Fotó: vágvölgyi Bálint

Feltámadás: fordított és nyert a Haladás

Farkas Bazsi
2019. március 9. szombat, 18:55
Két góllal ment az Újpest a félidőben, aztán fordítottak a szombathelyiek. 

A Haladás a legutóbbi fordulóban nagy meglepetésre nyerni tudott a Budapest Honvéd vendégeként, ezzel november óta először gyűjtötte be a három pontot. Horváth Ferenc vezetőedző együttese számára így halványan ugyan, de felcsillant a remény, hiszen már csak 11 pont volt a hátránya a bennmaradást illetően.

 

 


A Szombathelyre kilenc mérkőzéses veretlenségi szériával érkező lila-fehérek kezdték jobban a találkozót, veszélyesebb támadásokat vezettek és Novothny Soma fejesével bő negyedórát követően megszerezték a vezetést. A vendégek ezt követően is uralták az összecsapást, és a félidő hajrájában növelték előnyüket, igaz, Novothny második találatához kellett a 108-szoros válogatott Király Gábor óriási hibája.

 

 

 

A fordulást követően egy darabig nem változott a játék képe, a hatvanadik percben azonban kettős cserét végeztek el a hazaiak, ez pedig alapjaiban változtatta meg az összecsapást: Funsho Bamgboye és Németh Márió lépett pályára, ez a duó öt perc leforgása alatt megfordította a mérkőzést, a nigériai támadó kettő, a magyar játékos egy gólt szerzett a 62. és a 67. perc között.

 

 

 

A megzavarodott Újpest nem is tudott már újítani, így a Haladás, amelynek kapujában cserélni kellett, sorozatban második sikerét gyűjtötte be - ebben a szezonban először.
 

 

A szombathelyiek az idény során először nyertek két egymást követő mérkőzésen, míg a fővárosiaknak kilenc találkozóból álló veretlenségi sorozatuk szakadt meg.

 

 

OTP Bank Liga, 24. forduló:
Szombathelyi Haladás-Újpest FC 3-2 (0-2)

Szombathely, 3023 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Bamgboye (62., 67.), Németh Márió (65.), illetve Novothny (17., 38.)
sárga lap: Habovda (53.), Bamgboye (68.), Ofosu (83.), illetve Ristevski (72.), Traoré (85.)

 

Haladás: Király (Rózsa D., 81.) - Habovda, Saláta, Tamás, Németh Milán - Dausvili (Németh Márió, 60.) - Ivanov, Holdampf, Rui Pedro, Ofosu - Gaál (Bamgboye, 60.)

Újpest: Pajovic - Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Burekovic - Beridze (Simon K., 84.), Nwobodo, Sankovic, Zsótér (Traoré, 70.) - Onovo, Novothny (Solomon, 82.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás