Benke Szilárd (11-esben) egy válogatott meccs előtt az Aréna Savariában. Fotó: Vágvölgyi Bálint

Benke Szilárd is a Falcóban folytatja

Vágvölgyi Bálint
2019. július 11. csütörtök, 15:39
A válogatott kosaras egy évre írt alá Szombathelyre.

Filipovity Márkó és Krivacsevics Márkó után Benke Szilárd a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely harmadik új igazolása. A 24 éves, 198 centis válogatott bedobó a Szolnoki Olaj KK csapatától szerződött a bajnokcsapathoz egy évre.

 

Benke a mögöttünk hagyott idényben 24 bajnokin 28.4 perc alatt 9.3 pontot, 5.0 lepattanót és 3.3 gólpasszt átlagolt. A Magyar Kupát februárban éppen a vasiak ellen nyerte meg csapatával, amely után megválasztották a döntő MVP-jének. A játékos a következőképpen reagált a klub honlapján arra, hogy miért esett a választása a bajnoki címvédőre:

 

– Mindig is az volt a célom, hogy a lehető legmagasabb szinten tudjak kosárlabdázni. Most úgy érzem, hogy a következő idényben ez a bajnokcsapatnál lesz adott. A Falco nem először keresett meg, én pedig most igent mondtam. Nagyon örülök, hogy egymásra találtunk, hiszen úgy gondolom, hogy Szombathelyen most minden feltétel, minden körülmény adott a további csapatsikerekhez és az én fejlődésemhez is. Bízom benne, hogy mind a hazai, bajnokságban és kupában, mind a BL-ben segíthetem a sárga-feketéket az újabb sikerek elérésében – nyilatkozta Benke Szilárd.

 

Benke Kaposváron nevelkedett, majd két szezont lehúzott a ZTE-ben is.

 

A klubhonlapon megjelent cikk szerint ezzel az igazolással az is eldőlt, hogy a következő szezonnak három (1-es, 4-5-ös és 5-ös poszton bevethető) légióssal vágnak neki a sárga-feketék.

 

(via BB1)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás