke. Gulyás Gergely hozzátette: a Fidesz a felfüggesztést nem tudja tudomásul venni, ilyen döntés esetén azonnal elhagyja a Néppártot.

 

Hozzátette: ha a kizárás alaposságának vizsgálatára létrejön egy "három bölcsből" álló bizottság, a Fidesz önkéntes döntéssel azt vállalja, hogy a testület munkájának lezárultáig nem vesz részt a Néppárt testületeinek munkájában.

 

"A Fidesz és az ország méltóságáról is szó van"

 

- fogalmazott a miniszter, aki Brüsszelből nyilatkozott az MTI-nek.

 

Hozzáfűzte: "olyan kompromisszumot nem tudunk kötni, amely korlátoz bennünket a szabadságunkban és abban a politikában, amellyel elutasítjuk a bevándorlást".

 

Közölte azt is: a Fidesz a keresztény Európa megvédését is a legfontosabb politikai célok között tartja számon.

 

Az elmúlt hetekben a Fidesz mindent megtett a kompromisszum érdekében, a Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber által szabott feltételeket teljesítette - jelentette ki a politikus.

 

Gulyás Gergely emlékeztetett: a kizárást a pártcsaládból a Néppárt tizenhárom bevándorláspárti tagpártja kezdeményezte, amelyeknek együttesen 34 mandátuma van a 217 fős frakcióban.

 

A szabályok értelmében azonban a kérdést megtárgyalja a pártcsalád választmánya - tette hozzá.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás