A sérült Saláta Kornél már Szombathelyen gyógyul, és azt is elmondta, maradna-e az NB II-ben is a Haladásban

ugytudjuk.hu 2019-04-24 19:39:00
A szlovák válogatott védő elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, ebben a szezonban már nem játszhat.

A Szombathelyi Haladás télen igazolt, 40-szeres szlovák válogatott belső védője, Saláta Kornél mindössze hat bajnokin futballozhatott a tavasszal, a hetedik fordulóban, március 16-án vívott FTC elleni idegenbeli összecsapáson a hazaiak támadója, Varga Roland véletlenül ráesett a jobb térdére. A védő elülső keresztszalag-szakadást szenvedett és véget ért számára a bajnokság. A futballistának nem új ez a sérülés, korábban a másik térdében szakadt el az elülső keresztszalagja.

- A sérülés után szóba került, hogy ha nagyon megerősítem a térdem, akár még tudok futballozni műtét nélkül is, ám nem kockáztattam, inkább kés alá feküdtem – mondta Saláta a Haladás hivatalos honlapjának. – Április 4-én műtöttek Dunaszerdahelyen, másnap reggel már hazamehettem. Két hétig feküdnöm kellett, a lakásban is csak mankóval közlekedhettem, az utcára pedig le sem mehettem. Múlt csütörtökön voltam kontrollon, levették a kötést, kivették a varratokat, az orvos azt mondta, próbáljak meg a saját lábamon, mankó nélkül sétálni. Noha érzem a térdem, ahogy a sebek húzódnak, nem fáj, rendesen tudok járni. Kedden érkeztem Szombathelyre, gyógytornára járok, ahol a térdemet tornáztatják, nyújtják. Egyelőre nem tudom 90 fokban behajlítani, az majd a következő lépés lesz – fokozatosan haladok. Jövő héten már vízbe is megyek, igaz úszni nem úszhatok, egyelőre csak tornáznom szabad. Egy hónap múlva pedig újabb kontrollra megyek. Mivel volt már ilyen sérülésem tudom mi következik, mire kell figyelnem, így jobban elviselem, hogy nem futballozhatok. Amikor a másik lábamon szakadt el a keresztszalag, a sérülésem utáni hatodik hónapban kezdtem el edzeni és a hetedikben játszhattam – most is elégedett lennék ezzel.

Saláta Kornél télen fél plusz egy évre szóló szerződést írt alá, tehát jövőre is érvényes kontraktussal rendelkezik.

- Sérülésem után beszéltünk a vezetőkkel a folytatásról, ők akkor jelezték, ősszel is számítanának rám – folytatta a védő. 

A bajnokság végén ismét leülünk tárgyalni és ha meg tudunk egyezni – akár az NB II-ben is – szívesen futballozok a Haladásban.

Persze bízom bent, hogy bent maradunk az első osztályban, a szombati, kisvárdai meccset ehhez mindenképpen meg kell nyernünk. Az elmúlt hetekben odahaza is figyelemmel követtem a Haladás meccseit, nem lepett meg a jó szereplés, hiszen korábban is jól futballoztunk, megvoltak a helyzeteink, csak akkor elhibáztuk őket.

- Egy nagyon jó játékost és nagyon jó embert ismertünk meg Salátában, bízunk bent, hogy mihamarabb teljesen felépül – mondta el Tóth Miklós, ügyvezető igazgató a klubhonlapnak. – Vélhetően augusztusban, szeptemberben játszhat ismét – számítunk rá a következő szezonban is.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.