Fotó: Vágvölgyi Bálint

A Körmend edzője szerint döntővel felérő mérkőzés lesz a Szolnok elleni

Vágvölgyi Bálint
2019. május 15. szerda, 06:10
Sok függ ettől a meccstől, még három csapat is lehet első.

A listavezető Egis Körmend szerda este fogadja a bajnoki címvédő Szolnokot. A Körmendnek már két körrel ezelőtt is lett volna esélye arra, hogy bebiztosítsa első helyét, ám mivel simán kikapott előbb Pécsen, majd Szombathelyen, így ki-ki mérkőzést fog játszani az Olajjal. Persze továbbra is saját kezében van a sorsa, hiszen ha csak egy ponttal is győz, megvan a rájátszás során a tiszta pályaelőny, ha viszont kikap, akkor hármas minitabella dönt az élen állók között ebben az esetben az egymás elleni kosárarány rangsorolna, amely jelen állás szerint így fest: Falco +12, Körmend +7, Olaj -19. A rangadót az M4 Sport TV élőben közvetíti. A két edző a BB1.hu, kosaras szakportálnak nyilatkozott a találkozó előtt.

 

Matthias Zollner, az Egis Körmend vezetőedzője: Jön egy döntővel felérő mérkőzés, hiszen nagyon komoly pozíciókat befolyásol a holnapi. Egyáltalán nem mindegy, hogy hányadik helyről indítjuk a rájátszást. Körmenden nagyon nagy siker, nagy eredmény lenne, ha elsők lennénk, azt gondolom, ezt senki sem várta el tőlünk reálisan. Keményen dolgoztunk az egész szezon során, mindenki, beleértve a játékosokat, a szakmai stábot, a vezetőket és a szurkolókat is. Meg akarjuk ragadni az esélyét annak, hogy az első helyen zárjunk. Ehhez azonban újra azt az agresszivitást kell nyújtanunk, mint korábban, tökéletes védekezésre lesz szükségünk az ellenfél kulcsembereivel szemben, különösen Vojvodával szemben. Együtt kell játszanunk, és harcolnunk. Természetesen a már megszokott, nagyszerű atmoszféra is kell majd a drukkereinktől, és nem utolsó sorban egy kis szerencse is, hiszen a sporthoz az is hozzátartozik. Németh Ákosra nem számíthatok, a többiek viszont rendelkezésemre állnak.

 

Dragan Alekszics, a Szolnoki Olaj KK vezetőedzője: A Körmend nagyon erős csapat, főleg otthon. Ezt többször is bizonyították már a szezon során, nemcsak az alapszakaszban, a felsőházi középszakaszban is veretlenek maradtak saját pályájukon. Az utóbbi időben kisebb gödörbe kerültek, hiszen kikaptak néhányszor, ezáltal veszélybe is került az eső helyük. Holnap egy teljesen nyitott mérkőzés következik, ahol bármi lehetséges. Persze övék a hazai pálya előnye, hazai pályán kényelmesebben, magabiztosan játszanak, hiszen segítik őket a szurkolóik, akik nagyszerű atmoszférát tudnak teremteni. Nem lesz könnyű dolgunk, de természetesen győzni szeretnénk. Ehhez le kell redukálnunk az eladott labdáink számát, fel kell vennünk velük a futóversenyt, hiszen a gyorsindítások az egyik fő erősségeik. Ebben főleg Thames és Bradford jár az élen, de a távoli dobásokra is ügyelnünk kell, mert Price és Ferencz is remek triplavető. Ha ez sikerül, akkor játszhatunk velük egy jó mérkőzést. Rowsey-ra, Benkére és Sztrahinja Milosevicsre már nem számíthatok a szezon során, rajtuk kívül azonban mindenki visszatér.

 

Egis Körmend - Szolnoki Olaj KK

Felsőházi középszakasz, 10. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok, szerda, 20:00
V.: Papp P., Praksch P., Boros T. (Bodrogváry I.)

Körmend: Thames - Bradford - Price - Hammonds - Delas.

Szolnok: Vojvoda - Kovács P. - Malesevics - N. Milosevic - Andric.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás