A Körmend edzője szerint döntővel felérő mérkőzés lesz a Szolnok elleni

Vágvölgyi Bálint 2019-05-15 06:10:00
Sok függ ettől a meccstől, még három csapat is lehet első.

A listavezető Egis Körmend szerda este fogadja a bajnoki címvédő Szolnokot. A Körmendnek már két körrel ezelőtt is lett volna esélye arra, hogy bebiztosítsa első helyét, ám mivel simán kikapott előbb Pécsen, majd Szombathelyen, így ki-ki mérkőzést fog játszani az Olajjal. Persze továbbra is saját kezében van a sorsa, hiszen ha csak egy ponttal is győz, megvan a rájátszás során a tiszta pályaelőny, ha viszont kikap, akkor hármas minitabella dönt az élen állók között ebben az esetben az egymás elleni kosárarány rangsorolna, amely jelen állás szerint így fest: Falco +12, Körmend +7, Olaj -19. A rangadót az M4 Sport TV élőben közvetíti. A két edző a BB1.hu, kosaras szakportálnak nyilatkozott a találkozó előtt.

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Jön egy döntővel felérő mérkőzés, hiszen nagyon komoly pozíciókat befolyásol a holnapi. Egyáltalán nem mindegy, hogy hányadik helyről indítjuk a rájátszást. Körmenden nagyon nagy siker, nagy eredmény lenne, ha elsők lennénk, azt gondolom, ezt senki sem várta el tőlünk reálisan. Keményen dolgoztunk az egész szezon során, mindenki, beleértve a játékosokat, a szakmai stábot, a vezetőket és a szurkolókat is. Meg akarjuk ragadni az esélyét annak, hogy az első helyen zárjunk. Ehhez azonban újra azt az agresszivitást kell nyújtanunk, mint korábban, tökéletes védekezésre lesz szükségünk az ellenfél kulcsembereivel szemben, különösen Vojvodával szemben. Együtt kell játszanunk, és harcolnunk. Természetesen a már megszokott, nagyszerű atmoszféra is kell majd a drukkereinktől, és nem utolsó sorban egy kis szerencse is, hiszen a sporthoz az is hozzátartozik. Németh Ákosra nem számíthatok, a többiek viszont rendelkezésemre állnak.

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: A Körmend nagyon erős csapat, főleg otthon. Ezt többször is bizonyították már a szezon során, nemcsak az alapszakaszban, a felsőházi középszakaszban is veretlenek maradtak saját pályájukon. Az utóbbi időben kisebb gödörbe kerültek, hiszen kikaptak néhányszor, ezáltal veszélybe is került az eső helyük. Holnap egy teljesen nyitott mérkőzés következik, ahol bármi lehetséges. Persze övék a hazai pálya előnye, hazai pályán kényelmesebben, magabiztosan játszanak, hiszen segítik őket a szurkolóik, akik nagyszerű atmoszférát tudnak teremteni. Nem lesz könnyű dolgunk, de természetesen győzni szeretnénk. Ehhez le kell redukálnunk az eladott labdáink számát, fel kell vennünk velük a futóversenyt, hiszen a gyorsindítások az egyik fő erősségeik. Ebben főleg Thames és Bradford jár az élen, de a távoli dobásokra is ügyelnünk kell, mert Price és Ferencz is remek triplavető. Ha ez sikerül, akkor játszhatunk velük egy jó mérkőzést. Rowsey-ra, Benkére és Sztrahinja Milosevicsre már nem számíthatok a szezon során, rajtuk kívül azonban mindenki visszatér.

Egis Körmend - Szolnoki Olaj KK

Felsőházi középszakasz, 10. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok, szerda, 20:00
V.: Papp P., Praksch P., Boros T. (Bodrogváry I.)

Körmend: Thames - Bradford - Price - Hammonds - Delas.

Szolnok: Vojvoda - Kovács P. - Malesevics - N. Milosevic - Andric.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.