Elgázolt egy babakocsit toló anyát, majd a sorsukra hagyta egy ittas sofőr, később pedig elképesztő módon visszament bámészkodni a helyszínelésre

BZ
2018. augusztus 25. szombat, 17:56
A babakocsit toló édesanya közel húsz métert repült.

Kis híján tragédia történt Szentendrén 2016 októberében. Ami miatt most írunk róla, az az, hogy vádat emeltek a baleset okozásával gyanúsított férfi ellen.

 

Az édesanya késő délután tolta babakocsiját, benne kéthónapos csecsemőjével a szentendrei Kálvária őt szélén. Rikító rózsaszín dzsekit viselt, a babakocsi színkombinácója feltűnő, narancssárga-szürke volt. Az erősen ittasan volán mögé ülő férfi azonban nem vette észre és hátulról nekihajtott a nőnek.

 

Az ütközés következtében a nő a motorháztetőre vetődött, a szélvédőnek csapódott, majd az elütés helyétől mintegy 18 méterre az úttestre zuhant. A babakocsi, benne a két hónapos csecsemővel a motorháztető szélének csapódott, és az elütés helyétől mintegy 17 méterre a füves területre repült.

 

Az anya súlyos sérüléseket szenvedett, csecsemője sérülések nélkül megúszta.

 

Fotó: ugyeszseg.hu

Itt viszont elképesztő fordulatot vett a történet. A balesetet okozó férfi ugyanis megállás nélkül elhajtott, távolabb megállt, majd gyalog visszatért a baleset helyszínére, ahol elvegyült a helyszíni szemle eseményeit figyelő járókelők között. A  személyleírások alapján azonban a rendőrök felismerték a vádlottat a bámészkodók között, elfogták és őrizetbe vették.

 

Mint kiderült, annyira sok alkoholt ivott, hogy elfogása után a bűncselekményi mennyiséghatár négyszeresét mutatták ki a vérében.

 

Súlyos testi sértést okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével és segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolják. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását kérte, az ügyben a Szentetndrei Járásbíróság fog majd dönteni.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás