Bajban az RTL Klub! A médiatanács eljárást indít a Szenzációs négyes miatt

Vágvölgyi Bálint
2018. október 4. csütörtök, 14:12
A pöcsmutogatás még belefér?

Hatósági eljárás keretében vizsgálja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa az RTL Klub Szenzációs négyes című műsorszámának korhatár-besorolását - tájékoztatta az NMHH Kommunikációs Igazgatósága csütörtökön az MTI-t.

 

Az eljárást azt követően kezdeményezik, hogy a műsorszám első, szeptember 2-ai adásban történtekkel kapcsolatban több beadvány is érkezett a hatósághoz - tartalmazza a közlemény.

 

Feljelentést tett a Ficsak az RTL Klub pöcsmutogatós műsora miatt

Vasárnap mutatta be az RTL Klub a Szenzációs Négyes című műsort. Ahogy korábban írtam, lehetett párszor nevetni a műsoron, de döntő számban inkább kellemetlen volt nézni az egészet. Nem kellett messzire mennie a pofonért a csatornának, a Ficsak, vagyis a Fiatal Családosok Klubja tett ugyanis fejlenetést az RTL-lel szemben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál - tudósított a köztévé.


A tájékoztatás szerint a Médiatanács azt vizsgálja meg, hogy a televízió a műsorszám korhatár-besorolásával megsértette-e a médiatörvény "klasszifikációs" rendelkezéseit.

 

A bejelentők sérelmezték a műsorszámban látható meztelenkedést és a szexualitásra utaló, kétértelmű megjegyzéseket, amelyek, megítélésük szerint ellentétesek a jó ízléssel, szeméremsértők és káros hatással lehetnek a 16 éven aluli kiskorúak szellemi fejlődésére.

 

Vagyis, a bejelentők szerint a csatorna nem megfelelő korhatár-besorolást alkalmazott, amikor a műsorszámot a III., azaz a 12 éven aluliaknak nem ajánlott műsorszám-kategóriába sorolta

-közölte az NMHH.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás