Fotó: Alba Fehérvár Facebook-oldala

Filipovity Márkónak nem a pénz volt a meghatározó, az Alba ugyanazt az ajánlatot tette neki, mint a Falco

Vágvölgyi Bálint
2019. július 10. szerda, 17:27
A válogatott kosaras barátnője Szombathelyen röplabdázik, ez is nyomós érv volt a váltásban.

Filipovity Márkó négy éve, 2015 nyarán az Egyesült Államokból hazatérve szerződött az Albához. A 2019-20-as szezonra kínált fehérvári ajánlatot azonban már nem fogadta el, és a bajnok Falcóhoz szerződött. Jelenleg szabadságát tölti, szülővárosában tartózkodik, majd a válogatottal edzőtáborozik az Alföldön.

 

– Július 28-án kezdődik a válogatott edzőtábora Kecskeméten, két tornán veszünk részt, aztán bekapcsolódom a munkába Szombathelyen. A nemzeti együttesben két éve kerettag vagyok, a meccsek jelentős részén szóhoz jutottam. Célom az, hogy a folytatásban alapember legyek – mondta az albakosar.hu-nak a 23. életévét a hónap végén betöltő kosaras. – Az igazság az, furcsa lesz a vasi fővárosban kezdeni a felkészülést, ugyanis az utóbbi nyarak a megszokott környezetben zajlottak, a Gáz utcában jelentkeztem edzésre. Összesen négy éven át szerepeltem Fehérváron, illetve egészen pontosan három és felet, ugyanis egy félszezont Szegeden töltöttem, kölcsönben, a több játéklehetőség reményében. Szerettem Fehérváron élni és kosárlabdázni, de úgy gondolom, eljött a búcsú ideje. A váltásban nem a pénz volt a meghatározó, az Alba ugyanazt az ajánlatot tette, mint a Falco. A nemzetközi kupa volt döntő, az, hogy a bajnoki aranyérmes vasiakkal megmutathatom magam az országhatárokon túl is. Az utóbbi években a fehérváriakkal mindig indultunk valamelyik kupában, amit nagyon élveztem. Amikor a tavasszal kiderült, hogy a Fehérvárral biztosan nem szerepelünk egyik kupában sem, egyre inkább eljátszottam a távozás gondolatával. Mindössze az Albával és a Falcóval tárgyaltam, végül aláírtam a vasiakhoz.

 

Az igazság az, a nemzetközi porond mellett a barátnőm is szerepet játszott a döntésemben. Puerto Ricó-i válogatott röplabdázó, Jászberényben játszott, amikor megismerkedtünk. Jelenleg ő is Szombathelyen sportol, ez is nyomós érv volt.

 

A nemrég története második aranyérmét szerző sárga-feketék korábban sem gyenge keretüket tovább erősítik, nyilvánvalóan címük megvédése a céljuk a következő szezonban.

 

– Erős keretünk lesz, nagy rotációs lehetőségekkel. Úgy gondolom, megkapom a lehetőséget a bizonyításra, 3-as 4-es poszton bevethető vagyok, bízom abban, hogy komoly hasznára leszek új együttesemnek. Jó szívvel emlékezem a fehérvári évekre, itt lettem stabil, élvonalbeli játékos, remek döntést hoztam, amikor a tengerentúlról, az amerikai, középiskolás bajnokságból hazatértem a magyar pontvadászat élcsapatához. Minden adott volt a fejlődésemhez. Bajnok és kupagyőztes lettem az Albával, minden évben nyertünk valamilyen érmet. Leszámítva a legutóbbi bajnokságot.

 

(via BB1)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás